Ασθένειες Ο κάναρός μου έχει παχύνει και αναπνέει βαριά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aggel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

aggel

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
843
Πόλη
Ρόδος
παιδια πριν απο λιγο πηγα στο δωματιο και ειδα οτι ο καναρος μου εχει παχυνει λιγο και δεν ξερω τι νακανω επιετα εχει και κανει και παραξενω ηχο σαν να αναπνει βαρια και μαλλον προκειτε για ασθμα. Τι νακανω για να μην παχυνει και αλλο; Ειχει ασθμα ή κατι αλλο;αν εχει ασθμα πως αντιμετωπιζεται; Με ποιο φαρμακο. αν μπορειται να μου πειτε λιγο συντομα για να ξερω τι φαρμακο ναπαρω μιας και σημερα το απογευμα μπορει αν παω σε ενα πετ σοπ.

σας ευχαρστω παρα πολυ:)
 
Για την βάρια αναπνοή μπορεί να φταίει η ζέστη ή ακάρεα της τραχείας.
Για το πάχος α) μετέφερε το πουλί σε όσο πιο μεγάλο κλουβί γίνεται 60 cm τουλάχιστον και ξεκίνα να του δίνεις πράσινη τροφή (σπανάκι, αντίδι)
και β) κάνε εναλαγές στο μείγμα των σπόρων πχ μια μέρα κανονικό μείγμα μια μέρα σκέτο κεχρί μέχρι να δείς ότι έστρωσε το βάρος του.
Η άσκηση για μένα είναι πολύ σημαντική ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος.
 
Γεια χαρα!
Για την βαρια αναπνοη βαλε το κλουβι σε μια πιο αερηνη θεση μηπως εχεις μεγαλη τοπικη θερμοκρασια και βαρενει η ανασα του.
Αν εχει ασμα η ακαρι της τραχιας θα το καταλαβεις αν βγαζει παραξενους υχους την ωρα που ανασενει. Αν δεν βγαζει αυτους τους παραξενους υχους τοτε η ειναι απο μεγαλη τοπικη θερμοκρασια η απο το πολι παχος.

Τωρα για το παχος.
Αν ειναι πολι παχη και νομηζεις οτι το πουλι εχει προβλημα τοτα να του βαλεις 1 μεγαλητερο κλουβι και με πιο λιγες πατηστρες για να τον αναγκαζεις να κεινητε περησοτερο.
Την τροφη να του την ανακαταβεις με κεχρι αππα οχι κατευθιαν μεγαλη αλλαγη δεν κανει καλο αλλα σταδιακα
(δηλαδη 5μεζουρες την τροφη που του βαζεις 1 μεζουρα συμπληρομα κεχρι μετα απο λιγες μερες 5 προς 2 απο λιγες μερες 5 προς 3 μεχρι να το κανεις μισο μισο η αλλαγη να παρει 10 με 15 μερες και μετα απο καιρο οταν θελεις ναταιζεις μονο την τροφη να το κανεις σταδιακα αναποδα
Να μην τον ταιζεις πολι λιπαρες τροφες και καθημερηνα αυγο και βιταμινες
Ολα αυτα βεβαια αν ειναι το πουλι υπερβολικα παχι

Να μην ξεχναμε βεβαια και οτι αυτη η εποχη ειναι η πτεροροια οπου καταπονουντε παρα πολι τα πουλια και δεν ειναι στα καλιτερα τους!



Φυλικα Θανασης Λερος!
 
τους ηχους τους κανει ομως τι εχει απο τα δυο; Παλια ειχε ακαρεα της τραχειας και του ειχα βαλει Pulmosan και ηταν μια χαρα κελαιδαει αρα μαλλον ασθμα εχει;
 

Σχετικά θέματα

Back
Top