Αναπαραγωγή Ο δεύτερος νεοσσός δεν επιβιώνει (δεύτερη φορά)

alicedros

PB Supporter
Εγγραφή
21 Ιουν 2010
Μηνύματα
12.448
Πόλη
Αθήνα
Δεύτερη φορά μου συμβαίνει το ίδιο πράγμα... Πέρσι η μωζαίκ μου κλωσούσε 4 αυγά, τα δύο είχαν σπόρο. 8 Απριλίου βγαίνει ο Στελάρας και 11 Απριλίου βρίσκω το πρωί το δεύτερο μωρό να έχει μισοβγεί από το αυγό αλλά ήταν πεθαμένο... ☹ Φέτος, έκανε το πρώτο αυγό 5/4, το δεύτερο 6/4, το τρίτο 7/4 (αλλά το έκανε κάτω και έσπασε) και 9/4 το τέταρτο. Ανήμερα το Πάσχα 20 Απριλίου ήρθε στη ζωή ο πρώτος νεοσσός. Σήμερα βρήκα στον πάτο ένα μικρό να έχει βγει σχεδόν από το αυγό αλλά και πάλι πεθαμένο... Η κοιλίτσα του η αλήθεια είναι μαύρη.. Ατυχία ή κάτι άλλο συμβαίνει; Ξέρω ότι οι νεοσσοί των αετών πετάνε κάτω το αδελφάκι τους για να επιβιώσουν αλλά δεν νομίζω να το κάνουν τα καναρίνια μου.. 😛 Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αδύναμα και απλά να μην κατάφεραν να βγουν γιατί η φύση είναι σκληρή, αλλά και 2 φορές; Να πω επίσης ότι τα αυγά δεν τα αντικαθιστώ με ψεύτικα γιατί δεν έχω εμπειρία και φοβάμαι πως θα τα σπάσω. Μπορώ να κάνω κάτι για να αποφύγω το ίδιο περιστατικό την επόμενη φορά; ☹ Ο/Η μικρός/η Αναστάσης/Αναστασία είναι μια χαρά! Έχει μεγαλώσει και η μαμά του το φροντίζει πολύ!

Επίσης μετράω τις μέρες και δεν μου βγαίνουν... Εφόσον βγήκε 20 του μήνα ήταν το αυγό της 6/4, έτσι; Και αυτό που βγήκε σήμερα ή χθες (γιατί ήρθα ανήμερα το Πάσχα και τα ξαναείδα πάλι σήμερα) ποιο αυγό ήταν; Το τέταρτο λογικά το περιμένω αύριο.. Έτσι δεν είναι;

Ορίστε και μερικές φώτο του μικρού που βρήκα στον πάτο ☹

rsz_1rsz_dsc_3050.webp
rsz_1rsz_dsc_3051.webp
rsz_1rsz_dsc_3052.webp
 
κρίμα κι ήταν έτοιμο το καημένο ☹ τι να πεις δυστυχώς υπάρχουν και αυτά. Με το καλό τα μικρά σου Αλίκη μου!
 
Κριμα Αλικη μου πολυ στεναχωρηθηκα, και τα περιμενες πως και πως... :-( :-(
 
Η υπομονη και η αγαπη ανταμειβεται ομως, μην το ξεχνας Αλικη 🙂
 
Και εμενα σημερα βγηκαν δυο.. Ετσι νομισα τουλαχιστον. Το ενα δεν βγηκε ολο απο το αυγο και ηταν κιτρινο..

Εχεις αγαπη εσυ.. Τα αγαπας και τα νοιαζεσαι. Μια απωλια παντα στεναχωρει αλλα να σκεφτεσαι πως το αλλο καταφερε και βγηκε..
 
Αλικη απο υγρασια πως πας; Μηπως για αυτο δεν καταφερε να βγει απο το αυγο ή ειχε πολυ σκληρο τσοφλι;
Το κακο που δεν εχεις αλλαξει τα αυγα ειναι και οτι δεν ξερουμε ποιο αυγο ηταν και αν ειχε ηδη καθυστερησει καποιες μερες να βγει...1
 
Αλικη απο υγρασια πως πας; Μηπως για αυτο δεν καταφερε να βγει απο το αυγο ή ειχε πολυ σκληρο τσοφλι;
Το κακο που δεν εχεις αλλαξει τα αυγα ειναι και οτι δεν ξερουμε ποιο αυγο ηταν και αν ειχε ηδη καθυστερησει καποιες μερες να βγει...1
Δεν έχω μετρήσει υγρασία.. Θα πάω να δω όμως.. Απλά μου κάνει εντύπωση.. Πως κατάφερε και βγήκε ο πρώτος; Άσε που μόνο σε ένα σημείο του αυγού είχε κολλήσει στην κοιλίτσα... Κατά τα άλλα είχε σχεδόν βγει...
Ναι το ξέρω, αλλά άμα τα αλλάξω θα τα σπάσω...

