Γενικά Οι χήνες του Γιάννη (λεπτομέρειες)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης John
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

John

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2006
Μηνύματα
15
Πόλη
Κορυδαλλός
Το υγειονομικό μου έστειλε έγγραφο με θέμα:
Οχλήσεις απο διατήρηση οικόσιτων ζώων.

Υστερα απο επιτόπιο υγειονομική έρευνα που έκαναν οι αρμοδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας μας την../07/09 συμφωνα με τα αναφερόμενα στο σχετ (Υγειονομική διαταξη 2000/1995 (ΦΕΚ 343/τ. Β) διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα.
Εντός περιφραφμένου με συρματοπλεγμα οικοπέδου δίπλα στην οικία της... (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΕΙΔΕ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ) διατηρείται οικόσιτα Ζώα 4 χήνες και όρνιθες χωρίς να τηρούνται οι όροι υγιεινής και οι αποστάσεις σύμφωνα με την ανωτέρω νομοθεσία. Αποτέλεσμα των παραπάνω ειναι η διμιουργία αντιαισθητικών αλλά και ανθυγιεινών καταστάσεων για τους περιοίκους και το περιβάλλον.
Τα παραπάνω επιτρεπώμενα ζώα ή πτηνά θα πρέπει να διατηρούνται σε κατάλληλες πτηνο-κτηνο-τροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα πληρούν τους όρους υγιεινής και θα βρίσκονται πλησιέστερα στο σπίτι του ιδιοκτήτη απο κάθε άλλο γειτονικό.
Παρακαλούμε όπως ΑΜΕΣΩΣ απο την παραλαβή του παρόντος εγγράφου να καθαρίσετε το χώρο, να ασβεστώσετε, να μετακινήσετε τα ζώα που διατηρείτε σε περιοχή πλησιέστερα στην κατοικία σας. Σε περίπτωση μή συμμόρφωσής σας θα αναγκαστούμε να ενεργήσουμε τα νόμιμα χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση
 
Αφού παρέβα το χαρτί πήγα στο υγειονομικό όπου μάταια προσπάθησα να τους πείσω ότι τις κουστουλιές απο τις χήνες τις ρουφάει το χώμα και λιπαίνει τις λεμονιές, και ότι άν σε κάθε δέντρο έριχνα κοπριά ο όγγος θα ήταν πολλαπλάσιος (και άυτό θα κάνω για αντίδραση, θα ρίξω απο ένα τσουβάλι κοπριά) τους ρώτησα επίσεις άν τους επιτέθηκαν οι σκύλοι της διπλανής(οι οποίοι είναι πολύ επιθετικοί και γαυγίζουν όλη μέρα τα πάντα, απο σπουργίτι μέχρι ποδήλατο) και μου είπαν ποιοι σκύλοι;(τους ειχαν κλειδωμένους) τα τσιμπούρια και οι ψύλοι; ούτε αυτά σας φάγανε; ή προήλθαν απο τίς χήνες, που όλη τη μέρα κάνουν μπάνιο και χτενίζονται; Δέν ήθελα να ακούσω τίποτε αλλο και έφυγα
 
Φαμπιο έχω ενα παρόμοιο κοτέτσι για τις 10 κότες 4χ5 και ύψος 2,5 κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτο, δίπλα σαυτό εχω τώρα τις χήνες με ένα πλέγμα 20 μέτρα. Το θέμα είναι ότι εδω και 7-8 χρόνια οι χήνες στόλιζαν τον κήπο, τώρα στεναχωριέμαι να τις βλέπω κλεισμένες και σκέφτωμαι να τις χαρίσω σε ενα φίλο εκει κοντά
 
