Γενικά Ο «ΑΝΩΝΥΜΟΣ» (NO NAME)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ένα χρόνο πριν μετακομίσαμε σε χωριό κοντά στη θάλασσα και γνωρίσαμε έναν πολύ ευγενικό παππού – ιδιοκτήτη τοπικού μίνι-μάρκετ. Στην αυλή είχε ένα κατασκεύασμα, σαν μια τεράστια παράγκα προστατευμένη και μέσα είχε καναρίνια, μάινες και άλλα πουλιά. Ο κύριος αυτός, όπως και εμείς, αγαπάει τα πουλιά και έτσι μας έγινε πολύ συμπαθής. Το καλοκαίρι πέρασε χωρίς να τον δούμε, καθώς μας ήταν πιο βολικό το διπλανό καλοκαιρινό μάρκετ. Πριν μία εβδομάδα περίπου ανεβήκαμε στο χωριό για ψώνια.

Φτάνοντας στο ταμείο είδα κάτι καινούριο στο μαγαζί και συνάμα γνώριμο: ένα κλουβάκι μικροσκοπικό με ένα κλασσικό γκρι κοκατίλ αρσενικό μέσα. Το κοκατίλ ήταν μπαμπάτσικο ή κάποιας ηλικίας ή απλά χοντρό, δεν κατάφερα να δω καλά αμέσως. Είχε γυρισμένη την πλάτη στους ανθρώπους και καθόταν ακούνητο, απαθές. Τα δικά μου τέτοια ώρα ξεσηκώνουν τον τόπο, ιδίως αν έχουμε κόσμο στο σπίτι. Ρώτησα αμέσως τον ιδιοκτήτη για το κοκατίλ και μου είπε πως του το έδωσαν σε αντάλλαγμα με 1 καναρίνι, ότι όλη μέρα εκείνο φωνάζει και σωπαίνει μόνο το βράδυ. Τον ρώτησα και άλλα περί ηλικίας, κλπ., αλλά δεν είχε ιδέα, φαινόταν ότι είναι ο πρώτος παπαγάλος του.

Χθες πέρασα πάλι και πάλι τα ίδια: μικρό, στενό κλουβί χωρίς παιχνίδια, το πουλί στην ίδια στάση με γυρισμένη την πλάτη και σαν να χουχουλιάζει λίγο, τα φτερά κάπως φουσκωμένα. Κατάθλιψη;

Το λυπήθηκα πραγματικά, έχω ίδιο χρώμα νεότερο αρσενικό, τον Φίγκο, και ξέρω πόσο ζωηρά μπορούν να είναι.

Έπιασα ξανά κουβέντα με τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησα αν του έδωσε όνομα. Μου απάντησε, πως όχι. Τότε του είπα να του δώσει όνομα το συντομότερο, αλλιώς δεν θα δεθεί μαζί του (ότι ονομάσουμε, το κάνουμε δικό μας και δενόμαστε και γίνεται πραγματικότητα, και ότι δεν έχει όνομα παραμένει ουδέτερο και αδιάφορο για εμάς – απλή ψυχολογία!). Του είπα και για το κλουβί που είναι μικρό για κοκατίλ και για παιχνίδια και ότι ίσως γκαρίζει γιατί θέλει θηλυκή παρέα.

Αυτά τον τάραξαν κάπως τον άνθρωπο και μου είπε αμήχανα ότι ο γιος του επέμενε να μείνει έτσι λίγο του πουλί μέχρι να συνηθίσει (τι ακριβώς; δεν κατάλαβα…τα δικά μου συνήθιζαν μέσα σε 2 μέρες και όχι σε τέτοιες συνθήκες!). Μου είπε ότι όλα θα γίνουν σύντομα, και μεγαλύτερο κλουβί και παιχνίδια, κλπ. (αλλά κάπως αφηρημένα και λίγο αδιάφορα). Μετά προφασίστηκε κάποια δουλειά και με ξεφορτώθηκε άρον-άρον.

Και επειδή το κοκατίλ αυτό μου κίνησε έντονα το ενδιαφέρον και δεν βλέπω καμία αλλαγή μέσα σε 1 εβδομάδα, θα πάω να του πάρω ένα σωστό κλουβί με όλα τα συμπράγκαλα, βιταμίνες, τροφή και θα πάω στον παππού μια σοβαρή επίσκεψη. Να τον ενημερώσω περί κοκατίλ όσα ξέρω και, εάν θεωρήσει δύσκολο να τον συντηρεί σωστά, θα του πω να μου τον δώσει/πουλήσει, όλο και καλύτερα θα περάσει μαζί μας. ) Τι 3 κοκατίλ, τι ένα παραπάνω, ίδια φροντίδα για όλα! ) Εσείς τι λέτε;



Υ. Γ.: Νομίζω πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα, άτυπο έστω, δίκτυο αλληλεγγύης για αυτούς και με αυτούς που έχουν πουλιά, να βοηθάμε και κάποια άτυχα από τα υπέροχα αυτά πλάσματα, όταν και όπως μπορούμε. Και ο ιστότοπος αυτός είναι, νομίζω, ο κατάλληλος για ένα τέτοιο έργο, σκεφτείτε το, αγαπητοί moderators….)
 
