Διατροφή Ο εκτροφέας είπε όχι λαχανικά στο budgie αν δε φτάσει 8 μηνών

Αλκηστις

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2017
Μηνύματα
499
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας και από μένα θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η ιδανική τροφή για τα ενήλικα μπατζι σε καθημερινή βάση εκτός αναπαραγωγικής περιόδου.
Πρόσφατα απέκτησα ένα μωρό μπατζι και ο εκτροφέας της μικρής μου απαγόρεψε οτιδήποτε άλλο εκτός από σπόρια τα κλασσικά και κεχρί μέχρι να φτάσει η μικρή 8 μηνών. Αυγο δλδ όχι; Στον μεγάλο δίνω φέτα από μήλο η ακτινίδιο και κεχρί και αυγό ενίοτε. Κανω λάθος; Σας ευχαριστώ.
 
Δηλ πόσο μηνών είναι τώρα;
Δεν μπορώ να ξέρω γιατί σου τα απαγόρευσε, αυτό θα το κρίνουν οι παπαγαλογονείς... 🙂
Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ χύμα τροφή για τα πουλάκια μας γιατί εκτίθεται" στη σκόνη κλπ και δεν κάνει καλό στην υγεία τους. Γι'αυτό πρέπει να αγοράζουμε μια καλή συσκευασμενη τροφή... Το ίδιο ισχύει και για την αυγοτροφή... Διάβασε και εδώ αυτό το άρθρο που μιλάει γενικά για την διατροφή...
Και φυσικά δεν προσφέρουμε στα πουλιά μας μόνο λαχανικά... εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών και χορταρικων που επιτρέπονται να δώσουμε στα πουλιά μας αλλά θα βρεις επίσης και αυτά που δεν κάνει να φάνε...
Φρουτάκια να μην δίνεις πολύ συχνά γιατί περιέχουν ζάχαρη ενώ χορταρακια και λαχανικά μπορείς φυσικά να τα δίνεις πιο συχνά αρκεί να είναι πάντα καλά πλυμμενα(να έχουν περαστεί απο νερόξυδο)και μετά θα τα δίνεις στα πουλιά σου στεγνά και δεν θα τα αφήνεις για ώρες πολλές μέσα στο κλουβί και το αυγό να το προσφέρεις με το τσόφλι!
 
Δεν ξέρω γιατί στο είπε αυτό ο εκτροφέας, πολλοί "παλαιάς κοπής" εκτροφείς, δεν δίνουν σχετικά ποτέ πράσινα, για τον φόβο της διάρροιας.
Αυτό όμως δεν ισχύει, οι σχετικά πιο υδαρές κουτσουλιές λόγω πράσινων, δεν είναι διάρροια αλλά απλά περισσότερο νερό στα κόπρανα.
Από την πρώτη εβδομάδα των νεοσσών και μετά, προτείνουμε την σταδιακή προσθήκη πράσινων στην διατροφή μέσω των γονέων, ξεκινώντας από μήλο.
Τα πουλιά συνηθίζουν και αντλούν από την διατροφή τους, όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υγεία τους.
Διάβασε όσα σου έδωσε η Εύα και όσον αφορά τις πρασινάδες, προτιμούμε περισσότερο τα χόρτα και σε δεύτερο βαθμό λαχανικά και τέλος τα φρούτα.
 
Θα συμφωνησω κι εγω με τις κυριες πιο πανω.
Πρεπει σιγα σιγα να της προσθετεις πραγματα στην διατροφη οσο ειναι μικρη για να μαθει να τρωει απο ολα.
Αλλιως θα μαθει μονο σπορους και δε θα δοκιμαζει νεες γευσεις αργοτερα.
Διαβασε το λινκ με την διατροφη που σου εδωσαν και θα σου λυθουν ολες οι αποριες :D
 
Έχετε κάποια μάρκα τροφής κατά νου να μου προτείνετε;η μικρή μου είναι 2 μηνών και ο μεγάλος είναι 1-2 χρόνων δε ξέρω ακριβώς γιατί τον πήρα από συνοικιακό μαγαζί. Εχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες λόγω διαφοράς φύλου κ ηλικίας;
 
Προσωπικα προτεινω την Deli Nature, Manitoba , Versele Laga και Vitakraft.
Γενικα η καλυτερη ειναι αυτη που τρωνε τα παντα και δεν αφηνουν σπορους :D
Αν βρεις μια καλη που τους αρεσει, τοτε μεινε εκει :)
 
Το σουπιοκοκκαλο δεν υποκαθιστάται άπο το τσόφλι αυγού να υποθέσω!
Είναι συμπληρωματικά, πρέπει να έχει διαθέσιμο το σουπιοκόκκαλο όποτε το θελήσει και του δίνεις και το τσόφλι όταν του δίνεις αυγό.
Ιδίως η μικρή σου που χτίζει τώρα μυοσκελετικό σύστημα, το έχει απόλυτη ανάγκη.
 
