Γενικά Ο Πεπε το νέο μέλος της οικογένειας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xronis_k
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xronis_k

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2015
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και πάλι! Αυτό είναι το νέο μέλος της οικογένειας. Ο Πέπε. Το καναρινάκι μας κοιμάται και δεν θέλω να το ενοχλήσω, θα ανεβάσω όμως σύντομα και δική του φωτογραφία.

image.webp
 
Πολύ όμορφο πουλάκι να το χαίρεσαι!
Βάλε ξύλινες πατήθρες και πέτα αυτές τις πλαστικές. Προτιμότερο είναι να πάρεις-φτιάξεις (από επιτρεπόμενα ξύλα) 3-4 διαφόρων διαμέτρων πατήθρες, ώστε τα πατουσάκια του ν΄ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τα μεγέθη τους. Βάλε κάποια παιχνιδάκια τα οποία μπορείς να κατασκευάσεις εσύ και καμιά κούνια για να περνάει το πουλάκι την ώρα του. Αυτός ο ξύλινος κρίκος μάλλον είναι αρκετά μεγάλο παιχνίδι για τον Πέπε :)

Τοξικά και ασφαλή δέντρα και φυτά για τους παπαγάλους μας
Φτιάξτε παιχνίδια παπαγάλων εύκολα και γρήγορα
Χειροποίητα παιχνίδια παπαγάλων (ιδέες και κατασκευές μου)
 
Πολύ όμορφος! 😉 Πες μας και 2 λόγια, τι ηλικία έχει, απο που τον πήρες; Πως αποφάσισες να πάρεις πάροτλετ?
 
Τι κουκλί είναι αυτό!;! Να το χαίρεσαι! . 😀 Είναι εξοικειωμένος και ήμερος με τους ανθρώπους;
 
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τις οδηγίες! Ο Πέπε λοιπόν ειναι 50 ημερών είναι ήμερος και εξοικειωμένος με ανθρώπους. Κατέληξα σε parrotlet γιατί είναι η μόνη τόσο ήσυχη απο άποψη φασαρίας ράτσα.
 
Καλησπέρα και πάλι! Αυτό είναι το νέο μέλος της οικογένειας. Ο Πέπε. Το καναρινάκι μας κοιμάται και δεν θέλω να το ενοχλήσω, θα ανεβάσω όμως σύντομα και δική του φωτογραφία.

View attachment 36588
Κουκλι οπως ολα τα παρροτλετ. Το εχεις παρει απο εκτροφεα (λογικα);
Δε θα μας το δειξεις ολο μαζι με το κλουβακι του 😉
 
Καλησπέρα! Οπως σας εχω πει το παπαγαλάκι μου ειναι κατι λιγότερο απο δυο μηνών. Δεν εχει βγάλει ολα τα φτερά του ακομη. Εχω παρατηρήσει μετα απο 4 μέρες που τον εχω παρεούλα κάποια πραγματακια και μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες. Εχω παρει μια τροφή με προβιοτικά ομως παρατηρώ πως αρκετά κοματακια ίσως ειναι λιγο πιο μεγάλα για το Ράμφος του ή σκληρά, δεν τα τρώει και τα πετάει στην άκρη. Όταν τα σπαω βέβαια σε μικρότερα κομμάτια και του τα δίνω με το χέρι τα τρώει μια χαρά! Αυτό εχει να κανει με το γεγονός οτι ειναι μικρούλης ακομη; Επίσης δοκίμασα να του δώσω μήλο και μαρούλι, δεν ειχα καμια ομως τύχη, τα άγγιξε με τη γλώσσα του και τα παράτησε. Αυτο θα αλλάξει αν επιμένω; Τέλος εχω παρει μια κούνια η οποία κρέμεται απο βαμβακερό σχοινί και όταν κάθεται πάνω της τσιμπάει και τραβάει τις άκρες απο τα ξέφτια του σχοινιού. Μήπως ειναι επικίνδυνο και δεν κανει να το καταπιεί;. Ευχαριστώ!
 
Αυτό εχει να κανει με το γεγονός οτι ειναι μικρούλης ακομη;
Ναι, ποια τροφή αν επιτρέπεται; Αφού είναι τόσο μικρούλι είναι κάπως μαλακό το ράμφος του ακόμα.
Επίσης δοκίμασα να του δώσω μήλο και μαρούλι, δεν ειχα καμια ομως τύχη, τα άγγιξε με τη γλώσσα του και τα παράτησε. Αυτο θα αλλάξει αν επιμένω;
Θα επιμένεις, θα το βάζεις το πρωί και θα το αφαιρείς το απόγευμα (το καλοκαίρι μετά 4-5 ώρες). Κάποια στιγμή θα ξεκινήσει.
Μήπως ειναι επικίνδυνο και δεν κανει να το καταπιεί;.
Ναι, καλύτερα αφαίρεσέ την και πάρε ξύλινη. Έχω διαβάσει περιστατικά με μοιραία αποτελέσματα.
 
Ξύλινη ειναι η κούνια απλα ειναι κρεμασμένη με αυτό το σχοινί απο βαμβάκι. Υποτίθεται το πήρα και απο επώνυμο petshop ως ασφαλή. Την τροφή δεν μπορώ να τη δω τωρα...
 
Ασφαλές ίσως ως προς την τοξικότητα, όμως αν το καταπίνει ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ιδιαίτερα επειδή είναι μικρό καλύτερα να μην αποκτήσει αυτήν την κακή συνήθεια. Αν μένεις Αθήνα, μπορείς να πας Μοναστηράκι να πάρεις δερμάτινο κορδόνι με το μέτρο να το επενδύσεις από πάνω.
 
...όταν κάθεται πάνω της τσιμπάει και τραβάει τις άκρες απο τα ξέφτια του σχοινιού. Μήπως ειναι επικίνδυνο και δεν κανει να το καταπιεί;
Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει να μπλεχτεί κάποιο του δαχτυλάκι ή πόδι, καλύτερα να την βγάλεις.
Όπως σου έγραψε η Μαρία μπορείς να την κρεμάσεις από ακατέργαστο δερμάτινο κορδόνι (χωρίς χρώμα και λούστρο, αφού το πλύνεις και στεγνώσει καλά).
 
Back
Top