Αναπαραγωγή Ο αρσενικος κυνηγαει τρελα τη θηλυκια μολις βγει απ τη φωλια

johnkalaigis

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2014
Μηνύματα
7
ειμαι ενας πρωταρης οπου τα καναρινακια μου ζευγαρωσαν... εκαναν 4 αυγουλακια. την παρασκευη εσκασαν τα 2 πουλακια και τα αλλα 2 ειναι ακομα στα αυγα τους. α)απο χτες ο αρσενικος μολις βγει η θηλυκια την κυνηγαει τρελα! αναγκαστικα να τους χωρισω! Εκανα καλα; β) δεν φαινετε οτι τα ταιζει καθολου., τι να κανω; Γ) σημερα παρατηρησα οτι το ενα πουλακι το ειχαν βγαλει απο την φωλια και το ειχαν πεταξει κατω! το σηκωσα και το ξαναεβαλα εκανα καλα;
παρακαλω βοηθηστε με!
 
Γειά σου Γιάννη! Καλώς ήρθες! Να χαίρεσαι τα πουλάκια σου! Ας σου απαντήσω στα ερωτήματα σου:
1) Ναι καλά έκανες και χώρισες τα πουλιά.
2) Για να καταλάβεις αν τα μικρά έχουν ταϊστεί, θα πας και θα δεις τον πρόλοβο τους (λαιμό). Αν είναι φουσκωτός και κίτρινος σημαίνει ότι τα έχει ταΐσει. Γενικά μην είσαι συνέχεια κοντά τους, αν είσαι, ούτως ώστε να εκτελέσουν ήρεμα και ξέγνοιαστα τον ρόλο τους ως γονείς. Αν, ωστόσο δεν τα ταΐζει, πρέπει να τα βοηθήσεις εσύ στο τάισμα τους με ειδική τροφή νεοσσών.
3) Φυσικά και έπραξες καλά! Εξασφάλισες την επιβίωση του! Όταν πήγες να βάλεις το μικρό στην φωλιά, έπρεπε να σιγουρευτείς ότι είναι ζωντανό. Πιάνεις το μικρό στα χέρια σου, κλείνεις τις παλάμες σου σαν κούπα, αφήνοντας ένα κενό. Ύστερα προσπαθείς να ζεστάνεις το μικρό με την ανάσα σου. Αν το μικρό αρχίσει να κουνάει τα πόδια του, είναι ζωντανό και το ξαναβάζεις στην φωλιά. Όμως, αν δεν κουνηθεί μετά από μερικές προσπάθειες, είναι νεκρό.
Ελπίζω να σε βοήθησα! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ήρεμα! Φιλικά!
 
ευχαριστω για την βοηθεια... αν ομως δεν τα ταιζει α) καθε ποτε τα ταιζω εγω και β) τα υπολοιπα 2 αυγα τι κανω τα πεταω;
 
Πες μας καποιες πληροφοριες ρε φιλος.. Τι φωλια εχεις"; Εγω δεν θα χωριζα τα πουλια εκτος και αν ειχα αρκαια περιστατικα... καποιες καναρες ταιζουν μετα την πρωτη μερα ζωης των νεοσσων διοτι την πρωτη δεν το εχουν αναγκη αφου τρεφονται με τον κροκο που εχουν αποροφησει απο το αυγο...
Αν επεσε καποιο πουλακι κατα την αποτομη εξοδο της καναρας καλα εκανες και το εβαλες παλι πισω αν η φωλια δεν εχει βαθος πιεσε την να εχει.Αν εχεις εξωτερικη μπορεις να τοποθετησεις καποια πατηθρα ωστε να μην μπορουν να πεσουν και η καναρα να παταει πρωτα εκει για να βγει απο την φωλια..
Για τα υπολοιπα αυγα θα περιμενεις λιγες μερες ακομα και μετα τα πετας... μεχρι τις 16 μερες εχουν ελπιδες να βγουν εξαλου ειναι και ενα καλο στιριγμα για τους νεοσσους τις πρωτες ημερες της ζωης τους.
Ο αρσενικος ταιζε καθολου την θηλυκια οταν καθοταν στην φωλια;
Αν εισαι εντελως απειρος δεν νομιζω οτι μπορεις να τα ταισεις στο χερι κυριως σε μια τοσο μικρη ηλικια...
 
