Αναπαραγωγή Ο αρσενικος χαλασε φωλια, εσπασε αυγα και σκοτωσε τα μικρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zan

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Καρδίτσα
γεια σας. Ειμαι ο ζαν. Εχω 2 παραδεισεια καναρινακια. Τι 1 φορα που ζευγαρωσαν το θηλυκο δεν καθοταν στη φωλια, μαλλον γιατι τα αυγα ηταν κλουβια. Την 2 φορα που ζευγαρωσαν συνεβει ενα παραξενο πραγμα! Ενω η θηλυκια κλωσσουσε τα αυγα τις, κατα την 15 μερα ο αρσενικος αρχισε να χαλαει τη φωλια και εσπασε τα αυγα και σκοτωσε τα πουλια.σημερα για 3 φορα ζευγαρωσαν και εχουν 6 αυγα και ειναι στην 15 μερα. Δεν εχει γινει κατι παραξενο μεχρι τωρα και συνεχιζουν να κλωσσανε. Τι να κανω; Φοβαμαι μην συμβει το ιδιο.χωρισα για 2 ημερες τον αρσενικο απο την θηλυκια, αλλα η θηλυκια δεν εμπαινε στη φωλια τις και αναγκαστικα να τα βαλω ξανα μαζι.
 
Αν θέλεις πες μας για τι πουλιά ακριβώς πρόκειται για να μπορέσουν να βοηθήσουν όσοι γνωρίζουν. Παραδείσια καναρινάκια δεν υπάρχουν σαν είδος. Αν δεν γνωρίζεις ποιο είδος ακριβώς είναι, ανέβασε μια φωτογραφία τους. :)
 
Υποθέτω ότι μιλάς για ζεμπράκια. Σε αυτό το είδος είναι γνωστή η μανία των αρσενικών με τη φωλιά. Πολλά πουλιά δεν σταματάνε να φτιάχνουν τη φωλιά ακόμη και με αυγά ή μικρά μέσα. Τι τύπο φωλιάς χρησιμοποιείς; Συνήθως σε ανοιχτές φωλιές κάνουν ζημιές τα αρσενικά γιατί προσπαθούν να τις κλείσουν από πάνω. Φωλιά κλειστού τύπου θα βοηθούσε.
 
Back
Top