Αναπαραγωγή Ο Σπύρος το καναρίνι μου έγινε πατέρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sonikoly

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
192
Πόλη
Βέροια
Καλημέρα σε όλη την παρέα,

είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πριν από 2 ημέρες ο Σπύρος έγινε ένας καναρινομπαμπάς. Μετά την απώλεια της Γίτσας, τον άφησα για ένα διάστημα μόνο του στο κλουβί του. Μετά τα Χριστούγεννα, πήρα την Μπέλλα και μετά από την απαραίτητη καραντίνα, έγινε η συνάντηση. Αρχικά τους άφηνα να πετούν παρέα μέσα στο σπίτι. Τέλη Φεβρουαρίου έκαναν τα πρώτα 4 αυγά και πριν από δύο ημέρες βγήκε ο πρώτος διαδοχος! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ώστε να μην έχουν πρόβλημα τα μικρά. Προσπαθώ να μην ενοχλώ τα καναρίνια. Τόσο ο Σπύρος όσο και η Μπέλλα κάθονται στην φωλιά και ταϊζουν το μικρό. Αν υπάρχουν νεότερα, θα σας κρατήσω ενήμερους.

Καλή συνέχεια
 
Διάβασε προσεκτικά το άρθρο μας -> οδηγό για την αναπαραγωγή των καναρινιών. Εκεί θα βρεις όλα όσα θα χρειαστείς. Αν προκύψουν απορίες ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις, γράψε μας πάλι εδώ για να βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα.

Αν υπάρχουν νεότερα, θα σας κρατήσω ενήμερους.
Βεβαίως. Καλή συνέχεια να έχετε.
 
@ianos όχι ακόμα δεν έχουν εκκολαφθεί. Δεν γνωρίζω αν είναι ένσπορα ή άσπορα. Δεν προσπάθησα να κοιτάξω γιατί δεν ήθελα να τα ενοχλήσω. Θα περιμένω μέχρι τέλη του μηνός και αν δεν σπάσουν θα τα αφαιρέσω σιγά σιγά.
 
@ianos όχι ακόμα δεν έχουν εκκολαφθεί. Δεν γνωρίζω αν είναι ένσπορα ή άσπορα. Δεν προσπάθησα να κοιτάξω γιατί δεν ήθελα να τα ενοχλήσω. Θα περιμένω μέχρι τέλη του μηνός και αν δεν σπάσουν θα τα αφαιρέσω σιγά σιγά.
Συνήθως ελέγχουμε τη φωλιά μια φορά την ημέρα για να βεβαιωνόμαστε ότι όλα είναι εντάξει. Εφόσον την Τρίτη εκκολάφθηκε το μικρό και είχαν απομείνει τρία αυγά, λογικά μέχρι αύριο μπορεί να έχει εκκολαφθεί κάποιο / κάποια ακόμη.
Διαφορετικά θα πρέπει έως την επόμενη Τρίτη το αργότερο, πολύ προσεκτικά να τα κοιτάξεις με φακό για να δούμε / δεις αν θα τα απορρίψεις. Γενικά δεν γίνεται π.χ. άσπορα αυγά να παραμείνουν μέσα στη φωλιά διότι αν σπάσουν από μόνα τους τότε μπορεί να προκύψουν προβλήματα επιμόλυνσης της φωλιάς.
 
Τελικά δεν έσκασαν τα υπόλοιπα αυγά, οπότε θα τα απομακρύνω σιγά σιγά από την φωλιά. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το ένα, θα το έχουμε πασά στα Γιάννενα. Οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστώ, βασίζομαι στην βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια σε όλους.
 
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και αυγό εκκολάφθει! Έσκασε το ένα από τα δύο αυγά της Μπέλα. Πασχαλιάτικο (μπορεί όχι σοκολατένιο) αυγό εκκολάφθει. Σε λίγο θα ανεβάσω και φωτογραφίες και βίντεο από το γεγονός! Καλό Πάσχα σε όλους.

View attachment video-1650790318.mp4
 

Συνημμένα

  • 018317560_n.webp
    018317560_n.webp
    5 KB · Προβολές: 11
Back
Top