Αναπαραγωγή Ο αρσενικός δε θελει τα μικρά

Derek_Joe

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
161
Λοιπόν δεύτερη μετα των νεοσσών και ευτυχώς δεν ειμαι δουλεια. Ο αρσενικός ενώ το πρωί ήταν ο τελιος μπαμπάς ταΐζει τη θηλυκιά παρακολουθούσε τα μικρά τωρα που τα κοίταξα είδα το ενα στο πάτο του κλουβιου αρκετά μακριά απο τη φωλια με λιγο αίμα στο πίσω μέρος του λαιμου. Ήτανε ζωντανό αμέσως το πήρα το έβαλα πίσω στη φωλια και χώρισα τον αρσενικό. Τωρα η θηλυκιά θα τα καταφέρει μόνη της; Εντομεταξυ είχε προλάβει να κρυώσει το μικρό! Πολυ με νευριασε ο χαζουλης μου τόσο θερμόαιμος ειναι πια που δε μπορει να περιμένει ακόμα λίγες μέρες;
 
Αν είσαι σίγουρος πως την έκανε ο αρσενικός καλά έκανες και τον χωρισες... Πόσα μικρά έχει φωλιά;
 
Αλίκη μου δεν ειμαι σιγουρη ποσα ειναι γιατί η καναρα ειναι συνέχεια στη φωλια και δε φεύγει για να δω καλα. Μια κλέφτη ματιά έριξα σημερα λιγο οταν την ενόχλησα αλλά δε ξεχώρισα πολυ καλα ποσα ειναι. Έκανε πέντε αυγα και δε είδα κανένα αυγο λογικά εχω πέντε μωράκια τωρα. Δε θελω να τη ταραξω πολυ για να σιγουρευτω. Ειναι δλδ πιθανόν να το έκανε η θηλυκια; Ειμαι σχεδόν σιγουρη βεβαια ότι ο αρσενικός έκανε τη ζημιά διότι τον είδα να προσπαθεί να πάρει νήματα απο τη φωλια... Πφφφφφφ αναστατώθηκα κιολας.
 
Πιο πιθανό είναι να το έχει κάνει ο αρσενικός... Χώρισε τα και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα η κανάρα... Με 5 μικρά θα δυσκολευτεί και θα κουραστεί αλλά πιστεύω θα τα καταφέρει... Βάζε πολύ φαγητό φρέσκο καθημερινά και αρκετό βραστό αυγό ώστε να έχει να ταΐζει τόσα στόματα! Σε λίγες μέρες βάλε τον αρσενικό και παρακολουθησε τις κινήσεις του... Μπορείς και εσύ να βοηθάς την κανάρα ταιζοντας τα μικρά με σύριγγα αν δεις κάποιο αταιστο.
 
Αυτο σκεφτομουνα πήγα pet shop και ζήτησα να μου δώσει την ειδική τροφή για νεοσσούς και το παιδί εκει μου ειπε να την παρατηρήσω πρώτα και μετα αν χρειαστεί να τη βοηθήσω. Έβαλα το βραστο αυγο δίπλα απο τη φωλια της να μη δυσκολεύεται. Η καλή μου και ειναι τόσο καλή Μανουλα.
 
Λοιπόν αυτο που έκανα τωρα ειναι το εξής χώρισα τον αρσενικό απο το πρωί τωρα τον άφησα για δεκα λεπτά να παει να την ταΐσει και ετσι και έκανε ήμουνα εκει και τον κοιτούσα μη κανει καμία χαζομάρα πάλι. Την ταΐσε και τον χώρισα πάλι και αυτή με τη σειρά της ταΐσε τα μικρά. Σημερα και αύριο θα κανω αυτο κάθε 2-3 ώρες αλλά απο δεύτερα θα μαι δουλεια ελπιζω να τα καταφέρει μόνη της.
 
Back
Top