Ανατολία, οι προθέσεις σου είναι πολύ καλές. Παρόλα αυτά, φρόντισε να είσαι πολυ ήπια στην προσέγγισή σου, γιατί οι συνήθεις άνθρωποι, ειδικα οι ηλικιωμένοι έχουν παγιωμένες απόψεις και δυσκολεύονται να αντιληφθούν ενίοτε και όσα εξυπακούονται και κυρίως χρειάζονται πληροφορίες λίγες στην αρχή και πολύ χρόνο για να τις επεξεργαστούν και να τις κατανοήσουν.
 
γιατί οι συνήθεις άνθρωποι, ειδικα οι ηλικιωμένοι έχουν παγιωμένες απόψεις και δυσκολεύονται να αντιληφθούν ενίοτε και όσα εξυπακούονται
Εδώ πιστεύω πως είναι και το μυστικό για να μην έχουμε "βήματα" προς το καλύτερο...
 
Μπράβο Αντολία μου που σκέφτεσαι έτσι! Απλά όπως σου είπε και ο Γιάννης θέλει tact το πως θα το πεις.. Να ξέρεις πως πιο σημαντικό δεν είναι τι λέμε, αλλά πως το λέμε ειδικά σε ηλικιωμένους!

Μακάρι να πάρεις εσύ το κοκατιλάκι και να το κάνεις ευτυχισμένο!
 
Χθες επισκέφτηκα ξανά το κατάστημα και του πήγα ένα παιχνίδι και κανούρια ποτίστρα. Ο παππούς πάνω στην συζήτηση μου είπε ότι εάν θέλωμ πορώ να τον πάρω για να ζευγαρώσει με την Χάρη μας. Χάρηκα τρελλά και είπα ότι ο σύντροφός μου επιστρέφει στις 25 του μήνα και θα έρθουμε μαζί να τον πάρουμε τον Νάσο (μάλλον έτσι θα τον ονομάσουν, είναι και το όνομα του μαγαζιού αυτό). Τώρα, δεν διευκρίνισα εάν εννοούσε ο παππούς να τον παρω για πάντα ή πως, αλλά τα πρώτα βήματα είναι ενθαρρυντικά!)
 
Τώρα, δεν διευκρίνισα εάν εννοούσε ο παππούς να τον παρω για πάντα ή πως, αλλά τα πρώτα βήματα είναι ενθαρρυντικά!)
Παρτο για παντα! Δε θα το θυμαται μετα ο παππους! 😀 😛
 
Ναί, το θάυμα έγινε χθες το βράδυ, τον πήραμε για πάντα!). Τώρα του αλλάξαμε κλουβάκι σε πολύ πιο μεγάλο με παιχνίδια, λιχουδιές, κλπ. Αλλά και το σημαντικότερο - μόλις είδε την Χάρη μας, τρελάθηκε! Την ερωτεύτηκε αμέσως...) Κακάρισμα και φλέρτ να βλέπατε! Τα έχω σε απόσταση και κοιτιούνται μέχρι να συνηθήσει και να περάσει καραντίνα ο Νάσος μας! ) Είναι λίγο πιο ήρεμος από τον Φίγκο, πιο εξοικειωμένος με τον κόσμο και δεν τρομάζει εύκολα, αλλά δεν αφήνει ακόμη να τον αγγίζουμε. Η Χάρη τον ακούει και τρέχει περα-δώθε στο κλουβί της και αυτή, αλλά δεν τρελαίνεται να τον πλησιάσει πολύ, μάλλον επειδή έχει πτερρόροια τώρα και την αποσπά αυτό κάπως.
Η Κούκι τον πήρε χαμπάρι τον Νάσο, όπως και ο Φίγκο που ξημεροβραδιάζεται στη φωλιά, και πάνε στην άκρη του κλουβιού τους και προσπαθούν που και που να δούνε τον καινούριο ένοικο. Πολύ πλάκα έχουν!
Να δούμε πως θα τα πάνε όλα μαζί σε λίγο καιρό...)
 
Μπραβοο! Σωσατε κι αλλη μια ψυχουλα Ανατολια μου! Πλεον θα ειναι ευτυχισμενο και χαρουμενο μαζι σας!
 
