Αναπαραγωγή Ο αρσενικός πειράζει τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sotos82
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sotos82

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2020
Μηνύματα
92
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλημέρα! Εχω ενα ζευγαρι το οποίο έχει γεννηση η θηλυκιά 4 αυγά ( δεν είναι πρωταρα μονο ο αρσενικός είναι πρωτάρης) όταν η θηλυκιά σηκώνεται από τη φωλιά της ο αρσενικός παει κ μπαίνει στη φωλιά κ τον έχω δει να βγάζει κ βαμβάκι μέσα απο τη φωλιά.είναι φυσιολογικό αυτό?
 
Καλημέρα και σε εμενα μου εχει συμβει αυτο αλλα η καναρα μου δεν ειχε κανει ακομα αυγα .Μερικες φορες ειναι φυσιολογικο ο καναρος να πειραζει την φωλια γιατι μπορει να θελει απο την καναρα να την φτιαξει καλυτερα .Αλλα δεν ξερω γιατι καναρος την πειραζει τωρα που εχει αυγα αν δεις οτι το συνεχιζει και βαζει σε κίνδυνο τα αυγα καλο ειναι να τον χωρισεις αλλα να μην τον βγαλεις απο το κλουβι βαλε το χωρισμα αν εχεις ζευγαρωστρα .Αλλα τονιζω μονο αν το συνεχιζει για αρκετο διαστημα
 
@sotos82 ίσως να θέλει να την βατεψει, αν συνεχίσει να χαλάει την φωλιά, βάλε τον μόνο του για δύο τρεις ώρες μάλωσε τον κ μετά βάλτον πάλι μαζί, γιατί θα χρειαστεί βοήθεια ή θυληκια, κόψε κ το αυγό μην του βάζεις. Αν συνεχίσει, στείλε μνμ στο σαιτ κ θα βρεις ανταπόκριση από τα μέλη μας.
 
Ναι άμα τον μαλώσει θα καταλάβει..μη γράφετε ότι να'ναι.

@sotos82 μια χαρά μπορεί και μόνο του το θηλυκό να τα μεγαλώσει. Αν την ενοχλεί και της χαλάει τη φωλιά, χώρισε τα.
 
@patrickios Σας πληροφορω κυριε,οτι εχουν αντιληψη κ συναισθηματα.Αλλα πρεπει να εχεις ανεπτυγμενη ενσυναισθηση για να το αντιληφθεις.
 
Σωτηρη καλησπερα αυτο που κανει ο αρσενικος ειναι μεσα στο παιχνιδι του ζευγαριου,για μενα το ζευγαρι δεν πρεπει να χωριζεται με το παραμικρο γιατι μετα διμηουργουνται αλλα προβληματα!Τον αρσενικο τον αφαιρουμε μονο σε ακραιες επιθετικες προς την θυληκια περιπτωσεις ολα τα αλλα ειναι πειραματα που απορεουν απο τον δικο μας φοβο!
 
κατα την γνωμη θεωρω οτι αν το συνεχιζει και θελει εντονα να χαλασει την φωλια βαλε το χωρισμα στην ζευγαρωστρα για λιγες ημερεσ και μην ανυσηχεις για τα αυγα γιατι μπορουν να παραμεινουν ωσ και 2 ωρεσ χωρις να τα ζεστανει η μητερα τους και επισης η καναρα μπορει να φροντισει τον εαυτο της μονη της (βαλτεις τροφες με βιταμινες και να ειναι λιγο παχυντικες πχ αυγο γιατι οταν κλωθουν αρκετες καναρες τρωνε λαιμαργα και λιγες φορες μεσα στην ημερα) . Καλο θα ηταν να μην απομακρύνεις το αρσενικο απο την φωλια βαζοντασ το σε αλλο κλουβι γιατι θα στρεσαριστει η καναρα και να μην δινεις τροφες στο αρσενικο που το κανουν να πυρωσει ( αυγο αυγοτροφη κ.α ) γιατι μαλλον θελει να ξανα ζευγαρωσει .
Ελπιζω να πανε ολα καλα
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Αλέξιος μόνο σπόρους δίνω απο τροφή κ νεράκι σκέτο χωρίς βιταμίνες κτλ.
[automerge]1617031184[/automerge]
@CANARY LONE μόνο σπόρους δίνω απο τροφή κ νεράκι τίποτα άλλο...
[automerge]1617031219[/automerge]
@pantesom 👍
 
Κατά την γνώμη μου τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ όπως λένε και τα παιδιά από πάνω είναι ότι ο αρσενικος ειναι πολυ πυρωμενος και θέλει να βατεβει την θηλυκια και πειραζει την φωλια.. Εχεις δει εάν τα αυγα είναι ενσπορα? Εαν όχι ίσως τώρα πυρωσε ο αρσενικος και θέλει να την βατεψει αλλιώς εγώ προσωπικά θα παρακολουθούσα το ζευγαρι και εαν έβλεπα από τον αρσενικο να χαλάει την φωλια θα τον χωριζα.εχω αρσενικο που κάθεται όταν σηκώνεται η θηλυκια όπως και θηλυκια που δεν σηκώνεται καθόλου και την ταιζει ο αρσενικος αλλά υπάρχουν και τα στραβά (ο αρσενικος να χαλάει φωλια) απλά τα χωριζεις η θηλυκια άνετα μπορεί να ταισει μόνη της ειδικά εάν είναι η πρώτη της γεννα για φετος που είναι ξεκούραστη ακόμα.. Χωρις αυτά που λέω να είναι κανόνας. Όλοι μας υποθέσεις κάνουμε όσα χρόνια εμπειρία και να εχουμε...
 
@sotos82 εμενα τρελαινονται για σεληνο..κ σουσαμι
Αν πας στο φουρνο παρε 5 ευρω το κιλο εχει.Ετσι για ποικιλια.
 
Back
Top