Γενικά Ο βασιλιάς της φωνής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Η αριστοκρατία των καναρινιών φωνής. Τραγουδά με κλειστό το "στόμα" το εκπληκτικό ρεπερτόριό του και χαμηλόφωνα, όπως αρμόζει στα σαλόνια.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
@mgerom , Μάκη, έχεις υπόψη σου πόσο είναι το προσδόκιμο ζωής σε αυτήν τη ράτσα; Ρωτώ γιατί ένας εκτροφέας παλιά μου είχε πει ότι λόγω ενδογαμιών κλπ, τα συγκεκριμένα πουλιά δεν ζουν πάνω από 8 έτη ή για την ακρίβεια ότι στα 8 είναι ήδη υπέργηρα.
 
Μάκη, έχεις υπόψη σου πόσο είναι το προσδόκιμο ζωής σε αυτήν τη ράτσα;
Δεν έχω ιδέα Γιάννη αν υπάρχει κάποιο τέτοιου είδους θέμα, αλλα θα μάθω σύντομα και μάλιστα απο την...πηγή.
 
Ηρθε και η απάντηση Γιάννη..

Το προσδόκιμο ζωής των Μαλινουα είναι όπως και στα υπόλοιπα καναρίνια. Αυτό που μπορώ να σου πω επίσης με σιγουριά είναι ότι μετά το 5ο έτος της ηλικίας τους δεν είναι τόσο γόνιμα, αλλά νομίζω οτι και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Γενικά η ράτσα είναι σταθεροποιημένη εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπήρχαν λόγοι ,τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια, για τέτοιου είδους ζευγαρώματα. Βέβαια εμείς οι εκτροφεις Μαλινουά δεν κρατάμε πουλιά πάνω από 5-6 χρόνων γιατί πέφτει η ποιότητα κελαιδισματος και η συχνότητα, που αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς. Φίλοι όμως, που δεν τούς ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι, έχουν πουλιά των 10 και 12 ετών. Ισως η αναφορά να έγινε με γνώση οτι μετά τον 2ο Παγκόσμιο υπήρξε μία κάμψη και απώλεια των περισσότερων Μαλινουά, αλλά από το 1960 υπάρχει σταθερότητα.
 
To πρώτο μου καναρίνι ήταν τέτοιας ράτσας, τραγουδούσε χαμηλόφωνα με το στόμα κλειστό. Έζησε σχεδόν 12 χρόνια και γλίτωσε 2 επιθέσεις, μια απο κουκουβάγια και μια απο γάτα που εκτός απο το σοκ που έπαθε (μετά τη δεύτερη τραγουδούσε πολύ σπάνια) δεν τραυματίστηκε. Του πήραμε ένα θηλυκό όταν ήταν ήδη 6-7 ετών και δεν είχαν ποτέ καμία επιτυχία.
 
Γιατί τα καναρίνια "φωνής" έχουν το πιο "σπαστικό" κελαιδησμα, σε σύγκριση ακόμα και με απλά καναρινάκια που κελαιδουν γλυκά και όμορφα ; (είμαι νέος στον χώρο των καναρινιών και απλά το έχω απορία) ένα καναρινάκι απλό τραγουδαει πχ όμορφα, ενώ αυτά τα πανάκριβα και επιλεγμένα για τις φωνές τους βγάζουν τόσο "εκνευριστηκους ηχους
 
@Steve90 Αλλιώς ακούγεται από τον υπολογιστή και τα ηχεία και αλλιώς από κοντά. Ηχογράφησα δύο δικά μου(για να στείλω το βιντεο σε ένα φίλο) και τραβούσα τα μαλλιά μου από το αποτέλεσμα. Αλλοιώθηκαν και οι συχνότητες και η ένταση. Αν ακούσεις Μαλινουά για μερικές μέρες, όλα τα άλλα σου φαίνονται παράφωνα και εκκωφαντικά. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν τους αρέσει το συγκεκριμένο κελάηδημα.
 
Back
Top