Αναπαραγωγή Ο αρσενικός χαλάει την φωλιά

Kostaskar

PB Member
Εγγραφή
16 Ιουλ 2019
Μηνύματα
526
Κατά την 8 ημέρα ζωής των νεοσσών (σήμερα) ο αρσενικός άρχισε να τραβάει νήμα από την υπάρχουσα φωλιά προσπαθώντας να φτιάξει καινούργια. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό χωρίς να χωρίσω το ζευγάρι, μιας και ταΐζει πολύ καλά τους νεοσσούς; Επίσης η κανάρα κάνει βόλτες για αρκετή ώρα εκτός φωλιάς πριν ξανακατσει, πρέπει να ανησυχώ για πιθανό κρύωμα των νεοσσών ή είναι φυσιολογικό να σηκώνεται για μισή ώρα περίπου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 
ο αρσενικός άρχισε να τραβάει νήμα από την υπάρχουσα φωλιά
Θα σου πρότεινα να τον απομονώσεις τοποθετώντας το διαχωριστικό για μικρά χρονικά διαστήματα (30 λεπτά) και να παρακολουθείς την συμπεριφορά του κάθε φορά που θα αφαιρείς το διαχωριστικό.
Ενοχλεί τα μικρά; Προσπαθεί να τα μαδήσει;
[automerge]1584788331[/automerge]
Επίσης η κανάρα κάνει βόλτες για αρκετή ώρα εκτός φωλιάς πριν ξανακατσει, πρέπει να ανησυχώ για πιθανό κρύωμα των νεοσσών ή είναι φυσιολογικό να σηκώνεται για μισή ώρα περίπου;
Όσο μεγαλώνουν οι νεοσσοί τόσο περισσότερο θα κάθεται η κανάρα εκτός φωλιάς. Δεν είναι ανησυχητικό.
 
Απομόνωσε τον για μικρά χρονικά διαστήματα για να του κόψεις την φόρα γιατί δείχνει ότι ετοιμάζεται για την 2η γέννα λίγο πρόωρα.
Όσο είναι χωριστά να έχω χώρισμα με οπτική επαφή με το θηλυκό ή όχι;
 
Καλησπέρα! Η κανάρα ταΐζει τα μικρά επιτυχώς, ωστόσο δεν έχει καθίσει καθόλου από το μεσημέρι στη φωλιά. Η θερμοκρασία του χώρου είναι 22-24 βαθμούς Κελσίου. Να ανησυχώ η όχι για την επιβίωσή τους;
 
Τελικά έκατσε στην φωλιά οπότε όλα μια χαρά. Αύριο θα είναι καλύτερα ντυμένα οπότε σιγά σιγά φεύγει το άγχος μου για το αν θα κρυώσουν.
 
Back
Top