Γενικά Οπου υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχουν εμπόδια

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
καλησπέρα, φίλοι μου!
Οι φωτογραφίες που θα δείτε πιο κάτω & θέλω να μοιραστώ μαζί σας,τραβήχτηκαν σήμερα και μου έδωσαν μεγάλη χαρά και ελπίδα για την επόμενη αναπαρ. Περίοδο!
Στις φωτό είναι ο Μάριος(gloster corona) και η Χαρά(gloster consort). Δείτε τι κάνει ο Μάριος.. Ανακάλυψε την τρύπα που έχει το χώρισμα της ζευγαρώστρας, πηγαίνει εκεί με σπόρους στο στόμα, καλεί την Χαρά..η οποία πηγαίνει κοντά, παίρνει το δώρο της και φεύγει ικανοποιημένη!
Τελικά. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ !
 

Συνημμένα

  • 20151008_094751.webp
    20151008_094751.webp
    17,8 KB · Προβολές: 70
  • 20151008_094759.webp
    20151008_094759.webp
    17,1 KB · Προβολές: 73
  • 20151008_094807.webp
    20151008_094807.webp
    17,9 KB · Προβολές: 74
Δείτε τι κάνει ο Μάριος.. Ανακάλυψε την τρύπα που έχει το χώρισμα της ζευγαρώστρας, πηγαίνει εκεί με σπόρους στο στόμα, καλεί την Χαρά..η οποία πηγαίνει κοντά, παίρνει το δώρο της και φεύγει ικανοποιημένη!
Φρόντισε να μην βλέπονται καθόλου τα πουλιά. Η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε είναι ευκαιρία για τα πουλιά να ξεκουραστούν μετά την πτερόρροια και να προετοιμαστούν σωστά αρκετά αργότερα, μιας και απ' ό,τι φαντάζομαι σκοπεύεις να τα βάλεις για αναπαραγωγή.

Αν θέλεις να έχεις υγιή πουλιά, πρέπει να περνούν ομαλά και φυσιολογικά από όλες τις εποχές του χρόνου και όταν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το φροντίσουμε εμείς.
 
Δυο αδερφακια απο τα μωρα μου που χαρισα σπρωχνουν το ενδιαμεσο χαρτονι για να βλεπονται... Το κανουν καθε μερα! Δεν ειναι τελεια οταν βρισκουν τροπους;

Γλυκα μου.. Δυστυχως πρεπει να τα βαλεις μακρυα προς το παρον, οπως ειπε και ο Σταυρος.
 
Και για να συμπληρώσω... Θα ήταν ευχής έργο αν γινόταν το κάθε πουλάκι να εχει κλουβι 60 πόντων στη διαθεσή του ώστε να μπορεί να πετά και να ασκείται.
 
Φρόντισε να μην βλέπονται καθόλου τα πουλιά. Η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε είναι ευκαιρία για τα πουλιά να ξεκουραστούν μετά την πτερόρροια και να προετοιμαστούν σωστά αρκετά αργότερα, μιας και απ' ό,τι φαντάζομαι σκοπεύεις να τα βάλεις για αναπαραγωγή.

Αν θέλεις να έχεις υγιή πουλιά, πρέπει να περνούν ομαλά και φυσιολογικά από όλες τις εποχές του χρόνου και όταν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το φροντίσουμε εμείς.
φίλε Σταύρο.. Βοήθησε με να το καταλάβω, σε παρακαλώ! αυτή τη στιγμήκαι τα τρία ζευγάρια που έχω βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο,το κάθε ζευγάρι το έχω σε ζευγαρώστρα 65εκ. με χώρισμα στη μέση που δεν επιτρέπει την ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, η μία ζευγαρώστρα πάνω στην άλλη! Αυτά, βέβαια,όπως είδες και στις φωτό, ανακαλύπτουν τρόπους να επικοινωνούν.. Εκεί που τα έχω,τα είδωλά τους καθρεπτίζονται σε μια τζαμαρία που βρίσκεται πίσω τους.Λες να φταίει αυτό? πρέπει να τα χωρίσω.. Το καθένα μόνο του,όπως λέει και ο φίλος Γιάννης; και.. Αν δεν δύναται αυτό, λόγω χώρου,τι να κάνω;
 
Αυτά, βέβαια,όπως είδες και στις φωτό, ανακαλύπτουν τρόπους να επικοινωνούν
Σε αυτά αναφέρομαι. Είναι καλό να μη βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν εκτός αναπαραγωγικής περιόδου.

Εκεί που τα έχω,τα είδωλά τους καθρεπτίζονται σε μια τζαμαρία που βρίσκεται πίσω τους.Λες να φταίει αυτό?
Όχι.
πρέπει να τα χωρίσω.. Το καθένα μόνο του,όπως λέει και ο φίλος Γιάννης;
Ο Γιάννης ανέφερε τη φράση, "θα ήταν ευχής έργο". Αυτός είναι και ο κανόνας, όσο μεγαλύτερος χώρος ο τόσο καλύτερα. Αν ρωτάς, αν είναι απαραίτητο, όχι δεν είναι εφόσον τα ατομικά κλουβιά δεν είναι μικρότερα από 40 εκατοστά.
 