Του "αλείψατε βούτυρο στο ψωμί" του παππού... Να χαίρεστε τον Νασούλη και να είσαι σίγουρη ότι όλοι βολευτήκατε με την τροπή που πήραν τα πράγματα. Άλλο που δεν ήθελε ο παππούς να ξεφορτωθεί το κοκατίλ.
 
Kαλορίζικος ο ανώνυμος που απέκτησε πια όνομα. 😉

Νομίζω όμως ότι τα ξαναείπαμε περι καραντίνας. Στο ίδιο δωμάτιο δεν λέγεται καραντίνα. Σε καλό να σας βγαίνει πάντα αλλά το ρίσκο υπάρχει.
 
Νομίζω οτι τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά. Πλέον και σιγά - σιγά είναι καιρός να μάθετε και στον παππού με διακριτικό τροπο πως να βελτιώσει τις συνθήκες και για τα άλλα του πουλακια.
 
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Σύντομα θα σας αναρτήσω και την φώτο του Νάσου. Ο παππους βασικά δεν ήταν το αφεντικό του, ο γιος του Νάσος ήταν και τον πήραμε τηλέφωνο επί τόπου και συνεννοηθήκαμε να μας τον δώσουν με αντάλλαγμα έναν νεοσσό, όταν γεννήσουν τα δικά μας. Αλλά, δεν το βλέπω να γίνεται έτσι, μάλλον θα τους δώσουμε χρήματα στο τέλος.)
 
Ο "Ανώνυμος" - πλέον Νάσος κατά κόσμον! ) - αποδείχθηκε ένα εξαιρετικό πουλί. Αφού περάσαμε καραντίνες και τα σχετικά, είπαμε να γνωρίσει τη Χάρη που έμεινε χωρίς παρέα πια, καθώς τα φιλαράκια της είναι σε στάδιο να βγάλουν μωρά και δεν νδιαφέρονται και πολύ για τον γύρω κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ενώσαμε τα κλουβάκια και ανοίξαμε τα πορτάκια η Χάρη έκανε επίσκεψη στο Νάσο που είχε τρελαθεί πια να την γνωρίσει.
Η κυρία μπήκε μέσα, έφαγε το φαγητό του, δοκίμασε όλα του τα παιχνίδια, γύρισε όλο το κλουβάκι του χωρίς να του δίνει την παραμικρή σημασία και έκατσε στην απέναντι γωνία να κουρνιάσει. Εκείνος, σοκαρισμένος από την αδιαφορία της, προσπαθούσε να την πλησιάσει αρκετές φορές και πολύ επιφυλακτικά. Είχαμε πεθάνει στα γέλια! Μόλις την πλησίαζε λίγο, εκείνει γκάριζε και τον έδιωχνε άρον-άρον! ) Ακατάδεκτη...
Να μην σας τα πολυλογώ, έχει μία εβδομάδα που μπήκαν και τα 2 σε 1 κλουβάκι, αλλά παρόλο που δεν μαλώνουν και παίζουν και τρώνε μαζί, εκείνη είναι παγοκολώνα, αδιαφορεί πλήρως, ενώ εκείνος προσπαθεί να της πιάσει μαλακά το τσουλούφι, να την αγγίξει στα φτερά, σκύβει για χαδάκια, κλπ. Στις βόλτες την ακολουθεί παντού και σταμάτησε να μας φοβάται και εμάς. Χθες έβαλα μουσική και σφυρίγματα και ο Νάσος έδειξε τα ταλέντα του! Είναι εξαίσιος τραγουδιστής και προσπαθεί αμέσως να αντιγράψει τη μελωδία ή το σφύριγμα.
Επίσης, μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι τρώει ότι λαχανικό και φρούτο του βάλω, ενώ τα άλλα με το ζόρι και αν...
Με την Κούκι τα πήγε πολύ καλά αμέσως και κάναν καλή παρέα.
Με τον Φίγκο συναντήθηκαν χθες πρώτη φορά εκτός κλουβιών στην βόλτα και τα πήγαν αρκετά καλά, δεν ''σκοτώθηκαν'', όπως φοβόμουν... Παίξανε μαζί, πετάξανε, μόνο δεν μοιράστηκαν το φαί, γιατί ο Νάσος τον έδιωχνε τον Φίγκο να φύγει από πάνω από το κλουβί του με της Χάρης.
Επίσης, σταμάτησε να κάνει περίεργες κουτσουλιές (νερουλές και πράσινες είχε στην αρχή) και έπαψε να αυτοικανοποιείται, όπως συνήθιζε ο καημένος, όταν ήταν μόνος του.
Πιστεύω, εάν καταφέρουμε να κάνουμε το Νάσο με την Χάρη ζευγάρι, θα είναι πολύ όμορφο. Διάβασα, όμως, ότι μπορεί να ζήσουν για πάντα μαζί χωρίς να κάνουν ζευγάρι ποτέ...
Σε κάθε περίπτωση, ο Νάσος είναι πια επίσημο μέλος της αγγέλης!)
 
