Φροντίδα Ο αρσενικός τσιμπάει τις ακαθαρσίες

Εγγραφή
25 Απρ 2019
Μηνύματα
27
Καλησπέρα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι. Έχω μπει στη διαδικασία της πρώτης μου αναπαραγωγής και η θηλυκιά έχει τέσσερα αυγουλάκια, και τα κλωσαει. Ολα καλά. Από την ημέρα που είδα το πρώτο αυγό, αφαίρεσα τις extra τροφές,( μετά από παρότρυνση φίλου εκτροφέα) και έχω αφήσει μόνο σπορο. Βλέπω όμως ότι ο αρσενικός κατεβαίνει και τσιμπάει τις κουτσουλιές. Είναι φυσιολογικό?
 
Καλησπέρα Χρήστο. Αυτό που περιγράφεις είναι μεν φυσιολογικό αλλά δεν πρέπει να γίνεται. Θέλω να πω πως στα καναρίνια τους αρέσει να ψάχνουν και να τρώνε στο έδαφος. Αυτό που εσύ πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίζεις το κλουβί καθημερινά (κάνοντας όσο περισσότερη ησυχία μπορείς και όσο πιο διακριτικά γίνεται) ώστε να μην πάθει και καμιά δηλητηρίαση. Καλή συνέχεια!
 
Σ ευχαριστώ Γιάννη. Είναι αξιοσημείωτο βέβαια, ότι αυτό το κάνει, από την ημέρα που έβγαλα όλες τις άλλες τροφές (αυγοτροφη κτλ) και άφησα μόνο το σπόρο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι υπάρχει κανονικά.. συγνώμη εάν δεν ήμουν σαφής. Τα υπολείμματα που σταματούν στην σχάρα, τσιμπάει. Σε αυτό τι θα μπορούσα να κάνω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω ποιος συνέστησε τόσο λιτή διατροφή αλλά για μένα είναι λάθος.
Ασφαλώς χρειάζονται σε αραιή συχνότητα να υπάρχουν όλα στο κλουβί ώστε να μην δημιουργούνται έστω και μικρές ελλείψεις στα πουλιά...
Γνώμη μου είναι να επιστρέψεις στη διατροφή που είχες πριν την ωοτοκία στο ζευγάρι με αραιωμένες και μικρότερες δόσεις.
Όσον αφορά τώρα το τσίμπημα της σχάρας εικάζω πως είναι κάποιου είδους παιχνιδιού να σπάσει η άνοια και η βαριεστημάρα της προσμονής.
Αδυνατώ να πιστέψω πως όλο αυτό γίνεται για να καλύψει κάποιες ιδιαίτερες ελλείψεις το αρσενικό... (ειδικά για το ασβέστιο) γιατί δεν υπήρξε ανάγκη για παραπάνω απαιτήσεις ασβεστίου.
 
Back
Top