Φροντίδα Ολα σε μια μεγάλη κλούβα ή κάθε ζευγάρι μόνο του;

ALONE WOLF

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2009
Μηνύματα
72
Πόλη
Κορυδαλλός
εχω 9 ζευγαρια διαφορα πουλια (ροζελες- Lovebird-παπαγαλακια μικρα -cocatil - εχω και ορτυκια) και δεν ξερω τι να κανω μια μεγαλη κλουβα η μικρα κλουβια;
 
το καλυτερο ειναι ευρυχωρα κλουβια κ ξεχωριστα το καθενα ειδος.
τωρα απο την αλλη εγω εχω κοκατιλ και μπατζι μαζι και τα μπατζι μου εχουν ζευγαρωσει κιολας με τρια μικρα μεσα στην φωλια.
 
Βάλε σε μικρότερα κλουβιά το κάθε είδος.. Αν είναι αρκετά μεγάλα τα κλουβιά, ίσως να έβαζες τα πουλιά του ίδιου είδους μαζί.. Αλλιώς να τα χωρίσεις σε ζευγάρια. Ενώ τα cockatiel και τα Budgies (μικρά παπαγαλάκια) μπορεί και να συμβιώναν όλα τα άτομα του ίδιου είδους μαζί χωρίς να είναι χωρισμένα σε ζευγάρια, τα υπόλοιπα δεν νομίζω.. Ειδικά κατά τη περίοδο της αναπαραγωγής μπορεί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διενέξεις με αρκετά σοβαρά αποτελέσματα. Καλύτερα χωρισμένα σε ζευγάρια, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 😉
 
Μικροτερα (αλλα ανετα) κλουβια αλλιως θα βγει η ζουγκλα απο μεσα τους. Καθε ειδος εχει τις ιδιαιτεροτητες του. Φαντασου οτι τα love birds εκτοπιζουν τα cockatiels μιας κ τα τελευταια μπορει να ειναι μεγαλυτερα αλλα ειναι χαμηλων τονων. Ειναι σαν να εχεις πολλα παιδια κ να τους εχεις μονο ενα δωματιο, δηλαδη συνταγη για καταστροφη!
 
Το κυριότερο πρόβλημα είναι τα Lovebirds στα είδη που περιέγραψες. Είναι κυριαρχικά πουλιά στο χώρο τους και με το ζευγάρωμα αυτό γίνεται πιο έντονο. Κι εγώ είμαι της γνώμης κάθε ζευγάρι χωριστά. Έχεις καλύτερο έλεγχο και λιγότερα προβλήματα. Αν παρόλα αυτά βάλεις πολλά ζευγάρια μαζί από κάποιο είδος φρόντισε να υπάρχει πραγματικά άφθονος χώρος και περισσότερες φωλιές από ότι ζευγάρια για να μην διεκδικούν το ένα ζευγάρι τη φωλιά του άλλου.
 
ολα συμβιωνουν αρμονικα αν ειναι μεγαλος ο χωρος ΕΚΤΟΣ απ'τα Lovebird.
To εκανα το λαθος και απεχτησα μια ωραιοτατη ομαδα για την παραολυμπιαδα.
Ολα με ενα ποδι τα αφησαν.
το καλυτερο απ'ολα ειναι καθε ειδος στον χωρο του
 
Εγω δεν θα εμπιστευομουν ουτε τις ροζελες απο προσωπικη εμπειρια. Ειναι πολυ κτητικες και μπορει να γινουν αρκετα επιθετικες.
Το ιδιο προβλημα ειχε και μια γνωστη μου που ειχε ενα ζευγαρι ροζελες σε εσωτερικη κλουβα πτησης με αλλα παπαγαλοειδη.
 
Back
Top