Πάντως από κει που φοβόμουν πως θα της επιτίθεται ο μεγάλος στο φαΐ του έχει κατά τσιμπήσει τον πωπο! Μαλωνουν για μια συγκεκριμένη ταιστρα και έχω 3!
 
Συμφωνώ με όλα τα παιδιά παραπάνω! Ξεκινά και βάζε από λίγο (ένα δύο φυλλαράκια) αρωματικών φυτών, (ρίγανη, δυόσμο, μέντα βασιλικό) ώστε να αρχίσει να εξοικειώνεται, διαφορετικά αργότερα θα έχεις πρόβλημα! Αντιμετώπισα το ίδιο με την θηλυκιά μου! Μην φοβαςαι,Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να φάει πολύ, πιο πολύ θα παιζει,! Επίσης μπορεις να βάζεις λίγη ξερή ρίγανη ή δυόσμο μεσα στις ταϊστρες μαζι με την τροφή!
 
Συμφωνώ με όλα τα παιδιά παραπάνω! Ξεκινά και βάζε από λίγο (ένα δύο φυλλαράκια) αρωματικών φυτών, (ρίγανη, δυόσμο, μέντα βασιλικό) ώστε να αρχίσει να εξοικειώνεται, διαφορετικά αργότερα θα έχεις πρόβλημα! Αντιμετώπισα το ίδιο με την θηλυκιά μου! Μην φοβαςαι,Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να φάει πολύ, πιο πολύ θα παιζει,! Επίσης μπορεις να βάζεις λίγη ξερή ρίγανη ή δυόσμο μεσα στις ταϊστρες μαζι με την τροφή!


Παιδί μόλις τόλμησα και έβαλα αυγό μέσα... Πήγε έκατσε η μικρή πάνω στο αυγο το οποίο το έκανε τι να πω... Το έσκαψε και τα μισά πέφτανε κάτω, δεν άφηνε τον μεγάλο να φάει και του έδινα εγώ το άλλο μισό από το χέρι αλλά κοιτούσε σα να λέει "που τη βρήκες αυτή τη τρελή". Έπειτα ο καψερός βγήκε και πέταξε στον πάγκο της κουζίνας και ανέβηκε πάνω στον άντρα μου. Μολις έκανα στη στιγμή να τη κλείσω αυτή μέσα κατάλαβα τι κάνει όταν λείπω κ βρίσκω παντού τροφή.. Μπήκε μες τη ταιστρα και άρχισε να σκάβει.. Δάγκωνε τα κάγκελα με μανία και την είχε πιάσει πανικός. Μολις της άνοιξα πήγε τσααακ δίπλα του πάνω στον άντρα μου.

Τώρα κάθονται στο κλαράκι έξω από το κλουβί σε ένα χώρο που τους έχω διαμορφώσει εγώ με νερό κ τροφή κ καθρέφτη και Πάει αυτός γλύφει τον καθρέφτη πάει και αυτή να κάνει ότι βλέπει και τη τσιμπάει στο κεφάλι.

Αυτα τα παιδιά μαζί δε κάνουνε και χωριά δε μπορούνε!
 
Ναι ναι τα ξέρω αυτα φυσικά και έχω το νου μου.σε ευχαριστώ αλλά βλέπω μάλλον πως πρέπει ο καθένας να έχει Υπ κλουβί του. Αυτη θα φάει και αυτόν για να μη τον αφήσει να φάει.
 
Τον λυπάμαι τον κακομοίρη... Του έλιωσα λιοσπορο και βρώμη και ήρθε αυτή και έκατσε φαρδιά πλατιά στη παλάμη μου μη και φάει ο μεγάλος! Δλδ αν δυο μηνών δεν τον αφήνει όταν χρονίσει τι θα κάνει;!
 
Back
Top