Αναπαραγωγή Ο αρσενικός βατεύει την κανάρα ενώ κλωσάει

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
ο αρσενικός βατευει την καναρα ενώ κλωσάει.. Είναι λογικό η πρέπει να επέμβω και να τον χωρίσω;
 
ο αρσενικός βατευει την καναρα ενώ κλωσάει.. Είναι λογικό η πρέπει να επέμβω και να τον χωρίσω;
Χρήστο, θα ήταν πραγματικά πιο εύληπτο, αν θα μπορούσες να είσαι λιγότερο λακωνικός στο αρχικό μήνυμα, ώστε να μπορούμε να σου απαντήσουμε χωρίς πολλές ερωτήσεις.
Πόσα αυγά λοιπόν κλωσσά η κανάρα; Πότε έκανε το πρώτο; Τα αυγά έρχονταν κάθε ημέρα; Ολοκλήρωσε την ωοτοκία; Κάθεται μόνιμα στη φωλιά, δλδ βιδώθηκε ήδη;
 
ο αρσενικός βατευει την καναρα ενώ κλωσάει
Αν το καλοσκεφτείς καλά κάνει... αυτή είναι η δουλειά του.
Φυσικά δεν θα πρέπει να μας δημιουργεί ανησυχία αυτή η συμπεριφορά.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο τα θηλυκά που μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ίσως δεχτούν το αναμενόμενο τάισμα από το αρσενικό.
είναι λογικό
Με βάση την ανθρώπινη λογική όχι δεν είναι...
Δεν πρέπει για μας τους ανθρώπους να ενοχλούμε τα όντα που φέρουν ζωή.
Όμως για τα πουλιά όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει... έχουν το δικό τους τρόπο επικοινωνίας και τη δική τους εξήγηση τέτοιων συμπεριφορών που ασφαλώς εμείς δεν τη γνωρίζουμε.
να τον χωρίσω
Ποτέ να μην το κάνεις αυτό χωρίς εξαιρετικά σοβαρούς λόγους.
Ο πατέρας είναι απαραίτητος στη γαλουχία των μικρών κι αυτό θα το εισπράξεις την επόμενη χρονιά που τα παιδιά του θα υιοθετήσουν τη συμπεριφορά που είδαν...
Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά εδώ στο άρθρο... https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/
 
έχεις δίκιο ianos και συγνώμη άλλα το είδα ξαφνικά και δεν ήξερα τι να κάνω...όλα καλά πάνε έχει κάνει 4 αυγά κανονικά με την σειρά τώρα βρισκόμαστε στην 5 μέρα εκκόλαψης κλωσάει κανονικά δεν σηκώνετε πάρα μόνο για τα απαραίτητα δεν υπάρχει καποιο πρόβλημα άπλα αυτό μόνο που δεν ήξερα τι να κάνω ..
 
Χρήστο, αν σήμερα έκανε το τελευταίο αυγό, ίσως αύριο κάνει και επόμενο, οπότε είναι λογικό να δέχεται το ζευγάρωμα. Αν, επειδή δεν μου ήταν σαφές η 5η ημέρα εκκόλαψης, έχει ολοκληρώσει την ωοτοκία της λίγες ημέρες τώρα, και έχει βιδωθεί στη φωλιά ήδη από πέντε ημέρες, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το ζευγάρωμα, αλλά και πάλι συμβαίνει σε μερικές περιπτώσεις, οπότε και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.
Για ό,τι άλλο θελήσεις, εδώ είμαστε. Εννοείται, όπως σου ειπώθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χωρίσεις τα πουλιά, εκτός και αν "σκοτώνονται" στην κυριολεξία ή ο αρσενικός σπάει τα αυγά, κάτι που δεν συμβαίνει - ευτυχώς - στην περίπτωσή σου.
Καλή συνέχεια.
 
Σε όσες αναπαραγωγές και να το έχω δει να συμβαίνει δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε στην αναπαραγωγή ούτε στη ψυχολογία της κανάρας... Θα έλεγα μάλιστα ότι βοηθάει στο να μην βγούνε άσπορα τα επόμενα αυγά (εφόσον βέβαια δεν έχει τελειώσει η ωοτοκία)
 
Back
Top