Φροντίδα Ο Λούης είναι πολύ ατίθασος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης louis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

louis

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας.. Και από τους 3 μας...Βασικά ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την εξεταστική μας και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση... Πανικού😱! Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε πως θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη του μικρού μας κ ζωηρού μας Λούη!Γενικά τον βγάζουμε από το σπιτάκι του για να κάνει τις βόλτες του(φοράμε γάντια όταν τον βγάζουμε), τον ταΐζουμε αλλά δαγκώνει τα γάντια και όταν τον πλησιάζουμε με το χέρι μας απλά για να τον χαϊδέψουμε πάει να μας δαγκώσει. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό; Οφείλεται στο ότι ίσως δεν μας έχει εμπιστοσύνη;
 
Μπορει να φοβαται τα γαντια περισσοτερο απ'οτι το χερι σας; Γιατι πιανετε με το χερι το πουλι για να το βγαλετε εξω και δεν του ανοιγετε απλως την πορτα να βγει; 😉
 
βαλε πανοπλια την αλλη φορα και πες μα γιατι τρομαζει;:D

αμα το πουλι ειναι αγριο, δηλ φοβαται τον ανθρωπο και το ανθρωπινο χερι, δεν χρειαζεται να το βγαζεις εξω, οπως και οτι ειναι αδυνατο να κατσει να το χαιδεψεις η να το πιασεις! Πρωτα θα ηρεμισει και μετα με διαφορα κολπα και λιχουδιες και φυσικα γαιδουρινή ΥΠΟΜΟΝΗ θα τον κανεις να ερθει στο χερι σου και να το μαθει να μην φοβαται!
αμα γινουν ολα αυτα και ερχεται μονος του στο χερι σου μετα θα μπορεσεις να τον βγαλεις εξω η και να τον χαιδεψεις λιγο.

παντος να το πιανεις με γαντι για να το βγαλεις εξω δε νομιζω να του αρεσει σε καμια περιπτωση!
 
Καταρχήν ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σας...

Γιατι πιανετε με το χερι το πουλι για να το βγαλετε εξω και δεν του ανοιγετε απλως την πορτα να βγει; 😉

Όχι, αντιθέτως! Εμείς απλώς του ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνει μόνος του...
Γενικά μας δείχνει σημάδια αγάπης, έρχεται στα χέρια μας μόνος του, κάνουμε οτι πάμε να φύγουμε και έρχεται προς την πόρτα, κάθεται στον ώμο μας, τρώει από το χέρι μας κλπ., αλλά δεν κάθεται να τον χαϊδέψουμε. 🙂

Thats the problem...
 
Εγω ηθελα να τονισω κατι αλλο..Αυτο με το γαντι. Δελεω μπορει να σιχενεστε η να φοβαστε μη κολλησετε τπτ, αλλα αυτο δεν ειναι ωραιο για το πουλακι. Μποριε νατο τρομαζει κ γενικα αφου λετε οτι το τσιμπαει κιολας το πλαστικο, προφανως δε του αρεσει. Εαν φοβοσαστε τοσο για κμ αρρωστια μπορειτε πολυ απλα να το πατε σε καποιον πτηνιατρο να του κανει κπ εξεταση κ αφου βεβαιωθειτε οτι ειναι καλα να το σταματησετε αυτο με το γαντι. Που γενικα δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα με γυμνα τα χερια εαν τα πλενετε καλα μετα.. Αλλα λεω εγω τωρα.
 
ε τοτε δεν ειναι αγριος! Μια χαρα ειναι και ισα ισα που αποζηταει την παρεα σας και τη συντροφια σας!
αρα θα πρεπει να τον κανετε να σας εμπιστευεται περισσοτερο για να αφεθει και σε χαδια. Να περνατε περισσοτερες ωρες μαζι του ωστε σιγα σιγα να σας εμπιστευεται περισσοτερο.
 
Kαθε πουλι εχει το χαρακτηρα του. Το κοκατιλ της ξαδερφης μου ειναι ετσι ακριβως. Κανει τα παντα μαζι τους, τους λατρευει, δινουν ως και φιλακια αλλα δεν δεχεται το χαδι με τιποτα! Και το εχουν περιπου 10 χρονια!
Εσυ ποσο καιρο το εχεις;
 
Δεν είναι ότι τον σιχαινόμαστε, απλά δαγκώνει... Στην αρχή τον πιάναμε με γυμνά
χέρια και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όταν δαγκώνει, πονάει αρκετά... Παρόλα αυτά έχει την ίδια αντίδραση στο γάντι όσο και στο γυμνό χέρι. (Να επισημάνουμε ότι το γάντι δεν είναι πλαστικό, αλλά από φλίς και είναι μαύρο)

Λέτε να είναι θέμα χαρακτήρα; Πάντως νιώθουμε ότι μας αγαπάει και θα προσπαθήσουμε να του κερδίσουμε την εμπιστοσύνη... Απλά το θέμα είναι πώς θα το κάνουμε χωρίς να κάνουμε κανένα λάθος...
 
Ναι εγω εκανα λαθος, νομιζα φοβοσασταν για κπ αρρωστια, σχετικα με το γαντι! Παντως ισως απλα να φοβαται το χερι, δηλ να νιωθει ανασφαλεια πανω σε αυτο επειδη δεν ειναι κατι σταθερο. Θα προτεινα παντως να του βαζατε κατι για το οποιο τρελενεται πανω στο χερι ωστε να ερθει πιο ευκολα κ ας μη το μετακινειτε στην αρχη-εαν δεν το εχετε κανει ηδη. Εαν δειτε οτι δε γινεται κατι, αφηστε το να ασας αγαπαει κ νατο αγαπατε ετσι, χωρις να το χαιδευετε αφου δεθα θελει με τπτ.
 
εαν δειτε οτι δε γινεται κατι, αφηστε το να ασας αγαπαει κ νατο αγαπατε ετσι, χωρις να το χαιδευετε αφου δεθα θελει με τπτ.
Ετσι εχει κανει τελικα κ η ξαδερφη μου που ειπα πριν. Δεν υπηρχε αλλη λυση.

Και δεν ειναι υποχρεωμενα τα πουλια να εχουν τη λογικη μας, δηλ κατι που εμεις θεωρουμε απολυτα φυσιολογικο να το βλεπουν ετσι κι εκεινα.

Το ενδεχομενο να εχει κανενα...ψυχικο τραυμα απο το petshop το εχεις εξετασει; Μπορει και να του ειχαν κανει καποιο κακο με το χερι κ κατι να του θυμιζει, αφου το συγκεριμενο πραγμα ειναι το μονο που φοβαται οπως λες... Ξερω περιπτωση σκυλου που επιτιθεται σε ποδια γιατι οταν ηταν μικρο κουταβακι ειχε φαει κλωτσια που το κολλησε στον τοιχο.
 
Back
Top