Αναπαραγωγή Ο αρσενικός γέννησε αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jonny_s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jonny_s

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2019
Μηνύματα
22
Καλησπέρα. Έχω 3 ζευγάρια καναρίνια. Ώσπου το ένα ζευγάρι αποδείχτηκαν και τα δύο θυληκα. Το ένα ήξερα ότι είναι θυληκο, αλλά το άλλο το είχα αγοράσει για αρσενικό.. και τελικά γεννάει αυγα το υποτιθέμενο αρσενικό.. και ακολούθησα όλη τη διαδικασία διατροφης- πυρωματος εδώ και ενάμιση μήνα. Αυτή άρχισε να γεννάει οπότε ασπορα και τα άλλα τα ζευγάρια μου που είναι σίγουρα ζευγάρια ακόμα τίποτα.. Ήθελα να καταλήξω ότι στα πετσοπ ότι να ναι σου δίνουν, ούτε αυτοί ξέρουν, έχουν μια κλούβα με αρσενικά υποτίθεται και μέσα προφανώς υπάρχουν κ θυληκα..
 
Παραξενευτηκα, αλλά ήταν αργά. Επισης έφτιαξαν τη φωλιά ίσως και οι δύο μαζί, αλλά το βράδυ κοιμόταν μέσα η "κανονική" θυληκια και πίστεψα ότι είναι έτοιμη να γεννήσει αυτη.. Κ γέννησε τελικά το αλλο..σήμερα έκανε το δεύτερο αυγό, αύριο λογικά θα συνεχίσει..
Βασικά τι να κάνω; Να της τα πετάξω και να της βάλω αρσενικό;
 
στα πετσοπ ότι να ναι σου δίνουν, ούτε αυτοί ξέρουν,
Λίγο πολύ... μπορεί άνετα να συμβεί σε όλους.
Σε κάποιες βιαστικές αποφάσεις ίσως βρεθούμε εκτεθειμένοι όλοι...

Πως σκοπεύεις να συνεχίσεις;
Τι έχεις σχεδιάσει;
 
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ , μόλις εγγραφηκα, και ζητάω και την γνώμη σας.. καταρχάς την έχω αφήσω μόνη της, έβγαλα την άλλη τη θυληκια, θα περιμένω αύριο μεθαύριο να ολοκληρώσει τον κύκλο με τα ασπορα και μετά από καμιά δεκαριά μέρες να της βάλω αρσενικό. Τι λέτε;
 
Πολύ καλά σκέφτηκες να κάνεις,όμως να σιγουρευτείς ότι θα είναι έτοιμο το αρσενικό και ίσως χρειαστεί να κάνεις πάλι την διαδικασία προετοιμασίας.Αυτα και καλή "ενσπορη" επιτυχία!
 

Προσωπικά θα έκανα το εξής. Σε μια ζευγαρώστρα με διάφανο χώρισμα, θα άφηνα από τη μια πλευρά το θηλυκό που ωοτοκεί, να ολοκληρώσει τον κύκλο άσπορων αυγών και από την άλλη πλευρά τον αρσενικό, που θα επέλεγα για μελλοντικό της ταίρι. Θα την άφηνα να κλωσσήσει για μια εβδομάδα περίπου τα άσπορα(ή θα έβαζα ψεύτικα) και στην συνέχεια κάθε μέρα θα αφαιρούσα από ένα αυγό, αφήνοντάς την στο τέλος μόνο με ένα. Αφού σηκωνόταν από μόνη της, θα ξεκινούσα την όλη διαδικασία προετοιμασίας της για τον δεύτερο κύκλο γέννας. Μετά από δέκα μέρες περίπου θα έδινα πάλι φωλιά και νήμα, ενώ στο ενδιάμεσο θα αφαιρούσα το χώρισμα για να δω την συμπεριφορά του ζευγαριού. Αν τα πράγματα ήταν ήρεμα θα τα άφηνα. Σε ένα μήνα από τώρα το ζευγάρι σου θα είναι και οργανικά έτοιμο και εξοικειωμένο μεταξύ τους.
 
Back
Top