Γενικά Ο μικρός μου φλώρος

Giannis17

Farm & Exotic Birds Expert
Πόλη
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά! Όπως διαβάσατε και από τον τίτλο έχω στην κατοχή μου ένα αρσενικό φλώρο. Ναι ναι ξέρω, πολύ από σας θα σκεφτήκατε"μα πως γίνεται σε άλλα post να λέει ότι είναι κατά της αιχμαλωσίας και τώρα να μας λέει πως έχει ένα φλώρο;" Η ιστορία είναι λίγο περίεργη αλλα θα σας την διηγηθώ όσο καλύτερα μπορώ. Ήταν μια μέρα του Ιουλίου και εγώ πήγαινα στο Pet Shop για να πάρω τροφή για τα καναρίνια μου. Όπως ήμουν στο μαγαζί και χάζευα τα παπαγαλάκια ξαφνικά πέφτει το βλέμμα μου πάνω στον φλώρο. Η αλήθεια είναι πως μου φάνηκε περίεργο που τον είδα στο μαγαζί καθώς το παιδί που δουλεύει εκεί δεν έφερνε ποτέ άγρια πουλιά. Αποφασίζω, λοιπον, να πάω να τον ρωτήσω σχετικά με το θέμα. Μου είπε πως του τον έφερε ένα παιδί πριν μια εβδομάδα το οποίο έκανε "εξάσκηση" στο στόχο ώστε να βελτιώσει το σημάδι του(παιρετερω να πω πως μισώ τους κυνηγούς). Το "φιλεσπλαχνο" αυτό παιδί του είπε πως τον λυπηθυκε να τον σκωτωσει και έτσι του το πήγε στο μαγαζι(εδώ να σημειωθεί πως το χτύπησε στην φτερούγα του). Μου λέει ο πετσοπας πως τον χαρίζει και δεν θέλει λεφτά. Αμέσως μου πάει στο μυαλό να το πάρω και μόλις γιατρεύει η πληγή να το αφήσω ελεύθερο. Δεν το σκεφτωμαι περισσότερο και τον παίρνω στην στιγμη. Γυρίζω σπίτι του ετοιμάζω το κλουβί και πάω να τον βάλω μέσα. Λέω ας κοιτάξω και λίγο την πληγή... Και τι να δω; Δεν το είχε τραυματισει αλλά του είχε κόψει όλη την φτερούγα. Για να μην τα πολυλογώ περισσότερο αφού η επιστροφή του στην φύση ήταν αδύνατη αποφάσισα να τον κρατήσω. Είναι γενικά ένα ήσυχο πουλί αλλά πολύ βρώμικο!Η διατροφή του είναι πολύ προσεγμένη καθώς τρώει τα ίδια φρούτα λαχανικά και βότανα που τρώνε τα καναρίνια μου. Το μείγμα τροφής που του παρέχω είναι αυτό της Manitoba indigena. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε ελεύθερα...

6047060472

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τραγουδάει καθόλου Γιάννη; Καλά έκανες και το πήρες λογικά αν έμενε κει που ήταν θα είχε ψοφήσει.
Δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει να λαλεί πάρα μόνο να κάνει ένα τσίου και το χαρακτηριστικό ήχο του φλώρου.
[automerge]1548947843[/automerge]
Όμορφος, καμαρωτός και εξοικειωμένος μαζί σου! Πολλά μπράβο Γιάννη που τον περιέθαλψες και τον φροντίζεις!👍
Σε ευχαριστω πολύ Αμβρόσιε!

Δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει να λαλεί πάρα μόνο να κάνει ένα τσίου και το χαρακτηριστικό ήχο του φλώρου.
[automerge]1548947843[/automerge]

Σε ευχαριστω πολύ Αμβρόσιε!
Το κλασικό μπιζάρισμα; Λογικά θα πάρει τα πάνω του στο τραγούδι.