Αρχικά μερικές σκέψεις στα "γενικά" που αφορούν όλους μας... κι όχι ασφαλώς μόνο εσένα.
Σύμφωνα με όλα όσα πιστεύω και ελπίζω να ταυτίζονται με τα χαρακτηριζόμενα από το σύνολο ως "γενικώς σωστά αναπαραγωγικά πρότυπα" η αναπαραγωγή των πουλιών π.χ. καναρίνια... Να γίνεται την Άνοιξη ή στη χειρότερη τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα.
Αυτή την εποχή υπάρχει για χιλιάδες αιώνες αφθονία τροφής που όπλισε το γενετικό υλικό (DNA) και των καναρινιών να συνδυάζουν την εποχή με την αναπαραγωγή τους.
Αιώνες εξέλιξης έχουν φέρει επιπρόσθετα στα πουλιά για το καλοκαίρι να βρίσκονται σε πτερόρροια, το χειμώνα σε αναμονή επιβίωσης και την Άνοιξη σε αναπαραγωγή.
Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά και να παραβιάζει τους βασικότερους κανόνες της φύσης.
Στα ειδικότερα τώρα...
Δείτε τι κάνει ο Μάριος.. Ανακάλυψε την τρύπα που έχει το χώρισμα της ζευγαρώστρας, πηγαίνει εκεί με σπόρους στο στόμα, καλεί την Χαρά..η οποία πηγαίνει κοντά, παίρνει το δώρο της και φεύγει ικανοποιημένη!
Όλα όσα περιγράφονται εδώ αποτελούν το απόλυτο σημάδι προετοιμασίας για ζευγάρωμα. Τέτοιες όμως καταστάσεις δε δίνουν το χρόνο να προετοιμάσουν σωστά τα πουλιά... κι έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί ολόκληρη η χρονιά για το ζευγάρι... μια και σπάνια ταυτίζεται χρονικά η σεξουαλική ετοιμότητά τους αλλά και γιατί θα μπει απότομα ο χειμώνας.
Επειδή λοιπόν φρονώ @dimitrisp πως παρασύρεσαι κι από λάθος μπορεί να μπεις σε μια διαδικασία που κατά τη γνώμη μου θα σε οδηγήσει στο να μην δεις καναρινάκια να γεννιούνται φέτος από αυτά τα πουλιά... Θα σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου.
Τα θηλυκά σε μια ζευγαρώστρα όλα μαζί χωρίς χώρισμα σε ένα πιο σκοτεινό, πιο κρύο σημείο ώστε να καταλάβουν πως έρχεται χειμώνας και να μαζέψουν τις δικαιολογημένες λόγω συμβίωσης με τα αρσενικά... αναπαραγωγικές ορμές τους.
Αν μάλιστα μπορείς να τα έχεις στο πιο κρύο για την εποχή σημείο, που δεν υπάρχει ή είναι μικρότερη τόσο η ακουστική όσο και η οπτική επαφή με άλλα πουλιά, θα βοηθηθούν περισσότερο.
Τα αρσενικά όσο το δυνατό μακρυά από τα θηλυκά σε ατομικά κλουβάκια χωρίς οπτική επαφή το ένα με το άλλο... κι άστα να τραγουδούν αν θέλουν όποτε θέλουν.
Γνώμη μου... Που ασφαλώς δε μετράει περισσότερο από τη δική σου.
 
Πολυ ομορφες εικονες αλλα εχουν λαθος timing Δημητρη μου! Το μονο θετικο ειναι οτι την ανοιξη δε θα χρειαζονται πολυ χρονο να γνωριστουν! Θα τα πανε περιφημα σιγουρα! Ηδη ταιριαζουν και φαινεται! 😉

Τη θηλυκια βαλτη σε κλουβα με τα μικρα και τις αλλες θηλυκες και ταωαρσενικα εγω τα βαζω μονα τους σε ζευγαρωστρες για να εχουν χωρο να πετανε! Αν θες κανεις το ιδιο! 😉

Οπως και να χει να τα χαιρεσαι! Με το καλο οι gloster απογονοι την ανοιξη!
 
φίλοι μου..σας ευχαριστώ πολύ όλους! Μέσα απ την καρδιά μου! Διάβασα με πολύ προσοχή την κάθε άποψη.. Αν και οι εικόνες αυτές με χαροποίησαν ως ιδιοκτήτη,ως άνθρωπο που λατρεύει όμως τα καναρίνια του με ταρακούνησαν και.. Δεν θέλω το κακό αλλά το καλό τους! Να λειτουργεί σωστά το βιολογικό τους ρολόι!
την Δευτέρα, λοιπόν,(λόγω υπηρεσίας δεν μπορώ να ακολουθήσω τις συμβουλές σας νωρίτερα)θα κάνω ότι μου γράψατε.. Τα αρσενικά μόνα τους και μακρυά,τα θηλυκά μαζί !
δεν ξέρω τι άλλο να πω .ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένα χωριστά!
θέλω όμως να ξέρετε πως,τα λάθη που εντοπίστηκαν δεν έγιναν εσκεμένα.. Αλλά λόγω έλλεψης χώρου και λανθασμένης εκτίμησης πληροφοριών..
 
Back
Top