δυστυχως παιδια μου πεθαναν και τα 2 νεογνα... και δεν ξερω γιατι... Τωρα που τα εχω ψοφια ο λαμος τους ειναι κιτρινος, αλλα ειναι νεκρα... Δεν ξερω τι εκανα λαθος... ακομα τα αλλα 2 αυγα δεν εχουν ανοιξει... κριμα ρε γαμωτο!
 
Όντως κρίμα ☹ Υπάρχει περίπτωση να τα ενόχλησε ο αρσενικός;
 
oxi τα ειχα χωρισει... αυτη τα κλωσουσε κανονικα... Δεν ξερω γιατι ψοφησαν... Τωρα κλωσαει τα 2 αυγα αλλα μαλλον πρεπει να ειναι αδεια...
 
Aν ηταν ταισμενα οπως λες δεν ξερω τι μπορει να παιζει... ισως ηταν ασθενικα και πεθαναν...
 
Άσχετο πλέον τώρα, αλλά την επόμενη φορά, βάλε και λίγη ψιρόσκονη στη φωλιά, πριν γεννήσει αυγά η θηλυκιά σου. Για παν ενδεχόμενο. Δεν ήταν απαραίτητα αυτός ο λόγος (δλδ παράσιτα κλπ), αλλά καλό είναι να έχεις προβλέψει και γι αυτό!
 
αυτη ειναι η δευτερη προσπαθεια μου, σημερα μαλιστα εσκασε το πρωτο αυγουλακι... (η πρωτη ηταν αποτυχια...) εχω καποια ερωτηματα, εαν μπορειτε να με βοηθησετε.
1. Ο αρσενικοσ μολισ βγει απο την φωλια η θυληκια παιζει τρελο κυνηγι, να τα χωρισω;
2. η θυληκια συνεχεια καθεται στην φωλια, δεν την βλεπω να ταιζει το μωρο, πωσ θα ξερω οτι τα ταιζει; Φοβαμαι μηπωσ μου ψωφισουν παλι...
3. τι αλλο να τουσ βαλω για φαγητο; βαζω μηλο, αυγο, τρωφη, βιταμινη... Θελει κατι αλλο;

ευχαριστω πολυ
 

Συνημμένα

  • Capturesfsfs.webp
    Capturesfsfs.webp
    65 KB · Προβολές: 70
Αν σου συμβαίνει για δεύτερη φορά το ίδιο σκηνικό κάτι δεν πάει καλά...

Καταρχήν ψυχραιμία!
Τα μικρά οι θηλυκιά το πρώτο 24ωρο της ζωής τους δεν τα ταίζει γιατί αυτά βγαίνοντας από το αυγό έφαγαν τον κρόκο και είναι χορτάτα. Δίνε σπόρους, φρέσκο νερό και αυγό βραστό. Ούτε μήλο ούτε λαχανικά ακόμα! Μήλο από την 7η μέρα και μετά και τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα από την 10η μέρα και μετά. Αν έδωσες λαχανικά και στα προηγούμενα τότε μάλλον γι αυτό πέθαναν.. Παθαίνουν διάρροια..

Όταν λες βιταμίνη; Αυτό το κίτρινο που βγαίνει σε διάφορα χρώματα σε διαφανή σακουλάκια; Αν ναι, μην τη ξαναδώσεις.. Το μόνο που προσφέρει είναι λιπαρά... Με βραστό αυγό είσαι καλυμμένος 100%!
 
Τα σποράκια, την κανονική τροφή που τους δίνεις. Να προτιμάς συσκευασμένη και όχι χύμα τροφή.
 
poylakia.webp poylakia.webp poylakia.webp δυστυχως αλλα 2 νεκρα πουλακια, μαλιστα δειχνουν να μην εχουν ταιστει καθως ο λαιμος του ειναι αδειος... μου μενει ενα αυγο το οποιο δεν εχει ανοιξει και δεν ξερω αμα ανοιξει... αμα ανοιξει τι να κάνω; να το ταισω εγω; Παρακαλω βοηθηστε με... ειναι κριμα!
μηπως μπορειτε να με βοηθησετε;
 
Back
Top