Αναπαραγωγή Ο αρσενικός δεν πύρωσε ακόμη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης M.G
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

M.G

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2012
Μηνύματα
161
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα στη φτεροπαρέα,
Το ζευγαράκι μου φέτος δε συμβαδίζει ακόμα αναπαραγωγικά (Κοινά καναρίνια του 13).
Το "πρόβλημα" το εμφανίζει ο αρσενικός, ο οποίος δεν έχει πυρώσει ακόμα, παρά τη προετοιμασία εδώ και 1 μήνα.
Η θηλύκια κατά τα άλλα έχει τρελαθεί, έχει είδη κάνει 4 αυγά (1-4/4), με τον αρσενικό δίπλα με το χώρισμα στο κόσμο του, τα οποία και αφαίρεσα μετά από 1 εβδομάδα (10/4).
Εντωμεταξύ επειδή την είδα ότι από χθες "ψάχνεται" για ζευγάρωμα και φωλιά αβέρτα, έβγαλα το χώρισμα μπας και συγκινήσω τον αρσενικό αλλά τίποτα. Από τότε που τα έβαλα με το χώρισμα σε 60άρα ζευγαρώστρα, σταμάτησε να κελαηδάει.
Επίσης δε ξέρω αν παίζει ρόλο, στον ίδιο χώρο (μπαλκόνι όλο το χρόνο), υπάρχει ένα περυσινό αρσενικό, δικό τους, που δε σταματάει όλη μέρα, σηκώνει το κόσμο ο νεαρός αλλά φέτος δε θα ζευγαρώσει, λόγο έλλειψης χώρου και αδυναμία διάθεσης απογόνων σε ανθρώπους που μπορούν να παρέχουν τα στοιχειώδη.
 
Γρηγόρη... Δυστυχώς ή ευτυχώς τα καναρίνια ως ανεξάρτητοι και αυτόνομοι οργανισμοί δεν ακολουθούν πιστά τις δικές μας επιθυμίες.
Είναι δύσκολο σχετικά να έρθει σε ετοιμότητα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (ένα μήνα) το αρσενικό. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται τουλάχιστο 45-50 μέρες για να ξεκινήσουμε με μια σχετική ασφάλεια ετοιμότητας.
Το λάθος ξεκινά από μας. Γιατί έχουμε εσφαλμένα κολλήσει στην λίγων εβδομάδων "προετοιμασία" των πουλιών για αναπαραγωγή... κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος.
Για τα δεδομένα της υπόθεσης ή τον αλλάζεις με κάποιο έτοιμο αρσενικό ή τα αφήνεις στην ησυχία τους παρακαλώντας να σε διαψεύσει ο φιλαράκος σου.
 
Γρηγόρη μου δυστυχώς δεν μπορείς να τον πυρώσεις με το ζόρι.. Οπότε είτε κάνεις υπομονή και τα έχεις μαζί μπας και πυρώσει με ρίσκο να χάσεις όλη την αναπαραγωγή με άσπορα από αυτό το ζευγάρι, είτε βάζεις κάποιον άλλο αρσενικό έτοιμο και πυρωμένο.. Έχω 5 αρσενικά έτοιμα πυρωμένα που τρώνε τα κάγκελα αν ενδιαφέρεσαι! 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: M.G
Το λάθος ξεκινά από μας. Γιατί έχουμε εσφαλμένα κολλήσει στην λίγων εβδομάδων "προετοιμασία" των πουλιών για αναπαραγωγή... κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος.
Γιάννη, καλέ μου φίλε..χειροκροτώ τον ορθό λογο σου και συμφωνώ απολύτως με ότι γράφεις..άλλωστε την πάτησα και γω φέτος με ένα εκ των αρσενικών μου,όπως γνωρίζεις,όπως και ο Γρηγόρης τώρα. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να δούμε αν χρίζουν διόρθωσης κάποια άρθρα πάνω στο θέμα της αναπαραγωγής και να τα διορθώσουμε; 😕πάντα με βάση τις τελευταίες εμπειρίες και εξελίξεις..
Έχω 5 αρσενικά έτοιμα πυρωμένα που τρώνε τα κάγκελα αν ενδιαφέρεσαι!
Αλίκη μου.. Ο φίλος μας ο Γρηγόρης είναι στη Θεσσαλονίκη!:D
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, αν και τις έχω διαβάσει αρκετές φορές πάλι δε τα κατάφερα, τουλάχιστον για την ώρα.
Η θηλυκιά μου είναι σπίρτο. και πέρυσι είχα το ίδιο θέμα στη 1ή γέννα και στη 2ή πήρα 3 μικρά από 4 αυγά. Είχα στο μυαλό μου και τις ημέρες του Πάσχα που θα λείπω και λέω ας τα καθυστερήσω καμιά βδομάδα να μην έχω νεοσσούς τουλάχιστον, όταν κατάλαβα την κατάσταση της κανάρας κατάλαβα ότι κάτι έκανα λάθος. Που θα πάει θα μάθω, γι' αυτό είμαστε εδώ.
Αλίκη είσαι μακριά να συμπεθεριάσουμε☹. Είμαι από Θεσσαλονίκη.
 
Που θα πάει θα μάθω, γι' αυτό είμαστε εδώ.
Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ όλα! Στην αναπαραγωγή πτηνών (καναρίνια, ιθαγενή κτλ) το πιο σημαντικό απ όλα είναι ο συγχρονισμός ή αλλιώς timing! Πρέπει το ζευγάρι να ενώνεται όταν και τα 2 είναι έτοιμα! Τότε τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ υψηλά! 😉
 
Back
Top