Διατροφή Οι τροφές "βάφουν" τα μωρά ή και τα ενήλικα καναρίνια;

ΜΑΡΙΑαα

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2020
Μηνύματα
1.945
Πόλη
Τρίκαλα
Σε κάποιες συζητήσεις διαβάζω για κάποια λαχανικά ή τροφές που «βάφουν» αυτό ισχύει για τα μωρά ή για τα ενήλικα καναρίνια; Και μόνο στην πτερόροια ή πάντα;
 
Στα μωρά αλλά και στα ενήλικα κατά την διάρκεια της πτερόροιας, όταν αναπτύσσονται νέα φτερά ο οργανισμός του πουλιού μεταβολίζει τις χρωστικές των τροφών και τα βάφει αντίστοιχα.
Ανάλογα με την ράτσα και τα χαρακτηριστικά του καναρινιού άλλα βάφονται περισσότερο και άλλα λιγότερο έως καθόλου.
 
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Όταν αρχίσει η πτερόροια τι δεν θα πρέπει να τρώει ο Φώτης για να μην χαλάσει το χρώμα του και για να παραμείνει έτσι κούκλος; Είναι μωσαϊκό άσπρο με κίτρινο.
 
Απέφευγε τροφές με χρωστικές όπως τον κρόκο του αυγού, το καρότο, την πιπεριά κ. Α
ΥΓ: ψάχνω εδώ και μια ώρα, πως να σου παραθέσω ένα σχετικό άρθρο για την διατροφή των μωσαϊκων καναρινιών αλλά δεν τα καταφέρνω. Αν μπορείς, ψάξε στην αναζήτηση: https://community.petbirds.gr/threads/Χορήγηση-χρωστικών-στα-κόκκινα-και-mosaic-καναρίνια.18694/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα επειδή το ασπράδι σκέτο δεν το πολυ τρώει ο Φώτης να του πάρω την αβγό τροφή της cede για άσπρα ή άσπρο κίτρινο μωσαϊκά; Είναι καλή; Άρχισε η πτερόροια!
 
Στα μωρά αλλά και στα ενήλικα κατά την διάρκεια της πτερόροιας, όταν αναπτύσσονται νέα φτερά ο οργανισμός του πουλιού μεταβολίζει τις χρωστικές των τροφών και τα βάφει αντίστοιχα.
Σωστό σαν βάση. Λάθος η γενίκευση.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μικρά και τα ενήλικα. Τα μικρά στην πρώτη αλλαγή πτερώματος δεν θα αλλάξουν ουρά και κινητήρια, έτσι τα φτερά αυτά μένουν ώς έχουν. Αντίθετα στα ενήλικα "λερώνονται" απο τις χρωστικές, λίγο ή περισσότερο, ανάλογα την γενετική τους προδιάθεση.
Όταν αρχίσει η πτερόροια τι δεν θα πρέπει να τρώει ο Φώτης για να μην χαλάσει το χρώμα του
Αν ήμουν στην θέση σου, θα του έδινα όλα τα καλά του κόσμου, εκτός απο κόκκινες χρωστικές. Στην χειρότερη περίπτωση, αν πρόκειται για καθαρό κίτρινο μωσαϊκό, να πάρουν ένα χρώμα χρυσό οι "περιοχές σήμανσης" και φυσικά η ουρά και τα κινητήρια. Αλλα αυτό δεν νομίζω οτι πρέπει να σ' ενοχλεί μιας και δεν θα χάσει κάτι απο την ομορφιά του, για να μη πώ ο,τι μάλλον θα γίνει πιο εντυπωσιακός χρωματικά.
 
Back
Top