Ασθένειες Οταν αναπνεει κανει εναν περιεργο ηχο

malfurionjr

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2008
Μηνύματα
44
Πόλη
Κόρινθος
Ηλικία Πουλιού:
Φύλο:θυλικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:25-35μαχ
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 02-07-08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 11-07-08
Διατροφή:ανάμικτη σποροι
Αξιολόγηση Περιττωμάτων:φυσιλογικα μου φένονται
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):οταν αναπνεει κανει εναν περιεργο ηχο σαν να ξεφουσκωνουμε μπαλα, αναπνεει γρηγορα
Κινητικότητα:καθεται χωριστα απο τα υπολοιπα και φουσκωνει το πτερομα του
Τρέφεται Κανονικά:τροφη τρωει κανονικα
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):
Προηγηθείσα Θεραπεία:καμια
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):το χωρησα σημερα απο τα υπολοιπα σε κλουβα με χωρισμα και δευτερα περνω ξεχωριστω κλουβι
Παρατηρήσεις:
 
Λαθος 1ο... Εκανες ενγραφη στις 1/7, στις 2/7 αγορασες νεο καναρινι... (δεν διαβασες.. Δεν εδωσες προσοχη..στα αρθρα περι αποκτησης νεου πουλιου.. Ποια διαδικασια ακολουθουμε (καραντινα) και τι προσεχουμε πριν διαλεξουμε νεο πουλι).
Λαθος 2ο, δεν εθεσες το πουλι σε καραντινα..
.. Περιγραφεις κατι που θα μπορουσε να ειναι ακαραια. Το εχεις μολις 10 μερες, αρα η οποια ασθενεια την κουβαλουσε.. Και αυτες τις 10 μερες το πουλι ειναι μαζι με το υπολοιπο κοπαδι. Το χωρισμα δεν προστατευει τα υπολοιπα.
... Πρεπει αμεσα να απομονωσεις το πουλι... Να βεβαιωθεις για το τι εχει... Να προβεις σε θεραπεια... Και (τολμω να πω) μια προληπτικη αγωγη στα υπολοιπα.
α) Μην παρεξηγησεις το υφος μου...
β) Την "καλυτερη"-ακριβεστερη γνωματευση θα την εχεις απο γιατρο του ειδους...
πολλες φορες δεν κρινουμε σωστα.
 
Διαβαζοντας τα προηγούμενα ποστ σου διαπίστωσα οτι τα περισσότερα πουλάκια που αγορασες απο το συγκεκριμένο πετ σοπ σου παρουσιασαν προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνευουν και τα υπόλοιπα πουλιά σου.

Μηπως θα ηταν σοφότερο αν επιστρεψεις τα άρρωστα πουλάκια πισω και να ζητήσεις απο τον μαγαζατορα να σου τα αντικαταστησει με υγιέστερα;

Διαβασε στα σχετικα ποστ τι πρέπει να προσέξεις με την αγορά ενος νέου πουλιού, ή επισκέψου έναν ειδικευμένο πτηνίατρο απο αυτούς που αναφέρονται στο φόρουμ και... Περαστικα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
sry που αργησα να απαντησω
1. Δεν παρεξυγω κανεναν, αναγνωριζω τα λαθη μου
2. Πουλη παλη δεν επιστρεφω σε pet shop το αλλο georgina που επεστρεψα το εβαλε σε ενα μεγαλο κλουβι με καμια 10αρια πουλια ακομα. Προτυμω να το παλεψω και ας μου πεθανει παρα να το παω και να το πεταξουν στα σκουπιδια γιατι εκινα τα 10 δεν νομιζω να τους κανει καμια θεραπεια
3. Το πουλακι τωρα το εχω ξεχωριστα απο τα υπολοιπα το εψαξα οπως λεει για ακαρεα αλλα δεν βλεπω να εχει κατι οπως περιγραφεται σε ποστς εδω μεσα, Παντως τρωει κανονικα κινειτε κανονικα και το μονο που πλεων ακομα συνεχιζετε ειναι ο θορυβος οταν αναπνεει αλλα το παθενει οταν στρεσαρετε(το περνω στα χερια μου κτλπ) θα κανω προλυπτικη αγωγη παντως σε ολλα τα πουλακια για ακαρεα και βλεπουμε στο μελλον πως θα παει
4. ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ για τις αμεσες απαντησεις!
 
β) Την "καλυτερη"-ακριβεστερη γνωματευση θα την εχεις απο γιατρο του ειδους...
πολλες φορες δεν κρινουμε σωστα.

Δώσε βάση σε αυτό. Πιθανόν το πρόβλημα να είναι άσθμα ή κάτι άλλο. Διάγνωση κάνει μόνο γιατρός.
 
δεν πρεπει να εχουμε στην κορινθο γιατρο για πουλακια αλλα θα ρωτησω αν υπαρχει να παω να δει το πουλακι. Για να μην κανω και καμια κουταμαρα thanks kai pali
 
Καλησπέρα και απο εμένα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν αγοράζουμε πουλιά! Εάν έχει άσθμα φίλε μου να ξέρεις ότι δεν γιατρεύεται, για δε τα ακάρεα ίσως με την κατάλληλη θεραπεία να βρείς λύση. Πρόσεξε πάντως μήπως νομίζεις ότι τρώει! Είναι αδύναμο;(πιάστο στα χέρια σου).
Εάν το πουλάκι ήταν ζωηρό όταν το αγόρασες τότε μάλλον λόγω αλλαγής περιβάλλοντος έχει αγχωθεί. Βάλτο μόνο του και μην το ενοχλείς(πιάσιμο όλη την ώρα κλπ). Τότε μάλλον έπρεπε να του είχες δώσει πολυβιταμίνες για δύο -τρείς μερούλες.
Φιλικά
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Back
Top