Γενικά Ο κτηνίατρος έκοψε πολύ τα νύχια του καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mioannou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mioannou

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2018
Μηνύματα
163
Πόλη
Αθήνα
Πήγα το καναρινι μου πριν λίγα λεπτά στον κτηνίατρο και έκοψε ένα νύχι πάνω από την φλέβα! Του το είπα και έβαλε λίγο μπεταντιν! Τί μπορώ να κάνω άμεσα; Έχω τρελαθεί! Τον πήγα για καλό και μακάρι να μην το πήγαινα!
[automerge]1568618746[/automerge]
Τρέχει ακόμα λίγο αιμα
 
Να πάς σε φαρμακείο να πάρεις ένα αιμοστατικό spray να του βάλεις στο σημείο που αιμοραγεί.
Ευχαριστώ για την απάντηση... σταμάτησε η αιμορραγία αλλά θα πάω να πάρω ένα να υπάρχει.
 
Του το είπα και έβαλε λίγο μπεταντιν!
Για να χρειαστεί να του το πείς εσύ, το κόψιμο είναι πολύ ρηχό. Μια επανάληψη του μπενταντίν σήμερα αργά το απόγευμα καλόν θα ήταν. Παρακολούθησέ το μια -δυο μέρες και καθάρισε τα πάτηθρα.
 
Για να χρειαστεί να του το πείς εσύ, το κόψιμο είναι πολύ ρηχό. Μια επανάληψη του μπενταντίν σήμερα αργά το απόγευμα καλόν θα ήταν. Παρακολούθησέ το μια -δυο μέρες και καθάρισε τα πάτηθρα.
Ευχαριστώ πολύ! Δεν ξέρω κατά ποσο είναι ρηχό... σκεφτείτε πως έχει μείνει πολύ λίγο νύχι στο δαχτυλάκι του... Θα βάλω πάλι το απόγευμα
 
Παιδιά να αναφέρετε τους γιατρούς και όταν κάνουν καλή δουλειά και όταν δεν κάνουν. Δεν είναι δικαστήριο εδώ, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για εμάς τους κατόχους των πτηνών που αύριο, μεθαύριο μπορεί να χρειαστούμε ιατρική υποστήριξη, να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γι' αυτούς.
 
Αρχίζει σιγά-σιγά να δημιουργείται μια βάση γιατρών με κάποια εμπειρία γύρο απο τα πουλιά. Το ψάχνουν. Διαβάζουν.Αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο, μιας και βλέπουν πλέον όλους τους συλλόγους, να θέλουν την παρουσία τους στις εκθέσεις, για την βεβαίωση οτι τα πουλιά μπαίνουν υγειή αλλά και για όποιο τυχόν συμβάν κατα την διάρκειά της. Επίσης βοηθά, η διοργάνωση σεμιναρίων που γίνονται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Ταυτόχρονα κάποια εργαστήρια αναλύσεων βλέπουν αφ' ενός οτι υπάρχει σοβαρό οικονομικό αντικείμενο αλλά εν τέλη και διαφημιστική προβολή τους. Αυτά όλα τώρα πλέον τρέχουν σαν πληροφορίες με μεγάλες ταχύτητες και όλοι τα λαμβάνουν υπ΄όψιν τους.Ας ελπίσουμε οτι σιγά-σιγά θα κλείσει η ψαλίδα με την Ευρώπη.
 
Φυσικά και θα ανέφερα το όνομα του ιατρού γιατί πραγματικά έμεινα άφωνη από την σημερινή αντιμετώπιση και δεν θέλω να πάθει κάτι κάποιο πουλάκι. Ο άνθρωπος μού είχε πει πως δεν αναλαμβάνει πτηνά αλλά για έναν κοψιμο νυχιών μπορεί και μιας και δεν έχω κάτι άλλο κοντά τον επέλεξα. Είχα πάει ήδη μια φορά και όλα πήγαν καλά. Αλλά δεν τον συστήνω φυσικά, σήμερα ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Λέγεται Ηρακλής Γρηγορόπουλος και η διεύθυνση είναι Ιωάννου Φωκιανού 41 στο Παγκράτι. Αν γνωρίζετε κάποιον άλλον πτηνιατρο στο Παγκράτι θα το εκτιμούσα!
 
