Φροντίδα Ο Κάρολος ο παπαγάλος και οι προβληματισμοί μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gloria
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gloria

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2018
Μηνύματα
85
Πόλη
Νάουσα
Γειά σας.Από χθες το βράδυ φιλοξενώ ένα παπαγαλάκι μπάτζι αλλά ενώ χθες ήταν ήσυχος σήμερα είναι ανήσυχος. Ξέρω πως πρέπει να του δώσω χρόνο αλλά αυτή η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς με προβληματίζει. Επίσης να του βάλω την μπανιέρα ή όχι;
 
Να σου ζήσει!
Όταν λες ανήσυχος τι ακριβώς κάνει; Χθες ήταν ήσυχος γιατί άλλαξε περιβάλλον. Δεν συνηθίζει βέβαια σε μία μέρα αλλά όσο να 'ναι κάπως βολεύτηκε.
Βάλε μας φωτογραφίες να το δούμε.
Μπάνιο τα budgies δεν κάνουν ιδιαίτερα συχνά. Τώρα στην αρχή άφησέ το για λίγες μέρες να ηρεμήσει πρώτα το πουλί.
Μήπως πηγαίνεις συνέχεια κοντά στο κλουβάκι και το τρομάζεις;
 
Να το χαίρεσαι. Ακόμα συνηθίζει θα του πάρει κάποιες μέρες να καταλάβει το νέο του περιβάλλον. Μπανιερίτσα μη του βάλεις ακόμα άσε να συνηθίσει το κλουβάκι του όπως είναι τώρα. Να κάθεσαι κοντά του αλλά όχι κολλητά, σε κάποια απόσταση, να του μιλάς ώρα με ήρεμη φωνή, να μάθει τη φωνή σου, να τη συνηθίσει. Να καταλάβει ότι θέλετε να γίνετε φίλοι.
Όσο μπορείς λιγότερη προσέγγιση σε αυτόν και το κλουβί του για την ώρα (ας πούμε μόνο για να του αλλάζεις φαγητό-νερό ή να καθαρίζεις λίγο) για να νιώσει ασφάλεια στο χώρο του.
Τώρα το ανήσυχος έχει πολλές "έννοιες"
Αν θες βάλε μας φωτογραφίες και εξήγησε μας πιο αναλυτικά πως συμπεριφέρεται, μπορεί απλά να αισθάνεται άβολα απ' την πρόσφατη αλλαγή περιβάλλοντος.
 
Ευχαριστώ. Θα σας μιλήσω πιο αναλυτικά αργότερα γιατί έχω μια υποχρέωση.
 
Να συμπληρώσω πως αν χθες τον πήρες βράδυ, ίσως ήταν "κοιμισμένος" και κουρασμένος γι' αυτό ήταν πιο ήσυχος. Να τον αφήνεις να κοιμηθεί το λιγότερο 12 ώρες τη μέρα, με το που σκοτεινιάζει να τον βάζεις για ύπνο.
 
Το στρες των αλλαγών κάνει τους παπαγάλους να κουρνιάζουν.. Πολλές φορές μένουν ακίνητα επι ώρες ή ακόμα και νηστικά για 2 μέρες.
Καθώς θα συνηθίζει στα νέα δεδομένα θα ξεδιπλώνει και το χαρακτήρα του.
Τις πρώτες μέρες θέλει ησυχία,ήρεμες κινήσεις και προσεκτική φροντίδα χωρίς να στρεσάρεται παραπάνω.
 
Απλώς δεν καθόταν ούτε 3 δευτερόλεπτα ήσυχος και έκανε απότομες κινήσεις αλλά τώρα μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Ο Κάρολος είναι αυτό το πουλάκι στο προφίλ. Πάλι καλά που τον πέτυχα ακίνητο!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλά πριν από λίγο δεν καθόταν ήσυχα και τώρα είναι σαν να είναι ψεύτικος. Πού και πού κουνά λίγο το κεφάλι του. Περίεργο...😵
 
Να ξέρεις οτι κατα τη διάρκεια της ημέρας παίρνουν τίποτα 10λεπτους "υπνάκους" , σα να μισοκοιμούνται. Εντάξει δε θα είναι συνέχεια σαν... Μοτεράκι, αλλά γενικά αυτά τα μικρούλια είναι νευρικά και αεικίνητα.

Πάντως όταν μπορέσεις θα ήταν καλό να μας βαλεις καθαρές φωτογραφίες του κλουβιού κυρίως, καθώς και να μας γράψεις τι τον ταϊζεις και τι έχεις βαλει στο κλουβάκι του για να ασχολείται. Μη το κανεις τώρα καθως σιγά σιγά θα αρχίσει να πέφτει ο ήλιος και θα πρέπει να πάει να κοιμηθεί κάποια στιγμή, ας μην τον ανησυχήσουμε :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τώρα που το είπες βαλσαμόθηκε ξανά.