Να τα χαιρεσαι! Εσωσες μια ψυχουλα... Θα στο ανταποδωσει!
 
Ο "Ανώνυμος" - πλέον Νάσος κατά κόσμον! ) - αποδείχθηκε ένα εξαιρετικό πουλί. Αφού περάσαμε καραντίνες και τα σχετικά, είπαμε να γνωρίσει τη Χάρη που έμεινε χωρίς παρέα πια, καθώς τα φιλαράκια της είναι σε στάδιο να βγάλουν μωρά και δεν νδιαφέρονται και πολύ για τον γύρω κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ενώσαμε τα κλουβάκια και ανοίξαμε τα πορτάκια η Χάρη έκανε επίσκεψη στο Νάσο που είχε τρελαθεί πια να την γνωρίσει.
Η κυρία μπήκε μέσα, έφαγε το φαγητό του, δοκίμασε όλα του τα παιχνίδια, γύρισε όλο το κλουβάκι του χωρίς να του δίνει την παραμικρή σημασία και έκατσε στην απέναντι γωνία να κουρνιάσει. Εκείνος, σοκαρισμένος από την αδιαφορία της, προσπαθούσε να την πλησιάσει αρκετές φορές και πολύ επιφυλακτικά. Είχαμε πεθάνει στα γέλια! Μόλις την πλησίαζε λίγο, εκείνει γκάριζε και τον έδιωχνε άρον-άρον! ) Ακατάδεκτη...
Να μην σας τα πολυλογώ, έχει μία εβδομάδα που μπήκαν και τα 2 σε 1 κλουβάκι, αλλά παρόλο που δεν μαλώνουν και παίζουν και τρώνε μαζί, εκείνη είναι παγοκολώνα, αδιαφορεί πλήρως, ενώ εκείνος προσπαθεί να της πιάσει μαλακά το τσουλούφι, να την αγγίξει στα φτερά, σκύβει για χαδάκια, κλπ. Στις βόλτες την ακολουθεί παντού και σταμάτησε να μας φοβάται και εμάς. Χθες έβαλα μουσική και σφυρίγματα και ο Νάσος έδειξε τα ταλέντα του! Είναι εξαίσιος τραγουδιστής και προσπαθεί αμέσως να αντιγράψει τη μελωδία ή το σφύριγμα.
Επίσης, μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι τρώει ότι λαχανικό και φρούτο του βάλω, ενώ τα άλλα με το ζόρι και αν...
Με την Κούκι τα πήγε πολύ καλά αμέσως και κάναν καλή παρέα.
Με τον Φίγκο συναντήθηκαν χθες πρώτη φορά εκτός κλουβιών στην βόλτα και τα πήγαν αρκετά καλά, δεν ''σκοτώθηκαν'', όπως φοβόμουν... Παίξανε μαζί, πετάξανε, μόνο δεν μοιράστηκαν το φαί, γιατί ο Νάσος τον έδιωχνε τον Φίγκο να φύγει από πάνω από το κλουβί του με της Χάρης.
Επίσης, σταμάτησε να κάνει περίεργες κουτσουλιές (νερουλές και πράσινες είχε στην αρχή) και έπαψε να αυτοικανοποιείται, όπως συνήθιζε ο καημένος, όταν ήταν μόνος του.
Πιστεύω, εάν καταφέρουμε να κάνουμε το Νάσο με την Χάρη ζευγάρι, θα είναι πολύ όμορφο. Διάβασα, όμως, ότι μπορεί να ζήσουν για πάντα μαζί χωρίς να κάνουν ζευγάρι ποτέ...
Σε κάθε περίπτωση, ο Νάσος είναι πια επίσημο μέλος της αγγέλης!)
Ανατολία μου απ την αρχή με εντυπωσίαζε ο τρόπος που γράφεις και περιγράφεις τις ιστορίες σου! Δε θέλω να τελειώσουν! 😛 Μπράβο για ό,τι έχετε κάνει για όλα τα κοκατιλάκια σας και θέλουμε και φώτο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Φίλε μου, σε ευχαριστώ θερμά! Είναι ότι λατρεύω τα ζωντανά και τα θεωρώ σε πολλες περιπτώσεις πιο σοφά και ανώτερα από πολλούς ανθρώπους. Φώτο υπόσχομαι σήμερα-αυρίο, δεν το ξέχασα, απλά κάποια θεματάκια υγείας με τα 2 κοκό να λύσω...)
 
Back
Top