Γενικά Ο αράπης μου τρώει την εφημερίδα του πατου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mamadok
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mamadok

PB Member
Εγγραφή
9 Αυγ 2009
Μηνύματα
68
Πόλη
Θεσσαλονίκη
στο συρτάρι του κλουβιού βάζω εφημερίδα χρόνια τώρα για να καθαρίζεται εύκολα και χθές είδα τον αράπη ανάμεσα από την σχάρα να τρώει την εφημερίδα, το παράξενο είναι ότι την ρουφούσε για να ανέβει και να την φτάσει, γι αυτό και έκανε θόρυβο. Και όταν την άλλαξα με ένα πιό μικρό φύλλο για να μή την φτάνει αυτός το ίδιο. Πάλι την ανέβαζε. Τοερώτημά μου είναι πειράζει το πουλί η εφημερίδα ή όχι, παρεπιπτώντως σήμερα που έβαλα φρούτο κανείς δεν το ακούμπησε.;
 
Ναι, δεν κάνει να χρησιμοποιείς εφημερίδα λόγω της τοξικότητας των μελανιών που περιέχει. Δεν ξέρεις τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί, έστω και μακροπρόθεσμα. Θα σου πρότεινα την χρησιμοποίηση λευκής κόλλας Α4 ή κάτι άλλο, όπως άμμο υγιεινής, ροκανίδι κλπ.

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/
 
η αλήθεια είναι οτι κοντά 20 χρόνια βάζω εφημερίδα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα τα τελευταία μου καναρίνια τα είχα 5-7 χρόνια, τώρα και τα δύο είναι μηνών. Βέβαια η εφημερίδα είναι κάτω από την σχάρα του κλουβιού, δεν πατάνε τα καναρίνια και δεν φτάνουν στην εφημερίδα, αλλά ο αράπης δεν κατάλαβα πώς την τραβάει προς την σχάρα και την μασουλάει. Τώρα δεν θα ξαναβάλω, θα βάλω Α4 ή θα καθαρίζω την λαμαρίνα πιό συχνά,ήθελα να μάθω άν τον πειράξει αυτό που έφαγε. Ευχαριστώ για την συμβουλή.
 
Δεν νομίζω να πάθει κάτι, αρκεί να μην ξαναέρθει σε επαφή με την εφημερίδα. :)
 
είπαμε είμαι συνταξιούχος κι έτσι οι διακοπές, κρατάν πολύ, κι εδώ μόνο άμμο θαλάσσης έχω.Αλλά βρήκα την λύση έβαλα λαδόκολοα ψησίματος, είναι και μή τοξική και δεν μουλιάζει.
 
Back
Top