Γεια σου Γιαννη. Να σε ρωτησω αν η μονη απαιτηση τους ειναι να απομακρυνεις τις χηνες απο τις κοτες.Ή θελουν να εχεις τις χηνες χωριστα περιφραγμενες και τις κοτες ελευθερες;Υπαρχουν καποιες ασθενειες(γριπη των πουλερικων μεταξυ αλλων) στις οποιες οι χηνες ειναι φορεις χωρις να νοσουν οι ιδιες αλλα τις μεταφερουν στις κοτες. Δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως σου ζητησαν να κανεις. Η γειτονισσα σου σαφως και ειχε κλειδωμενους τους σκυλους αφου ειναι αυτη που εκανε την καταγγελια και σου κουβαλησε το υγειονομικο.Αν εισαι σε αστικη περιοχη δεν μπορεις να διατηρεις κανενος ειδους απο τα παραγωγικα ζωα. Οποτε εχει τον νομο με το μερος της και τον γνωριζει αφου εκλεισε τα σκυλια της μεσα αρα ειναι σιγουρο οτι σε μη δικη σου συμμορφωση θα το επαναλαβει. Ειναι κριμα που το εκμεταλευεται, αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. Καταλαβαινω ποσο πικρο ειναι να βλεπεις τα περηφανα αυτα πλασματα φυλακισμενα και δυστυχισμενα, μετα μαλιστα απο την ελευθερια που γνωριζαν. Σε μικρο χωρο πολυ γρηγορα θα επιβαρυνθει το εδαφος με κοκκιδια σε συνδιασμο με την αυξημενη υγρασια και το στρεσσαρισμα απο τον περιορισμο ναι καλυτερα να τα δωσεις πριν αρρωστησουν. Να ξερεις ομως οτι η γειτονισσα σου μπορει να εχει μεχρι δυο σκυλους μεν αλλα οχι χυμα και τσουβαλατους στον κηπο. Ειναι υποχρεωμενη να τους περιορισει στο σπιτι μεσα για υπνο και διαμονη γενικα ωστε να εχει αυτη και η οικογενεια της ολη την ευχαριστηση να διαθετουν τα προσωπικα τους τσιμπουρια και ψυλλους. Να σκεφτεις οτι στις πολεις δεν επιτρεπεται ουτε σε δικο σου μπαλκονι να διατηρεις σκυλο.Αφου τακτοποιησεις τα παντα πηγαινε και εσυ στο υγειονομικο πες τους μια απο τα ιδια... Την ανυποφορη μυρωδια απο τις ακαθαρσιες των σκυλων που δεν καθαριζουν, τον μονιμο θορυβο, τον φοβο που προκαλουν σε ολους τους επισκεπτες σου και ειδικα στα παιδια, την ανησυχια σου μηπως ξεφυγουν και δαγκωσουν καποιον, αν δεν τοχουν κανει ηδη στο παρελθον,τα εντομα, τα παρασιτα και τα τρωκτικα που μαζευουν οι τροφες τους. Μπορουν να τα βγαζουν βολτα μονο συνοδευοντας τα με λουρι και μαζευοντας σε σακκουλιτσα οτι αφηνουν. Θα χρειαστει να πας δυο τρεις φορες ισως στην υπηρεσια τους.Αλλα θα αξιζει τον κοπο. Ελπιζω να μην εχεις και συ σκυλο. Περιμενουμε φωτογραφιες απο τις εγκλειστες χηνουλες και καλυτερα νεα!
 
Εμενα η γνωμη μου ειναι να μην της δινεις αλλα δικαιωματα και αφου δεν κλεινονται οι χηνες(δεν ειχα ποτε και δεν ξερω,το μονο που ξερω ειναι οτι μυριζουν ασχημα οι κουτσουλιες)να της χαρισεις αφου μπορεις γιατι προτεραιοτητα μας ειναι τα ολα τα ζωακια να περναν καλα!
Ειτε φτερωτα ειτε τριχωτα!

Μην το τραβηξεις το θεμα και την πληρωσουν τα σκυλια, που δεν φταινε σε τιποτα αν αυτη δεν μεριμνα να τα αποπαρασιτωνει απο τσιμπουρια οπως λες!

Αν θες οπωσδηποτε να της κανεις κατι βρες κατι αλλο,αλλα να μην τα βαζουμε με αθωα πλασματα!

Με λιγα λογια μην γινεις σαν κι αυτην την γειτονισσα που κατηγορουμε η οποια ξεχωριζει τα ζωντανα αναλογα με τα γουστα της!
 
Φράνια και Νίκη σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.
Σίγουρα δέ θα πέσω στο επίπεδό της, με καταγγελίες και κατηνιές, ουτε κάν της μιλάω, την αγνοώ, δέν έρχομαι σε αντιπαράθεση, και αυτό είναι ότι χειρότερο, έτσι κιαλλιώς ειναι μια σριμένη 70χρονη χωρίς παιδιά χωρίς οικογένεια, η μόνη της παρέα είναι οι σκύλοι. Η περιοχή που έχω το εξοχικό είναι έξω απο το χωριό εκτός σχεδίου,(για να χτίσεις τότε που χτίστικε έπρεπε να έχεις 2 στρέματα οικόπεδο).
Φράνια η απαίτησή τους ήταν να έχω τις χήνες κλεισμένες, όπως είχα τις κότες και 30 μέτρα μακρια απο το διπλανό σπίτι.
 
Γιάννη θα σου έλεγα να της έχεις κλειστές μέχρι το μεσημέρι, μέχρι την ώρα που σχολάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι(υγειονομίο) και μετά να της αφήνεις ελεύθερες.
Δεν πρόκειται να έρθει ποτέ το υγειονομίο αφου έχουν σχολάσει.
και αν έρθει ''μόλις της έβγαλα για να καθαρίσω το κοτέτσι και καθαρίζω και απολυμαίνω το κοτέτσι κάθε μέρα και οι χήνες πρέπει να είναι έξω τουλάχιστον για 4 ώρες γιατί είναι ισχυρό φέρμακο(ins-15,desinfectans, parafectans)
 
