Αναπαραγωγή Οσο μεγαλώνουν οι νεοσσοί, αλλάζει συμπεριφορά η θηλυκιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markos34
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markos34

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
68
Καλησπέρα ξανά και από εμένα, λοιπόν σήμερα έρχομαι με την εξής απορία. Τα μικρά είναι ήδη 24και22 ημερών αν δεν κάνω λάθος, χθες λοιπόν το βράδυ σε μια ματιά που έριξα η θηλυκιά ήταν έξω από την φωλιά. Καθόταν απέναντι από την φωλιάκαι επειδή κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο τους ρίχνω μια τελευταία ματιά πάντα είναι μέσα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όσο περνούν η μέρες κάθετε περισσότερες ώρες την ημέρα έξω και έχει περιορίσει της συνεχείς επισκέψεις για το τάισμα τον νεωσσον. Οι νεοσσοί πάντως είναι καλοταϊσμένοι. Να υποθέσω ότι όλο αυτό γίνετε επειδή περνούν η μέρες και τα μικρά χρειάζονται όλο και λιγότερο την μαμά τους;Ευχαριστώ.
 
Ναι είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, τα ετοιμάζει να απογαλακτιστούν, να μάθουν να τρώνε και να επιβιώνουν μόνα τους.
Έχε κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης, μηλαράκι και σπόρους κοντά στις πατήθρες που πατάνε οι νεοσσοί και όλα θα πάνε καλά.
 
Τίποτε από όσα περιγράφεις δεν είναι ανησυχητικό.
Όλα δείχνουν εντελώς φυσιολογικά... και η απόδειξη είναι ότι οι νεοσσοί φτάνουν σε ηλικία απογαλακτισμού.

Αυτό υπέθετα και εγώ, απλά ήθελα την επιβεβαίωση από άτομα που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από μένα. Σς ευχαριστώ για τβν απάντηση στο ερώτημα μου.

Άτσαλα ως νεοσσοί θα είναι στο περπάτημα, ωστόσο βγάλε μια φωτογραφία να δούμε λίγο τα ποδαράκια τους.
Επίσης θα βάλεις μία πατήθρα σχετικά κοντά στην έξοδο της φωλιάς, να τα βολεύει στα πρώτα πετάγματα και την επομένη σε μικρή απόσταση.
Όταν τα βγάζεις να τους δίνεις κάτι να τρώνε, αυγό, κεχρί κτλ. όχι παιχνίδια προς το παρόν.

Φωτογραφίες προσπαθώ να ανεβάσω, αλλά όσο και αν της επεξεργαστώ μου λέει, μεγάλο αρχείο. Όταν λες να τους δίνω να τρώνε αυγο μέχρι κτλ, εννοείς τώρα που είναι 24και21 ημερών; Η όταν πια θα έχουν απογαλακτιστεί. Τα παιχνιδακια που αναφέρομαι απλά τα έχω μέσα στο παρκακι που τα βάζω απλά και μόνο για να συνηθίζουν και σε άλλα πράγματα διπλα τους χωρίς να φοβούνται
 
Έχε κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης, μηλαράκι και σπόρους κοντά στις πατήθρες που πατάνε οι νεοσσοί και όλα θα πάνε καλά.
πιστεύω πως η Μαρία σου έδωσε την καλύτερη δυνατή συμβουλή, φίλε Μάρκο.. ''έχε τα πάντα κοντά στις πατήθρες των μικρών. Έτσι θα βοηθήσεις την θηλυκιά σου να δείξει στα μικρά της πιο γρήγορα τον δρόμο της ανεξαρτησίας!'';)👍
 
Back
Top