Φροντίδα Ο καρδερίνος μου κανει βόλτες στο μπαλκόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kardoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kardoula

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Kαλησπέρα σε όλους.
Ελπίζω να ποστάρω στην κατάλληλη ενότητα. Θα θελα να μοιραστώ την εμπειρία μου αλλά και τη χαρά μου μαζί σας.
Έχω έναν καρδερίνο εδώ και περίπου 2μιση μήνες. Εκτροφής δεν είναι γιατί στο ποδαράκι του δεν έχει δαχτυλίδι (η τιμή που τον πήρα ήταν 15 ευρώ).
Του παρέχω τα πάντα (τον έχω πασά με λίγα λόγια:D), ωραιότατο κλουβί, καθαριότητα και το κυριότερο πολύ αγάπη.
Επειδή δεν μου αρέσει να αισθάνομαι πως φυλακίζω ζωάκια, τον είχα ελεύθερο στο δωμάτιό μου, γύριζε και ζουζούνευε γύρω γύρω, έμπαινε στο κλουβάκι του όποτε ήθελε να πιει και να φάει και το βράδυ κοιμόταν πάνω σε ένα πορτατίφ:D.
Μια μέρα καταλάθος βγάζοντας το κλουβί έξω στο μπαλκόνι η μητέρα μου ξέχασε την πόρτα ανοιχτή..
Δυστυχώς ούτε εγώ το πήρα χαμπαρι μέχρι την ώρα που το μάτι μου έπεσε στο κλουβί καθώς κοίταζα τυχαία από το δωμάτιο μου..
Ο καρδερίνος (αλήτης το όνομά του:D) βγαίνει σαν κύριος, κάνει μερικές βόλτες στο μπαλκόνι, στην απλώστρα με τα απλωμένα ρούχα, στα κάγκελα, μετά κάθετε στα παπούτσια μου και τσίμπαγε τα κορδόνια και μετά σαν κύριο ξανα μπαίνει στο κλουβί του😎
Μόλις το ειδα πλησίασα σιγα σιγά και του έκλεισα την πορτούλα.
Περιττό να σας πω πως φοβήθηκα. Από τη μία βέβαια αν έφευγε θα σήμαινε πως ήθελε την ελευθερία του. Μένω σε ήσυχη περιοχή με πολλά άγρια πουλάκια ΄και φωλιές και σίγουρα θα επιβίωνε.
Αλλά από την άλλη, γυρίζοντας στο κλουβί του (συνηθισμένο που τόσο καιρό αυτό κανει στο δωμάτιό μου) χάρηκα γιατί ήταν σα να μου λεγε πως δεν νιώθει φυλακισμένο και πως είναι ευτυχισμένο (όσο γίνεται δηλαδή) από το να βρίσκεται στην κλούβα του pet shop..
Πιστεύω πως σπάνια γίνεται αυτό με καρδερίνες, όμως στο συγκεκριμένο πουλακι εχω δώσει πολύ αγάπη και το κυριότερο το αφήνω να πετάει (έστω και στο δωμάτιό μου) κάτι το οποιο το χαίρεται και σιγουρα μου το ανταποδίδει.
Από κελάηδημα δεν τρελαινεται (αν και ειναι αγοράκι) αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί, εγώ το αγαπάω έτσι κι αλλιώς.
Αυτά τα λίγα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.
 
Nιωθει σιγουρα καλα και ασφαλης στο κλουβι οτυ για ν αγυριζει εκει, να το προσεχεις σαν τ αματια σου! Καποιοι εχουν πουλια για ομορφια, καποιοι εχουν πουλια για φωνη και καποιοι για την αγαπη τους, σε εσενα το κελαηδημα ερχεται τελευταιο, εχεις καταφερει να εξημερωσεις ενα αγριο πουλι τοσο πολυ, να το χαιρεσαι!
 
Σ'ευχαριστώ Κατερίνα, το προσέχω σαν τα μάτια μου!
Ορίστε και μια φωτογραφία του που μόλις έβγαλα:D
 

Συνημμένα

  • DSC03547.webp
    DSC03547.webp
    64,7 KB · Προβολές: 247
Μπραβο για την αγάπη που δινεις στο φιλαρακο σου, αλλα να τον προσεχεις γιατι αφου εχει μαθει να ζει με τη φροντιδα σου δεν ειναι κ σιγουρο οτι θα επιβιωσει εξω...υπάρχουν πολλοί κινδυνοι εξω... Και επειδη ειναι τοσο καλο πουλακι δεν νομιζω να θες να το χασεις. Οσο για το αν θα επρεπε να ζει εξω, τωρα αυτο εχει μαθει να το φροντιζουν οποτε ετσι εχει συνηθισει, μην νιωθεις τυψεις.
 
Back
Top