Γιάννη θα σου έλεγα να της έχεις κλειστές μέχρι το μεσημέρι, μέχρι την ώρα που σχολάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι(υγειονομίο) και μετά να της αφήνεις ελεύθερες.
Δεν πρόκειται να έρθει ποτέ το υγειονομίο αφου έχουν σχολάσει.
και αν έρθει ''μόλις της έβγαλα για να καθαρίσω το κοτέτσι και καθαρίζω και απολυμαίνω το κοτέτσι κάθε μέρα και οι χήνες πρέπει να είναι έξω τουλάχιστον για 4 ώρες γιατί είναι ισχυρό φέρμακο(ins-15,desinfectans, parafectans)
Tελεια τα δικαιολογητικα! Οχι οτι δεν τα ειχα σκεφτει για προσωπικη χρηση αλλα οχι τοσο ωραια και πειστικα και επειδη διαθετουμε τον προσωπικο μας γειτονα-εξαδελφο κολλητα στο πισω μερος του σπιτιου σε τυφλο οικοπεδο που για να μας ευχαριστησει που περνουσε μεσα απο το δικο μας προσπαθησε να μας παρει μερος του οικοπεδου δικαστικα ισχυριζομενος χρησικτησια κτλ πριν καποια χρονια. Δεν τα καταφερε, αλλα μας εχει μια ιδιαιτερη αδυναμια οπως καταλαβαινεις. Και μεις ομως! Προσφατα αφου απομακρυνε υπουλα τα δικα του πουλια και ζωα εφερε τρεις φορες το υγειονομικο, την τελευταια μαλιστα για ενα τυφλο κοκκορακι και δυο κοτουλες που ειχα φερει απο το κτημα στον κηπο γιατι επρεπε να παρουν φαρμακα σε καθημερινη βαση. Τα εβγαζα μετα τις 3.0 αλλα την μια φορα ηρθαν μετα απο αυτην την ωρα. Οποτε, τι να πω;Να μην σου τυχει!
 
Φράνια η απαίτησή τους ήταν να έχω τις χήνες κλεισμένες, όπως είχα τις κότες και 30 μέτρα μακρια απο το διπλανό σπίτι.
Τουλαχιστον δεν σου επιβαλλουν να τα μεταφερεις!:eyesss:Πρεπει να προσπαθησεις αν υπαρχει περιθωριο στο χωρο του οικοπεδου. Σε ευχαριστω για την διευκρινιση. Με ενοχλει που γνωριζει οτι θα μπορει να σε πιεζει με αυτον τον τροπο. Πρεπει μαλλον να χρησιμοποιησεις το κολπο με τα παπαγαλακια. 😉Οσο και να πονας οταν σε τσιμπανε δεν πρεπει να το δουν.
 
Φράνια πολύ μου άρεσε το κόλπο με τα παπαγαλάκια. Αυτό θα κάνω. Νευρίασα με τον Ξάδελφό σου, έπρεπε να υπάρχει τρόπος να μήν ξαναπεράσει απο το οικόπεδό σου.
Λάζαρε την ίδια σκέψη έκανα κιεγώ και μερικές φορές τα έβγαζα έξω το απόγευμα.
Σε πρώτη φάση θα τα έχω μαζεμένα-ασβεστωμένα -καθαρά.
έχω βάλει ένα ελαιόπανο στο συπματόπλεγμα που μας χωρίζει, για να κόψω την οπτική επαφή, (αυτό πρέπει να την πόνεσε πολύ, γιατί έχει ένα πάθος με το μπανίστίρι), Και πιστεύω ότι γιαυτό μου έστειλε την πυροσβεστική, να μου κάνει παρατήρηση οτι είναι επικύνδυνο για πυρκαγιά.
 
Φράνια πολύ μου άρεσε το κόλπο με τα παπαγαλάκια. Αυτό θα κάνω. Νευρίασα με τον Ξάδελφό σου, έπρεπε να υπάρχει τρόπος να μήν ξαναπεράσει απο το οικόπεδό σου.
:Big Grin:Δεν ειναι δικος μου ξαδερφος. Στην διαρκεια των δικαστηριων πεθανε ο δικηγορος τους και ενας απο τους κατ`επαγγελμα ψευδομαρτυρες. Και προπαντως δεν περασε και δεν θα ξαναπερασει ποτε. Στο στενο χτιστηκε τοιχος και φυτευθηκε ελια που μεγαλωνει με χαδια.Ισως να γινεται να φυτεψεις και συ πυκνα πυκνα δεντρακια με ευθυτενη αναπτυξη😉
 
οντος η βλαστηση μπορει να περιορισει την οχληση, αλλα και τα αδιακριτα βλεματα και κατεπεκταση τα πονηρα μυαλα.
το δικτυ που εβαλες συγουρα δεν απαγορευετε... Οτι και αν λεει η πυροσβεστικη, αλλα φυτα θα κανουν την ιδια δουλεια με το δικτυ και θα μιωσουν τον θοριβο και προς την δικη σου πλευρα.χρειαζοντε βεβαια περιποιηση.
επιτυχια παντος για μενα θα ηταν να καταφερεις να την κερδισεις. Να καταφερεις να σου λεει καλημερα και να εχετε καλες σχεσης γειτονιας.
γιατι διαφορετικα τα προβληματα δεν θα τελειοσουν ποτε αλλα και ο ενας ισος χρειαστει τον αλλο καποια στιγμη.
πραγματικα αξιζει να το προσπαθεισεις... Ξεκινα απο το καλημερα καθημερινα...
(θα πετυχει το εχω κανει).
 
Back
Top