Φροντίδα Ο εφραιμακος μου και οι κακες του συνηθειες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marilia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marilia

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
γεια σας! Εχω καιρο να γραψω.. Επιτελουσ μετα απο πεντε μηνεσ το monk mou με συνηθισε. ακομη δεν το εχω βγαλει εξω απο το κλουβι για να εξοικιωθει μαι μου πρωτα. Με εχει αφησει να το χαιδεψω 2 φορεσ αλλα γενικα δε με αφηνει, δεν φοβαται καθολου οπωσ πριν αλλα δεν ανεβαινει με τιποτα στο χερι μου κ μου επιτιθεται κ με δαγκωνει, ανεχτοσ ο πονοσ βεβαια αλλα δεν γινεται αλλο αυτο μου δινει κατι καλεσ , τι να κανω για να σταματησει να δαγκωνει; γενικα ειναι μια συνηθεια που εχει κ με τα παιχνιδια του.. Τωρα τελευταια εχω περισσοτερο χρονο για να ασχολειθω μαι του κ θελω να νιωθει μαι μου ασφαλεια... λοιπον περιμενω απαντηση ευχαριστω
 
Γιατι σε δαγκωνει εχεις καταλαβει; Μηπως τον πιεζεις να κανει κατι ενω δε θελει; Για παραδειγμα μηπως προσπαθεις να τον χαιδεψεις χωρις να θελει αυτος; Εαν τραβας το χερι σου καθε φορα που προσπαθει να σε δαγκωσει του δινεις να καταλαβει οτι σε φοβαται και θα το ξανακανει. Πρεπει να κρατας το χερι σου σταθερο εκει και εαν σε δαγκωσει να μη βγαλεις κανεναν ηχο. Κανε οτι δε συνεβει τιποτα μεχρι να καταλαβει οτι δεν πτοησε ευκολα και να σταματησει να το κανει.
 
καλησπερα και απο μενα. Μηπως πρεπει να πλησιαζεις τον παπαγαλο με το χερι γροθια και οχι με το δαχτυλο; Καπου ακουσα οτι με αυτο τον τροπο του επιβαλεις την κυριαρχια σου.
 
καλησπερα και απο μενα. Μηπως πρεπει να πλησιαζεις τον παπαγαλο με το χερι γροθια και οχι με το δαχτυλο; Καπου ακουσα οτι με αυτο τον τροπο του επιβαλεις την κυριαρχια σου.

Με αυτον τον τροπο δεν εχει μερος να σε δαγκωσει ευκολα οπως θα εβρισκε σ' ενα δαχτυλο. Θα προσπαθησει μαλλον να το κανει αφου το κανει γενικως αλλα θα καταλαβει πιο γρηγορα οτι δεν μπορει να σε δαγκωσει. Για ενα μικροσωμο σχετικα πουλι ομως μπορει αυτο να του φανει τρομακτικο και να φοβηθει τη στιγμη που δεν ειναι πληρως εξημερωμενο.
Βεβαια δε χανεις τιποτα να το δοκιμασεις και αν δεις οτι φοβαται να μην το ξανακανεις! 😉
 
Γειά σου Μαρία! Συμβουλευόμενος πολλά ξένα site για τους Monk και παρατηρώντας 3 χρόνια τώρα τον δικό μας, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ναι μεν ισχύει και γι' αυτούς ό,τι και για τους άλλους παπαγάλους, ίσως όμως σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό. Είναι πολύ επίμονα πουλιά και ο εγωϊσμός τους και το πείσμα τους, υπερβαίνει πολλές φορές το μέγεθός τους. Μην τον πιέζεις ΠΟΤΕ να κάνει κάτι που δεν θέλει και κυρίως την ΣΤΙΓΜΗ που δεν θέλει να το κάνει. Προσπάθησε όπως σου είπε και ο Ανέστης, να μην αντιδράς όταν σε τσιμπάει και κυρίως να μην φωνάζεις. Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι δεν κερδίζει τίποτα και ότι δεν τον φοβάσαι (πίστεψέ με, διαισθάνεται τον φόβο του άλλου και νοιώθει ότι αυτός υπερέχει) και ότι τα όρια τα βάζεις ΕΣΥ! Δεν θα λείψουν οι στιγμές που δεν θ' αποφύγεις κάποιο τσίμπημα, είναι αγύριστα κεφάλια:), αλλά θα μειωθούν κατά πολύ! Πρέπει μόνο να το πάρεις απόφαση ότι έχεις να κάνεις μ' ένα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πεισματάρικο πουλί, που όμως αν του δείξεις αγάπη και τρυφερότητα, θα βρει τον τρόπο να σου το ανταποδώσει και να σε κάνει να τον λατρέψεις! Συγνώμη εκ των προτέρων για το μεγάλο ποστ!
 
Μαρια μου :) θα τον χαιδεψεις χωρις τσιμπια μονον αν και οταν το θελησει αυτος! Ο χρονος που θα χρειαστει; Αγνωστο, εξαρταται τοσο απο την δικη σου αγαπη υπομονη και επιμονη(ενα κολπο ειναι να μπαινεις στην θεση του... ειναι μοναχουλης και εχει και ενα ραμφακι)οσο και απο την δικη του ιδιοσυγκρασια! Δεν ειχα την χαρα να εχω ποτε τετοιο φιλαρακι, αλλα πιστευω οτι ειναι το ιδιο για ολα τα πουλια Για τις κοτουλες μου χρειαστηκα για αλλες χρονια και για αλλες μηνες καθημερινων αποδειξεων και δωροδοκιας... στεγνα!:D
 
Σασ ευχαριστω παρα πολυ ολουσ για τισ συμβουλεσ σασ! Αυτο που καταλαβα ειναι οτι χρειαεται χρονο προσοχη κ δικεσ του πρωτοβουλιεσ ! Ευχηθητε μου καλη τυχη! Κ εγω ξεκιναω να μετραω!
 
Back
Top