Γενικά Ολλανδία: Απαγόρευση ταίσματος στο χέρι

Φοίβος

PB Supporter
Εγγραφή
12 Φεβ 2008
Μηνύματα
16.352
Πόλη
Βικτώρια
Ενας νεος νομος αναμενεται να ισχυσει απο τον ερχόμενο Ιούλιο στην Ολλανδία που θα απαγορεύει με τσουχτερα προστιμα την αφαιρεση απο τη φωλια για ταισμα στο χερι των νεοσσων των παπαγαλων ολων των ειδων. Οπως εξηγει κι εδω το αρθρο τα περισσοτερα προβληματα συμπεριφορας πιστευεται οτι ξεκινουν επειδη τα μωρα δεν μεγαλωνουν με τους γονεις τους και δεν αποτυπωνονται στη μνημη τους φυσιολογικες συμπεριφορες πουλιων αλλα καταληγουν να νιωθουν ανθρωποι καθιστωντας τα προβληματικα στην ενηλικη ζωη τους και καταστρεφουν τους εαυτους τους. Αυτο που τονιζει το αρθρο ειναι οτι προαγεται η συν-κηδεμονια - co parenting ως καταλληλος τροπος εκτροφης κι ανατροφης αυτων των πουλιων.

New law prohibits hand-rearing of parrots in The Netherlands - City Parrots -

12839822844_fdaed217fa.jpg
 
Βλακειες, εαυτήν την χώρα ποτε δεν θα γίνει αυτό Ιωάννα μου δυσκολο
 
Δηλαδη τελος στα μωρα απο χερι;!

Ναι Ιωαννα, αν ως μωρα στο χερι εννοεις αυτα που φευγουν απο τη φωλια τους πριν ακομη ανοιξουν τα ματια τους, τοτε ναι και καλα κανουν κατα τη γνωμη μου. Δεν ξερω τι ελεγκτικο μηχανισμο θα εχουν και ποσο θα εφαρμοστει/επιβληθει στην πραξη αφου μπει σε ισχυ ο νομος, αλλα δεν ειναι σαν λαος οπως εμεις που απαγορευτηκε το καπνισμα στα μαγαζια κι ολοι παρολα αυτα καπνιζουν μεσα.

Το co-parenting ειναι σαφως πολυ δυσκολοτερο να εφαρμοστει απο εκτροφεις με 20-30 ζευγαρια και ανω. Φαντασου να πρεπει να παιρνεις ενα 15λεπτο απο την καθε φωλια τα μικρα και να ασχολεισαι λιγο μαζι τους. Απο αποψη χρονου και μονο δεν βγαινει ο υπολογισμος. Με αυτον τον τροπο προαγεται κατα τη γνωμη μου η μικρη, ερασιτεχνικη, οικιακη εκτροφη αν καποιος θελει να εκτρεφει ημερους παπαγαλους για κατοικιδια, που δινει πολλες φορες πιο υγιη πουλια σωματικα και ψυχολογικα.
 
Καταλαβα... Απο τη μια φυσικα ειναι καλυτερο και πιο σωστο Φοιβο... Αυτο το λαθος το κανουν και εδω στην Ελλαδα καποιοι εκτροφεις απ'οσο εχω καταλαβει
 
  • Like
Αντιδράσεις: Zelda
... Αυτο το λαθος το κανουν και εδω στην Ελλαδα καποιοι εκτροφεις απ'οσο εχω καταλαβει

Oι επισημοι εκτροφεις το κανουν ολοι Ιωαννα, οχι μονο καποιοι.. :)
 
Back
Top