Αναπαραγωγή Ορτύκια τζάμπο δεν γεννάνε αυγά

ΜΗΤΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαϊ 2014
Μηνύματα
16
Έχω τρέλα με τα πτηνά ! Έχω πολλά καναρίνια, παπαγαλάκια, κότες, πάπιες, ορτύκια κινέζικα και τζάμπο και καθημερινά προσπαθώ να μεγαλώνω την φάρμα μου!
Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι τα ορτύκια τζάμπο αγόρασα 2 αρσενικά και τέσσερα θηλυκά από τις 26 Απριλίου 2014 και αυγό δεν έχω πάρει, ενώ τα κινέζικα ορτυκάκια που τα αγόρασα την ίδια ημερομηνία μου κάνουν, τα άλλα τίποτα. Τους δίνω τροφή ωοτοκίας με καλαμποκάκι και σιτάρι σπαστό!
Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει;
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων !
 
Δημήτρη καλώς ήρθες, δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από ορτύκια, ελπίζω κάποιος να γνωρίζει ίσως ο @kostantakis ;
 
Δημήτρη δεν γνωρίζω καν της ράτσες Ορτυκιών που αναφέρεις, αλλά θα σου πω ότι για τα απλά Ορτύκια η αναλογία είναι 1 αρσενικό με 4-5-6 θηλυκά !

το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ ! Δεν έπαιρνα αυγά με 2 αρσενικά και 4 θηλυκά που είχα! Μετά από κουβέντες με γνώστες στα Ορτύκια που έδωσαν την παραπάνω λύση σωστής αναλογίας, και αμέσως δεν προλάβαινα τα αυγά !

Οι τροφές που δίνεις είναι σωστές, και αν μπορείς πρόσθεσε και πρασινάδα στο καθημερινό σιτηρέσιο τους!
 
Kαλησπέρα ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων για το προβλημά μου, η αλήθεια ειναι πωσ δεν γνωρίζω τα ασερνικά απο τα θυληκά για να βγαλω τον ενα ασερνικό,τι κανώ τωρα;
 
Σασ ευχαριστώ πολύ άυριο θα τα φοτογραφίσω και θα τα ανεβάσω, ευχαριστω και πάλι για το ενδιαφέρων.
 
Καλησπέρα δέν μπορώ να ανεβάσω τα ορτυκάκια μου προσπαθώ απο το πρωι αλλα τίποτα, κανώ τιποτα λάθοσ απο το ανέβασμα αρχείου προσπαθω αλλα τίποτα.
 
Διάβασε εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ ίσως πρέπει να μικρύνεις τις φωτογραφίες. Προσπάθησε από σταθερό υπολογιστή
 
ισως αυτα που σου εδωσαν να ειναι μεγαλα σε ηλικια και να σταματησαν να γεννανε..
τα εχεις σε φωτεινο μερος; Μηπως εχετε ακομη κρυο εκει που ειστε;σε εξωτερικο χωρο τα εχεις;
45 ημερων τα ορτυκια ειναι πλεον ενηλικα και σε ηλικια αναπαραγωγης.. Καλυτερα να δοκιμασεις με σκετη τροφη ωοτοκιας μπας και παρουν μπροστα τωρα και οχι με καλαμποκι σταρι.. Επισης καλη ειναι και λιγη τροφη για μαινες, που εχει πολυ πρωτεινη. Το καλυτερο ειναι να βρεις τροφη πτερωτων θηραματων, δεν κανει αυτη που δινουμε στις κοτες.
οι φωτογραφιες ειναι μικρες και δεν μπορω να καταλαβω ουτε το χρωμα τους.. Ειναι ξανθα;τα αρσενικα εχουν μονοχρωμο στηθος και τα θηλυκα εχουν στο στηθος τους στιγματα, βουλιτσες μαυρες.
αυτος που στα πουλησε, δεν σου εδειξε ποια ειναι τα θηλυκα; Μηπως ειναι ολα αρσενικα;
 
ευχαριστώ πολύ δαναη για τησ τοσο σημαντικεσ πληροφορίεσ σου με κατατοπισέσ πολύ με το θέμα του φύλου τουσ δηλαδή εχω τέσερα ασερνικά και δύο θηλικά, δεν πιστευώ να μου τα έδωσε μεγάλα γιατι στα χέρια μου πήραν απανώτουσ ηταν μικρούλια, τα εχω στην βεράντα μου που είναι κλεισμενη με διαφανείσ τεντεσ σε κλουβί απ ξύλο και μονό μπροστά δύο ανοίγματα με κουνελοσίρμα δεν εχουν το τρελο φωσ αλλα δεν ειναί και σκοτεινά, περιμένω νεότερα ευχαριστώ πολυ
 
Back
Top