Λέτε ο μεγάλος νεοσσός να πάτησε το μικρούλι; Επειδή είχαν 2 μέρες διαφορά; Παίζει αυτό;
 
Οχι δεν παιζει να τον πατησε, να τα αλλαζεις και να μην φοβασε ετσι θα πας μπροστα! Δεν ειναι τιποτα να πιασεις ενα αυγο με ενα κουταλακι ή με λαβιδα και να το ακουμπησεις σε βαμβακι!
Δες εδω περιστατικο που ειχα στο πρωτο ζευγαρι μου, ισως λογο υγρασιας το πουλακι δεν μπορεσε να βγει μονο του και η μανα στην προσπαθεια της να το απεγλωβησει το εριξε κατω απο την σχαρα, το πηρα και βλεπω οτι εχει μαυρη τελεια (ηταν και λιγο αδυναμο )
Το επεστρεψα και εβαλα μια πετσετα στον χωρο βρεγμενη να υπαρχει υγρασια, την επομενη το πρωι ειχε βγει απο το αυγο ηταν ταισμενο και η μαυρη τελεια ειχε εξαφανιστει.

494.webp
 
Θα το κάνω κι γω λοιπόν! Θα βάλω μια βρεγμένη πετσέτα! Που την βάζουμε; Και μένα μου φάνηκε πολύ μαύρη η κοιλιά του μικρού..
 
γιαννη δλδ εησε αυτο το πουλακι; Πω πω ποσα ξερετε ρε παιδια;κι εγω ακομη ρωταω αν κανει η ριγανη του βουνου για το τσαι τους... 🙄
 
Την αλλαγη των αυγο δεν πρεπει να την κανουμε πολυ πρωι;
 
Οχι απαραιτητα και συνηθως οι καναρες στα πρωτα δυο αυγα δεν κλωσσανε κανονικα, εγω κατα τις 10-11 τα αλλαζω χωρις θεμα ξερω και αλλους που τα αλλαζουν μεσημερι παλι χωρις προβληματα!
 
@Ian32 Γιάννη 68 υγρασία, 20 βαθμοί κελσίου δίπλα στο κλουβί... Έφταιξε η υγρασία;

Την αλλαγη των αυγο δεν πρεπει να την κανουμε πολυ πρωι;
Πρωί πρωί και με το που γεννήσει η κανάρα το αυγό :)
 
Για τώρα η υγρασία μια χαρά είναι, το θέμα είναι εκείνη την μέρα πόσο της % ήταν.
 
Οχι απαραιτητα και συνηθως οι καναρες στα πρωτα δυο αυγα δεν κλωσσανε κανονικα, εγω κατα τις 10-11 τα αλλαζω χωρις θεμα ξερω και αλλους που τα αλλαζουν μεσημερι παλι χωρις προβληματα!

Για τα πρωτα αυγα λες ομως
 
Εφόσον έκανε το τέταρτο αυγό 9 Απρίλη αύριο περιμένω και το τελευταίο.. Να βάλω βρεγμένη πετσέτα ή όχι;
 
Αλικη επιμενεις να μετρας λαθος(φιλικα το λεω).. Μετραμε 13 μερες συμπληρωμενες, κατα τη διαρκεια της 14ης σκαει το εκαστοτε μικρο.. Πχ σε σενα το τεταρτο αυγο μπηκε στη μερα της εκκολαψης χτες πλεον-Τριτη, οποτε επρεπε να βγει χτες ή εστω μεχρι σημερα Τεταρτη πρωι(περιμενουμε συν 1 μερα τουλαχιστον απο το διαστημα που λεω για σιγουρια οτι οντως δε θα σκασει)

σε αυτο που ρωτας αρχικα δε γινεται να το ξερουμε ποιο αυγο ηταν αυτο που σκασε στις 20 αφου δεν τα αλλαζεις με πλαστικα οποτε εξαρταται ποτε εκατσε μονιμα. Το 2ο αυγο εμπαινε στη μερα εκκολαψης στις 19-εσκασε την επομενη 20 ειτε αυτο ειναι ειτε το 1ο αυγο αν ξεκινησε να τα κλωσσαει μαζι απ το 2ο. Οπως κι να χει για το 1 απο τα 2 δεν υπαρχει ελπιδα πλεον εχει ψοφησει μεσα-αν ειχες κανει ωοσκοπηση κι ηταν τα 3 ενσπορα. Οποτε αντιστοιχα βασει λογικης το ψοφιο που βρηκες ειναι το 4ο.
 
Λευτέρη είχες δίκιο! Ούτε σήμερα έσκασε το άλλο αυγό! Θα το αφήσω και αύριο και μετά θα το ανοίξω και θα βάλω ένα ψεύτικο για να στηρίζετε το μικράκι μας! Άρα από την μέρα που κάθεται η θηλυκιά μετράω 13 24ωρα έτσι; Άρα η άλλη μου η θηλυκιά που έκανε 5 αυγά (11-12-13-14-15 Απριλίου) και κάθισε στο τέταρτο τα περιμένω να σκάσουν στις 27 και το τελευταίο στις 28.. Καλά κατάλαβα; :)
 
Back
Top