Πάντως την τροφή του μας την έδωσε ο υπάλληλος είναι μίγμα σπόρων που νομίζω λέγεται παπαγαλίνη.

Του έχω βάλει μια κούνια (το αγαπημένο του), μία πέτρα για το ράμφος από το pet shop ένα σχοινί και ένα σχοινί με χάντρες που του κάνει εντύπωση. Τις φωτογραφίες άλλη στιγμή.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω παρατηρήσει κάτι: ανεβαίνει σε μια συγκεκριμένη πατήθρα, κοιτάει από μία συγκεκριμένη πλευρά και πάει δεξιά αριστερά για αρκετή ώρα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
 
Πάντως την τροφή του μας την έδωσε ο υπάλληλος είναι μίγμα σπόρων που νομίζω λέγεται παπαγαλίνη.
Χύμα είναι; Πάρτην και πέτα την όπως είναι βασικά. Πάρτου ένα επώνυμο μίγμα σπόρων που θα του προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται για παράδειγμα της beaphar που παίρνω εγώ. Aχ αυτά τα πετ σοπ

Βάλτου επίσης σουπιοκόκκαλο στο κλουβάκι του να εχει, φρέσκο νεράκι φυσικά.

Και ίσως κανένα φρουτάκι. Το φρούτο θα το αφήνεις για 1 ώρα το πολύ.
 
Έχω παρατηρήσει κάτι: ανεβαίνει σε μια συγκεκριμένη πατήθρα, κοιτάει από μία συγκεκριμένη πλευρά και πάει δεξιά αριστερά για αρκετή ώρα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Ίσως ψάχνει που βολεύεται στο κλουβί του. Είναι λογικό να είναι και ανύσηχος, σε νέο μέρος είναι. Τα κλαδιά όπως βλέπω είναι πλαστικά, φρόντισε σύντομα να τα αντικαταστήσεις με φυσικά κλαδιά από ξύλο, που θα τον βολέψουν πολύ περισσότερο.

Του έχω βάλει μια κούνια (το αγαπημένο του), μία πέτρα για το ράμφος από το pet shop ένα σχοινί και ένα σχοινί με χάντρες που του κάνει εντύπωση. Τις φωτογραφίες άλλη στιγμή.
Τέλεια η κούνια (τελικά μόνο ο δικός μου παπαγάλος δεν αγαπάει τις κούνιες κλαψ) σωστή η πετρούλα. Το σκοινάκι μόνο να προσέξεις να μην εχει μερη που μπορεί να μπλεχτεί.
Πιστεύω πως απλα συνηθίζει το κλουβάκι του. Μη ξεχνάς τώρα το τρομάζουν όλα και προσπαθεί να καταλάβει τι είναι το καθετι :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προσεχώ πάντα με το τι παίζει και όταν δεν με βλέπει το παρακολουθώ στενά. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές θα το κοιτάξω.

Πριν έτρωγε και πετούσε τα τσόφλια έξω και πρέπει να καθαρίσω τώρα! 😡
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταλαβαίνω ότι όλα σου φαίνονται περίεργα τώρα. Λογικό είναι αφού δεν είχες ποτέ ξανά τόσο κοντινή επαφή με πουλάκι. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι οι πρώτες μέρες στο καινούριο του σπίτι και πρέπει να καταλάβει τι γίνεται, αν κινδυνεύει, ποιοι είναι όλοι αυτοί οι τεράστιοι άνθρωποι που τον κοιτάζουν...
Προσπάθησε να σκέφτεσαι σαν να ήσουν αυτός...
Τώρα που είναι αρχή, σου τα είπαν και πιο πάνω, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και ήρεμη. Όλα καλά θα πάνε.
Θα το παρατηρείς από μακρυά και όταν είναι κάτι ανησυχητικό θα το καταλάβεις.
Τώρα διάβασε όσο περισσότερο μπορείς για το φαγητό του, τα παιχνίδια που είναι καλό να έχει κλπ.
 
Τώρα πηδάει απ' την μία πατήθρα στην άλλη και σκαρφαλώνει. Νομίζω ότι κάνει ζωή και κότα! Ούτε δουλειά, ούτε παιδιά, ούτε λογαριασμοί, ο αςύτε σχολείο. Όλα τα έχει έτοιμα. Μόνο ένα πράγμα μας δίνει για πληρωμή. Την καλή παρέα. Ένα πράγμα αλλά το πιο μεγάλο.
 
Back
Top