Γενικά Οι 8 αγαπημένες μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dhmhgre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οτι και να πώ για την προέλευση δεν θα είναι σίγουρο. Από petshop είναι αγορασμένες (15-20 ευρώ έκαστη) και κάποιες είναι δωρεάν γιατί ήταν θηλυκές. Τα έχω από μικρά όταν ήταν γκρι ( 1 χρόνο) εκτός από μία. Δεν ξανακάνω το λαθος να αγοράσω καρδερίνα που έχει μείνει στο petshop ένα χρόνο. Είναι πολύ ευαίσθητα πουλιά και η κακουχία σε τροφή και εγκλεισμό τα αποτελιώνει. Δυστηχώς υπάρχουν σε πληθώρα και θεωρούνται από κάποιους αναλώσιμα πουλιά ενώ είναι βασιλιάδες. Τρώνε του πουλιού το γάλα με βιταμίνες και κελαϋδάνε και πετάνε ασταμάτητα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχώς εδώ δεν θα σου πω να τις χαίρεσαι. Είναι άγρια πουλιά και η μόνη θέση τους στον πλανήτη, είναι να είναι ελεύθερα και ξέγνοιαστα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ταλαιπωρουνται μέσα στο κλουβί και όσο μεγάλο και αν είναι και όσο καλή διατροφή να τους παρέχεις, αυτές δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένες γιατί θα λαχταρουν την ελευθερία τους. Όσο και αν τις αγαπάς αυτές δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελευθερία τους και πάντοτε θα κοιτάνε πως να το σκάσουν. Μακάρι να αλλάξεις γνώμη για αυτές και να της ελευθερώσεις. Η ανταμοιβή που θα πάρεις από την κίνηση σου αυτή θα είναι τεράστια!
 
. Δεν ξανακάνω το λαθος να αγοράσω καρδερίνα που έχει μείνει στο petshop ένα χρόνο. Είναι πολύ ευαίσθητα πουλιά και η κακουχία σε τροφή και εγκλεισμό τα αποτελιώνει. Δυστηχώς υπάρχουν σε πληθώρα και θεωρούνται από κάποιους αναλώσιμα πουλιά ενώ είναι βασιλιάδες. Τρώνε του πουλιού το γάλα με βιταμίνες και κελαϋδάνε και πετάνε ασταμάτητα.
Πρόκειται για άγρια πιασμένα πουλιά...

Μακάρι να αλλάξεις γνώμη για αυτές και να της ελευθερώσεις. Η ανταμοιβή που θα πάρεις από την κίνηση σου αυτή θα είναι τεράστια!
Συμφωνώ!
 
Συμφωνείς λοιπόν να τις ελευθερώσεις; Αν ναι, διάβασε σε παρακαλώ το θέμα που σου παρέθεσε ο Δημήτρης @GreekMan72, ώστε να το κάνεις σωστά. Ανέφερες και σπινους πιο πάνω. Ισχύει ότι και με τις καρδερίνες. Αν έχεις και κάποιο ακόμη αγριοπουλι καλύτερα να μας το πεις.
Καταλαβαίνω ότι σου ήρθε ξαφνικό και στεναχωριέσαι και ότι διστάζεις να το κάνεις αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Όταν τα ελευθερώσεις όλα, θα νιώσεις μια απέραντη χαρά και εσωτερική γαλήνη που δεν φαντάζεσαι. Στο υπόσχομαι.
Θα καταλάβεις και μόνος σου ότι χάρηκαν που επέστρεψαν πάλι πίσω από τα χαρούμενα τιτιβισματα και κελαηδήσματα. Είμαι σίγουρος πως θα κάνεις το σωστό 🙂👍
 
Ομολογω ότι δεν στεχαχωρήθηκα όπως λέτε. Συμφωνω μαζί σας και δεν είναι πρώτη φορά που έχω ελευθερώσει πουλί. Ηταν στην σκέψη μου επειδη περιμένω ζακό και δεν θέλω να έχω κάνα πρόβλημα υγείας. Τα πουλία τα έχω ήδη ελευθερώσει. Ειναι υγιέστατα είναι άνοιξη και η επανένταξη θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Σας ευχαριστώ
 
Την καλησπέρα μου! Εγώ απαντώ στην συζήτηση για να σε συγχαρώ για την υπεύθυνη και σωστή απόφαση που έλαβες για τα πτηνά! Εμείς σε ευχαριστούμε για την χαρά που μας έφερες με την στάση σου! Θα είναι το καλύτερο και για τους δυο σας! Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Καλή τους τύχη! 😉:)🙌🤝
 
Back
Top