Μυρτώ, δεν χρειάζεται γιατρός για να κόψεις τα νύχια του καναρινιού σου. Αν θέλεις διάβασε τα παρακάτω...
Για να σε αποφορτίσω, το έχω πάθει και ο ίδιος, δλδ κόψω πιο βαθιά ένα νύχι και να τρέχει αίμα, σε εκείνην την περίπτωση μάλιστα έβαλα βαμβάκι, κρατώντας το πουλάκι στο χέρι μου για λίγη ώρα, ενώ έχω ακούσει (αλλά δεν έχω άποψη αν είναι σωστό αυτό) ότι για αιμοστατικό επίσης μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει καλαμποκάλευρο ή νεσεστέ - τώρα αν κάνει και μπεσαμέλ μετά δεν το ξέρω 🤪 )
 
Ευχαριστώ για τα άρθρα και για την... Ενθάρρυνση! Η αλήθεια είναι πως προς το παρόν έχω κόψει 3 φορές τα νύχια του καναρινιού μου. Την δεύτερη το επιχείρησα μόνη μου, πήγε καλά απλώς για να είμαι σίγουρη πως δεν θα το πληγώσω τα έκοψα αρκετά μακριά από την φλέβα... και είπα τώρα να μην το ξανακάνω...Από εδώ και πέρα μόνη μου! Θα έχω στον νου μου και το καλαμποκάλευρο (και αν γίνει και μπεσαμέλ ακόμα καλύτερα 😁)
Το πουλάκι ευτυχώς είναι καλά... συνήλθε! Είναι πιο δυνατά από,τι φαίνεται τελικά 😇
 
Υπάρχει κάποιο ειδικό ψαλίδι

Προσωπικά έχω πάρει το παρακάτω. Κάνει πολύ καλή δουλειά.
2820_PLA_Krallenschere_2.jpg
Το βρίσκεις εύκολα στα petshops. Το χρησιμοποιούν και για γάτες ή μικρόσωμα σκυλάκια.
Πριν πάρω αυτό (επειδη είμαι "εργαλειοgadjeτάκιας"🤓) έκανα την δουλειά μου εξίσου καλά και με νυχοκόπτη.
 
Το έχω δει και ήμουνα έτοιμος να το πάρω επειδή πάσχω από την ίδια ασθένεια "εργαλειοgadjeτακίαση" αλλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το πεντικιούρ τον καναρινιών.

Και μετά από την επισήμανση σου μπορώ να προβώ στην αγορά του χωρίς να έχω την αμφιβολία ότι αγοράζω ένα ακόμη περιττό αξεσουάρ.

Και όπως είπα και στην γυναίκα μου ένας νυχοκόπτης δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά. 😉
 
Και όπως είπα και στην γυναίκα μου ένας νυχοκόπτης δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά
Κι' όμως, το σωστό εργαλείο είναι ένας πολύ καλός και αρκετά μεγάλος σε μέγεθος νυχοκόπτης. Μεγάλος για να έχει καλό πιάσιμο και πολύ καλός στην επιφάνεια κοπής. Τα νύχια δεν πρέπει να κόβονται σε ευθεία γραμμή αλλα με την καμπυλότητα που έχει το τελείωμα του νυχιού των πουλιών και αυτό μόνον ο νυχοκόπτης μπορεί να το δώσει με ένα κόψιμο.🙃
 
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πάσχω από την ίδια ασθένεια.Αλλά όσες φορές χρειάστηκε να κόψω τα νυχάκια από τα πουλιά μου χρησιμοποίησα νυχοκόπτη και μου έκανε μία χαρά δουλειά...
Γι'αυτό δεν σκέφτηκα να πάρω κάποιο άλλο εργαλείο...
 
Back
Top