Φροντίδα Οι ταιστρες ειναι βαθιες, μηπως παιδευεται το καναρινι;

Aris 2014

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουν 2014
Μηνύματα
47
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδια
Παρατηρω οτι οι ταιστρες ειναι βαθειες κ θελουν αρκετη ποσοτητα να γεμισουν, απο την αλλη αν τις γεμισω κανει να μεινουν πολυ καιρο οι σποροι μεσα; Τις εχω μισογεμισμενες κ βλεπω το καναρινι να σκυβει πολυ για να φτασει, δεν ξερω αν παιδευεται, αυτην την αισθηση εχω... Τι μπορω να βαλω για να μην εχει τοσο βαθος η ταιστρα;(Ναι, να παρω αλλη θα μου πειτε)
 
Άρη, αν μιλάμε για σπόρους, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνουν κάποιες ημέρες μέσα. Ο λόγος που προτιμούμε να βάζουμε μικρή ποσότητα, είναι για να καταναλώνονται όλα τα είδη σπόρων αφού είναι εύκολο να τους εντοπίσει το πουλί, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή μιας και η συνολική ποσότητα αρκεί για μια δύο μέρες.

Παρ όλα αυτά όσο και αν σκύβει μέσα στην ταΐστρα, δεν ταλαιπωρείται. Υποθέτω ότι μιλάμε για κάποιο είδος από τις ταΐστρες που υπάρχουν στο εμπόριο. Αν θέλεις, καλού κακού βάλε μια φωτογραφία για να ξέρουμε ακριβώς για τι μιλάμε.
 
Ελισάβετ εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το μείγμα τροφής με τα χρωματιστά "πραγματάκια". Θα έβγαζα την κούνια και θα του έβαζα λιγότερη τροφή. Το καλό είναι πως το καναρινάκι έχει το σκαρί που δεν παχαίνει εύκολα. Καλό για αυτό που δεν θα παχαίνει αλλά και κακό επειδή θα είναι καλό "εργαλείο" για οποιοδήποτε λάθος "διατροφικό χειρισμό". Καλή συνέχεια, είναι πολύ όμορφος μαγκάκος...
 
Οι ταΐστρες είναι μια χαρά, μπορείς να βάζεις λιγότερη τροφή αν θες Ελισάβετ. Με μπέρδεψε το "Aris 2014". :)
 
ειπα να τιμησω το καναρινι κ γραφτηκα ως Αρης! Σημερα του εβαλα τα χρωματιστα πραματακια, του ειχα τους σπορους σκετους αλλα δεν τους πολυτρωει. Τρωει φρουτα κ λαχανικα που του βαζω πιο πολυ,Ευχαριστω για τα καλα σου λογια... Ειναι πραγματι μαγκακος κ αυριο κλεινω 3 εβδομαδες που τον εχω κ εχουμε κανει πολυ προοδο... Ξερω πως τον στενευει το κλουβι αλλα μου τον εκαναν ετσι δωρο, σετ. Οταν θα μπορεσω θ αγορασω ενα μεγαλυτερο κλουβι. Οσον αφορα την τροφη προλαβα κ αγορασα αυτην ρωτωντας συτους που μου το εκαναν δωρο απο που ν αγορασω μια κ ειχαν κ αυτοι καναρινι. Μετα ηρθε διορισμος εκτος Θεσσαλονικης κ φυγαμε πριν 1εβδομαδα κ προς το παρον του βαζω απο αυτες. Τωρα εδω που ειμαι δεν ξερω αν βρω κατι καλο... Μαλλον θα του φτιαχνω μονη μου μεχρι να ξανακατεβω Θεσσαλονικη κ να βρω ενα καλο μαγαζι.. Σταυρο,τον βλεπω που σκυβει πολυ κ χωνεται ολοκληρος μεσα γι αυτο αναρωτιομουνα.. Ευχαριστω κ παλι παιδια, δεν ξερω αν ειναι ρατσας το καναρινι μου κ δεν μ ενδιαφερει.. Εγω ξερω οτι σηκωνομαι το πρωι κ τρελλαινομαι να του μιλαω κ ν απανταει, να γυρναω το μεσημερι κ να το βλεπω να ζωντανευει οταν του μιλαω, να το ακουω να προσπαθει να κελαηδησει κ να βγαζει τα γλυκα του φαλτσα... Ειναι μεγαλος ερωτας!
 
Α! Με την κουνια κανει τρελλα πραματα: ανεβαινει απο πανω της, κανει επιτοπου στροφη σιγα σιγα κ το καλυτερο: ειναι στο κλαδι κ με το ραμφος του την πιανει, την φερνει στο μερος του κ βαζει το 1ποδι πανω ενω το αλλο ειναι στο κλαδι κ την κουναει ή ανεβαινει ετσι πανω αντι να πηδαει...
 
ΥΓ
Να προτιμάς τις συσκευασμένες τροφές (για την ασφάλεια της υγείας του) και χωρίς πέλλετς (χρωματιστά ''πραγματάκια'')
 
οκ Σισσυ, δεν θα ξαναγορασω... Πρεπει να δω στο φορουμ τι μαγαζια υπαρχουν Θεσσαλονικη ή μεσω ιντερνετ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
μαλλον θα του φτιαχνω μονη μου μεχρι να ξανακατεβω Θεσσαλονικη κ να βρω ενα καλο μαγαζι...
Εδω τι εννοείς ακριβώς; Για αυγοτροφη μιλάς ή για τους σπόρους;

Υ. Γ.: μιας και βλέπω πόσο το αγαπάς, αν το έχεις έξω πρόσεχε τα αρπακτικά που κυκλοφορούν. Πρέπει να κάνεις κάτι για να το προστατέψεις.
 
Να σου ζήσει. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά οτι καλό είναι να παίρνεις συσκευασμένη τροφή αντί για χύμα. Μην ανησυχείς δεν ταλαιπωρείται καθόλου να φτάσει την τροφή.
Το μέσα έξω στο σπίτι τον χειμώνα είναι θάνατος για το καναρινι, λόγω απότομης εναλλαγής θερμοκρασίας απο κρύο σε ζεστό και το aircondition το καλοκαίρι. Εγώ δεν θα συμβούλευα κανένα να βάζει και να βγάζει το καναρίνι στο σπίτι γιατί αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να κρυώσει άσχημα. Καλύτερα να φτιάξεις μια απλή κατασκευή για να το προφυλάσεις απο τα αρπακτικά.
Φιλικά,Νίκος.
 
Συμφωνώ! Και επίσης τα αρπακτικά επιτιθονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας!
 
Back
Top