Γενικά Ο καρδερινοκαναράκος μου, ο Γρηγόρης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bellatrix
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bellatrix

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2018
Μηνύματα
24
Αυτός εδώ ο τυπάκος, ακαθόριστης ηλικίας, ζούσε για ένα χρόνο με τη γιαγιά μας η οποία είχε θεωρήσει καλό να μην του αφήνει καθόλου χώρο να κινείται αλλά να του γεμίζει το κλουβί με μπολάκια και παραμπολάκια, και μια ποτίστρα για κονούρες, ή ρίνγκνεκ, που είχε στραβώσει τα κάγκελα του κλουβιού και πολλά ήταν σπασμένα. 'Αθλιες οι συνθήκες. Τώρα του έχω πάρει ένα πιο άνετο κλουβάκι με σωστές, θεωρώ αποστάσεις, στις πατήθρες, και χωρίς περιττά μπολάκια.
20181103_202341.webp20181103_202438.webp
 
Τι διαστάσεις έχει το νέο κλουβάκι; Αν είναι κάτω από 60 εκατοστά είναι μικρό για καρδερινοκάναρο. Να προσέξεις τα πόδια του και την καθαριότητα στις πατήθρες. Να βάλεις ξύλινες πατηθρες. Να το χαίρεσαι.
 
Ευχαριστούμε παιδιά, κι ο Γρηγόρης κι εγώ. Vasia 24, δεν φαντάζεσαι πόσο άγχος μας δημιουργούσε η ιδέα ότι έπρεπε να τον δώσουμε πίσω με οδηγίες που είναι πολύ αμφίβολο ότι θα ακολουθούσε. Όταν είπε ότι δεν τον θέλει μας έφυγε ένα βάρος.
 
Φίλε YannisK, το κλουβί, ναι, είναι πολύ μικρότερο από 60 εκ. Πιστεύεις ότι χρειάζεται ένα ψηλότερο κλουβί ή ένα μακρύτερο; Έχω σκοπό να τον εκπαιδεύσω ώστε να πετάει και έξω, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό με πουλιά που έχουν το dna από ένα αγριοπούλι όπως η καρδερίνα.
 
Χρειάζεται ένα μακρύ κλουβί να μπορεί να φτερουγάει κάπως. Με δυο πατηθρες απέναντι και μια 3η στη μέση χαμηλά θα είναι τέλεια. Η κίνηση είναι πολύ σημαντική για την ευζωία του. Οι πατηθρες σε απόσταση τέτοια ώστε να μην ακουμπάει η ουρά του στα πλαϊνά του κλουβιού.
Να μην προσπαθήσεις να τον εκπαιδεύσεις εκτός κλουβιού κατα την γνώμη μου. Θα τον τρομάξεις και μπορεί εύκολα να πάθει ατύχημα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη βάλε του μια μπανιέρα με λίγο μηλοξυδο να στρώσουν τα φτερά του.
 
Το έχω υπόψιν μου για το μπανάκι, πόσο καλό θα του κάνει και τρελαίνεται για μπάνιο, πλένει καθημερινά το προσωπάκι του στην ποτίστρα, και μόλις τελειώσει του αλλάζω το νερό, αλλά διστάζω να του βάλω μπανιερίτσα ακόμη, όσο υπάρχουν έστω και λίγες φολίδες στα πόδια του. Η κόρη μου μου είπε να αποφύγουμε την υγρασία για την ώρα. Μόλις γίνει εντελώς καλά έχει να ρίξει κάτι βουτιές... Όσο του βάζαμε το φάρμακο στα πόδια, έκανε και τις βόλτες του στην κουζίνα αλλά έχει αδύναμα φτερά κι έπεφτε. Δεν έφερνε καμιά αντίσταση στο πιάσιμο. Και το μπάτζι όμως αρχικά έτσι έπεφτε και σιγά σιγά έγινε τζάμπο τζετ. Η διαφορά βέβαια, ήταν ότι εκείνο ξεκίνησε δυο μηνών μωρό, ενώ ο Γρηγόρης είναι κάτι χρονών κι επίσης ότι ο Ρίγκελ ήταν παπαγάλος κι όχι καρδερινοκάναρο. Για το μηλόξυδο δεν το είχα ξανακούσει αλλά καλό μου ακούγεται.
 
Δεν ξέρω τι φάρμακο έβαλες στα πόδια και αν τελείωσε η αγωγή... Όσο υπάρχουν ακαθαρσίες στις πατηθρες τα ακάρεα θα κάνουν κύκλους. Συνεπώς καλό είναι να δώσεις προσοχή. Το μηλοξυδο είναι ένα ήπιο απολυμαντικό και καλό για την υγεία του. Το βάζουμε στο νερό των πτηνών για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μηλόξυδο οργανικό με μούργα. https://community.petbirds.gr/threads/Μηλόξυδο-στα-πτηνά.17813/
 
Back
Top