Γενικά Οπάλ αχάτης λευκό και ιζαμπέλ λευκό

Τώρα μαθαίνω για τις διάφορες των καναρινιών χρώματος και δεν καταλαβαίνω ποια διαφορά έχει ένα Οπαλ αχάτης λευκό με ένα ιζαμπελ λευκο(αν τα λέω σωστά)
Πάρα πολλές οι διαφορές τους. Η βασικότερη. Ο ΑΧΑΤΗΣ ΟΠΑΛ ΛΕΥΚΟΥ είναι ένα Γκριζογάλαζο πουλί (Μαύρη σειρά). Η ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΛΕΥΚΟΥ είναι ένα πουλάκι σε ανοικτό Καφέ χρώμα (Καφέ σειρά)
 
@mgerom αν κατάλαβα καλά η βασική διαφορά είναι ότι το ένα προέρχεται από μαύρη σειρά ενώ το άλλο από καφέ. Δηλαδή το μελανικο στοιχείο υπάρχει και στα δύο αλλά το μεν από μαύρο γίνεται γκρί-μπλε ενώ το άλλο από καφέ σκούρο γίνεται απαλό καφέ?
 
Eπειδή πρόκειται για καναρίνια χρώματος εστίασα στην χρωματική διαφορά τους. Σ' αυτό που λέμε φαινότυπος (το φαίνεσθαι) Φυσικά το στοιχείο των μελανινών υπάρχει και στα δυό αλλά με διαφορετική απόχρωση.Μείνε σ' αυτό, αν σε ενδιαφέρει απλά η εμφάνιση. Στο λέω αυτό γιατί το πράγμα γίνεται κάπως πιο πολύπλοκο, αν αρχίσει κανείς να ψάχνει και το γιατί, αυτής της εμφάνισης 🙂
 
@mgerom Σ ευχαριστω σε γενικές γραμμές κατάλαβα. Ας μη το εξειδικευσουμε όπως λες γιατί μετά θα μπερδεύτω χειρότερα 😁. Εκτροφείς πως μπορώ να βρω ώστε να αγοράσω κατά τον Νοέμβρη; ( Οπαλ αχάτη λευκό )
 
Back
Top