Αναπαραγωγή Οι φλώροι άρχισαν να κάνουν φωλιά μέσα στην κλούβα

ΜΙτσος

PB Member
Εγγραφή
9 Νοε 2007
Μηνύματα
93
Πόλη
Λεμεσός
Μεσα στην κλουβα πτησης μου εχω μεσα πολλα πουλια. Τα περισσοτερα ειναι μικρα καναρινακια, καρδερινες, φλοροι, σκαθρακια, μερικα καναρινια που δεν ειναι και πολλυ καλα καναρινια σε θεματα ζευγαροματος και δεν τα εχω βαλει σε μικρα κλουβια για να ζευγαροσουν, α και 2 καρδερινοκαναρα. Λοιπον παρατηρησα οτι ο μοναδικος θυληκος φλορος που εχω στην κατοχη μου με ενα αρσενικο αρχισαν να κανουν φωλιτσα😎 η οποια δεν εχει τελοιοποιηθει ακομη... Τελος παντον να μην τα πολυλογω το προβλημα ειναι το εξης: τα πουλλια λογο του οτι ειναι το μονο ζευγαρι το οποιο εκανε φωλια μεσα στην κλουβα δεν μπορω να βραζω 1 αυγο και να τους το βαζω γιατι θα το τρων τα αλλα πουλια πριν προλαβουν να ταισουν τα μικρα τους (και απο οτι ξερω ειναι λαιμαργα τα φλορακια)... (εντομεταξη οι φλοροι ταιζουν κανονικα αυγο ή αυγοτροφη τα μικρα τους; οπως τα καναρινια;)... Μπορω να παρω τα αυγα και να τα βαλω σε μια καναρα μου η οποια κανει συνεχως ασπορα αυγα; Ή καλυτερα να βραζω 12 καθε 8 ωρες😱? ΑΑΑ να και ενα βιντεο με καθως φτιαχνουν την φωλια... Οποιεσδηποτε παρατηρησεις δεκτες...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
Μπορείς να τα κάνεις και τα δύο. Το θέμα είναι τι προτιμάς. Το καλό με την κανάρα είναι ότι είναι σίγουρη σαν μάνα και δεν θα έχεις προβλήματα (σπασμένα αυγά, παρατημένη φωλιά κλπ). Από την άλλη δύσκολα μεγαλώνουν τα φλωράκια με κανάρα. Εμένα ταΐζουν αυτή τη στιγμή και οι δύο γονείς και δεν τα προλαβαίνουν. Η επιλογή της κλούβας έχει άλλες δυσκολίες. Το ιδανικό θα ήταν να μείνουν τα φλώρια μόνα τους μέσα στην κλούβα, όχι μόνο για το τάϊσμα αλλά για να μπορέσουν να κάνουν φωλιά και να εκολάψουν τα αυγά ανενόχλητα. Με άλλα πουλιά μέσα δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. Ότι και να επιλέξεις όταν με το καλό βγουν μικρά θα δίνεις άφθονη αυγοτροφή (εγώ χρησιμοποιώ φρέσκο βρασμένο αυγό με αυγοτροφή για άγρια σε αναλογία 2 αυγοθήκες αυγοτροφή για κάθε αυγό) και θα την αλλάζεις συχνά (τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα). Οι συχνές αλλαγές ωθούν τους γονείς να φάνε και έτσι ταΐζουν παραπάνω. Καλή επιτυχία σου εύχομαι όπως κι αν προχωρήσεις.
Αντελικά τα αφήσεις μέσα στην κλούβα βάζε αυγοτροφή κάπου κοντά στη φωλιά και άλλα πράγματα (μήλα κλπ) στην υπόλοιπη κλούβα για να απασχολούντε τα υπόλοιπα πουλιά.
 
Αντε με το καλο!
Καλητερα να τα βαλεις σε καναρα γιατι μπορει να εχεις απροοπτα μεσα στην κλουβα
 
Καλο αποτελεσμα σου ευχομαι! Οτι κι αν αποφασισεις! αλλα για να πω την γνωμη μου το καλυτερο θαταν να μπορουσες στα γρηγορα να βρεις αλλο σπιτι προσωρινο εστω για τους υπολοιπους ενοικους και να αφησεις την φυσικη επιλογη της μητερας, π.χ. αν θελουμε να μην πεσει κατι στο κεφαλι μας πρεπει να αφαιρεσουμε ολα τα αντικειμενα-πιθανοτητες που βρισκονται ψηλοτερα. Μεσες λυσεις -μισα αποτελεσματα!
 
Αντε με το καλο, δεν μπορεις μ επλεγμ α η συρμα να αποχωρησεις το ζευγαρι απο τα υπολοιπα;
 
κατερινα οπως βλεπεις και στο βιντεο δυστιχως ειναι ετσι η κατασκεβη της κλουβας που δεν μπορω να απομονοσω το ζευγαρι απο τα υπολοιπα...
 
Back
Top