Γενικά Ο Τζονι (ringneck) πιθανως να ζηλευει

kostelidis

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
57
Καλημερα σε ολη την τρελη παρεα. Στην κατοχη μου εχω παρα πολλα πουλια οπως παπαγαλακια απλα, εγγλεζικα, καναρινια, Lovebirds, καρδερινες,ζεμπρακια, φλορους, κ ενα ringneck εδω κ δεκα χρονια. Προσφατα απεκτησα ενα ζευγαρι κοκατιλ το οποιο αμεσως γεννησε κ περιμενω να δω τους νεοσους. Τοσα χρονια ο Tzoni (ring neck) δεν ειχε κανενα προβλημα ολη μερα εκανε τα παντα για να μας τραβηξει την προσοχη μας. Απο τοτε που ηρθαν το κοκατιλ ξαφνικά σταματησε.. Τι λετε να γινετε;
 
Καλημέρα, να τα χαίρεσαι όλα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Ringneck αντιλαμβάνονται & συναισθάνονται σχεδόν τα πάντα! Όπως λες, ο Τζόνι "ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ". Ασφαλώς αντελήφθη τη διαφορά, αφού είχε συνηθίσει να μονοπωλεί την προσοχή σας, κατάλαβε ότι του στέρησες το χρόνο που του αφιέρωνες πριν, για χάρη των νεοσσών cockatiels, αισθάνθηκε ότι δεν του δίνεις τη σημασία που έχει ανάγκη, ό,τι τα μικρά απορροφούν τώρα το ενδιαφέρον σου! Αν του μιλούσες όπως πριν, του εξηγούσες τι γίνεται, και τον διαβεβαίωνες ότι τον αγαπάς, πιστεύω δεν θα ένιωθε παραμελημένος, θα ανακτούσε την αυτοεκτίμησή του, θα ένοιωθε πάλι ικανοποίηση!
 
Καλημερα σε ολη την τρελη παρεα. Στην κατοχη μου εχω παρα πολλα πουλια οπως παπαγαλακια απλα, εγγλεζικα, καναρινια, Lovebirds, καρδερινες,ζεμπρακια, φλορους, κ ενα ringneck εδω κ δεκα χρονια. Προσφατα απεκτησα ενα ζευγαρι κοκατιλ το οποιο αμεσως γεννησε κ περιμενω να δω τους νεοσους. Τοσα χρονια ο Tzoni (ringneck) δεν ειχε κανενα προβλημα ολη μερα εκανε τα παντα για να μας τραβηξει την προσοχη μας. Απο τοτε που ηρθαν το κοκατιλ ξαφνικά σταματησε.. Τι λετε να γινετε;

Τα ring ανήκουν στην κατηγορία των παπαγάλων που θέλουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Μην αποκλείουμε το γεγονός οτι το πουλί κάνει τα πάντα να τραβήξει την προσοχή μας αναζητώντας συντροφιά και παρέα, άρα αν τα cockatiel βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το ringneck, τότε έπαψε να αναζητά την παρέα που ήθελε τόσο καιρό. Επίσης μιας και τα νέα πουλιά μπήκαν στο χώρο του (αν είναι στον ίδιο χώρο) ίσως να νοιώθει οτι στο χώρο του μπήκαν άτομα που θα διεκδικήσουν το υπάρχον χώρο, και παράλληλα με την αριθμητική τους υπεροχή, να έρχεται σε μειονεκτική θέση.

Αν του μιλούσες όπως πριν, του εξηγούσες τι γίνεται, και τον διαβεβαίωνες ότι τον αγαπάς, πιστεύω δεν θα ένιωθε παραμελημένος, θα ανακτούσε την αυτοεκτίμησή του, θα ένοιωθε πάλι ικανοποίηση!

Πως μπορεί κάποιος να του εξηγήσει τι γίνεται; Πως συμπέρανες οτι το πουλί έχει χάσει την αυτοεκτιμηση του, και πως νοιώθει ανικανοποίητο; Δεν αναφέρει το μέλος κάπου οτι το πουλί έχει χάσει όλα τα παραπάνω.
 
Back
Top