Αναπαραγωγή Ο αρσενικός επιτίθεται στην κανάρα

Βικη Σ.

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2012
Μηνύματα
4
Πόλη
Λαμία
Καλησπερα. Εχω μια σοβαρη απορια. Το αρσενικο μου καναρινι χρονισε το μαρτιο. Για λογους υγειας (δικους μου) το αφησαμε στην πεθερα και του εβαλε μεσα μια πυρωμενη θηλυκια. Δεν την ταισε ποτε, επαψε να κελαηδαει παρολο που αυτη εκανε 3 αυγα.ηταν αδεια ομως. με συμβουλευσαν να πεταξω τα αυγα και τη φωλια και να βαλω νεο νημα. Ο αρσενικος ομως απο τοτε δεν κελαηδησε ποτε και της εκανε διαρκως επιθεση. Τους χωρισα σε αλλα κλουβια γιατι ουτε με το χωρισμα δεν ηταν ηρεμος ο αρσενικος. Εκανα καλα; στενοχωρηθηκα που δεν τα βρηκαν. Μολις τα χωρισα ο αρσενικος κελαηδησε.
ευχαριστω.
 
Βίκη, τα αρσενικά κελαηδούν για να προσελκύσουν το ταίρι τους. Μόλις τα καταφέρουν, σταματούν να ασχολούνται με το τραγούδι.

Βάλε τα πουλιά σε ξεχωριστά κλουβιά, το ένα απέναντι από το άλλο και δοκίμασε να τα ενώσεις παλι σε καμιά βδομάδα. Μέχρι τότε διάβασε σε παρακαλώ το άρθρο στου οποίου τα σχόλια έγραψες το μήνυμα σου και μετά διάβασε το Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών ή οτιδήποτε σχετικό βρεις στις ενότητες της "Αναπαραγωγής".
 
Ναι, ειχα διαβασει και τα 2 αρθρα επειδη πιστευα οτι κατι δεν εκανα καλα. Επειδη πρωτα φορα μου χαριζουν καναρινι, προσπαθω να ειμαι πολυ προσεκτικη! Εχω τηρησει απο την αρχη ολα αυτακαι το απαραιτητο κλουβι, την προετοιμασια και να μην λειπει κατι απο τα καναρινια.Απλα πιστευω οτι ηταν βιαστικη κινηση να μπουν μαζι. Εχεις δικιο σ'αυτο. Δεν προλαβε να την προσελκυσει, βαλανε τη θυληκια αμεσως. Θα δοκιμασω ξανα οπως ειπες σε μια βδομαδα. Ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη!
 
Back
Top