Το κλασικό μπιζάρισμα; Λογικά θα πάρει τα πάνω του στο τραγούδι.
Ναι ναι αυτό! Μακάρι! Πάντως όταν τον έχω έξω και ακούει αλλά φλωρια κάνει σαν τρελός!
[automerge]1548948211[/automerge]
@ζιζι δεν πετάει καθόλου αφού το φτερό του έχει κοπεί σχεδόν στην ρίζα. Πάντως αν τον βγάλεις έξω από το κλουβί του και του αφήσεις ανοιχτή την πόρτα εκείνος τρέχει να μπει μέσα.

😲 τώρα είδα τη φωτογραφία. Προηγουμένως είχα δει την ίδια φωτογραφία (εκείνη που κάθεται στο δάχτυλο σου) 5 φορές. Καημένο πουλάκι. Και πάλι μπράβο σου. Από τον Ιούλιο που μας πέρασε τον έχεις;

Για να μην τα πολυλογώ περισσότερο αφού η επιστροφή του στην φύση ήταν αδύνατη αποφάσισα να τον κρατήσω.
Είναι μια εν δυνάμει καλή απόφαση ειδικά τώρα που υπολειτουργεί (αν λειτουργεί ακόμη) το ΕΚΠΑΖ που είχε ειδικούς χώρους - κλωβούς για τα τραυματισμένα πουλιά.
Η ΑΝΙΜΑ με τα όσα ξέρω δεν έχει τέτοιους χώρους εκτός αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα να μας ενημερώσει.
Σε αντίθετη περίπτωση θα σου προτείναμε να το στείλεις μια και οι χώροι που έχουν προσομοιάζουν πάρα πολύ σε αυτούς της φύσης που ζούνε.
Συνεπώς καλά κάνεις και κρατάς στη ζωή το πουλί γιατί στη φύση δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη.

Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι ότι το είχα και εγώ σκεφτεί για Α. Ν.Ι. Μ.Α. Ύστερα όμως δέθηκα με τον μικρό και δεν ήθελα να τον δώσω. Θεωρώ πως του παρέχω καλή διατροφή μιας και ότι τρώνε τα άγρια φλωρια έξω εγώ του το παρέχω. Σε λίγο καιρό θα του πάρω και μια 40αρα κινεζική ζευγαρωστρα και θα είναι κομπλέ!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό που σκοτώνεις κάτι για σημάδι, ούτε καν για να το φας κι αν δεν πρόκειται να το καταλάβω ποτέ.

Σε αυτήν την περίπτωση το πουλάκι φαίνεται τουλάχιστον καλά παρά τα όσα πέρασε, ελπίζω να έχει μια καλή ζωή απο κοντά σου. :)

Συγκινητική ιστορία... Μπράβο σου...
[automerge]1548955746[/automerge]
Είχα πάει για αυγοτροφή Αιγάλεω σε πετσοπ και είχα δει σε χειρότερη κατάσταση ένα κοκατίλ... Στον πάτο, να ανασαίνει με ανοιχτό ράμφος, με μισόκλειστα μάτια και με εντελώς κομμένη ουρά (έβγαλα κρυφά και φωτό).
Το θετικό ήταν ότι ήταν σε "καραντίνα'' μόνο του και ότι με διαβεβαίωσαν ότι χορηγούν φαρμακευτική αγωγή...
Τους το έδωσε λέει ένας άσχετος με πουλιά...
Σόρρυ που σου χαλάω το θέμα, αλλά μου το θύμισε η ιστορία σου.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο σου Γιάννη για την απόφαση σου και για την ευαισθησία που διαθέτεις! Έκανες μια καλή πράξη και έσωσες αυτή την ψίχουλα!
Αντιλαμβανόμενος απολυτά το πως νιώθεις ούτε κι εγώ θα ήθελα να το δώσω το πουλάκι. Και δεν θα το έδινα..

Μπράβο σου Γιάννη για την απόφαση σου και για την ευαισθησία που διαθέτεις! Έκανες μια καλή πράξη και έσωσες αυτή την ψίχουλα!
Αντιλαμβανόμενος απολυτά το πως νιώθεις ούτε κι εγώ θα ήθελα να το δώσω το πουλάκι. Και δεν θα το έδινα..
Σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια να σε καλά! Δυστυχώς η ευαισθησία δεν είναι πάντοτε θετικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο...

Δυστυχώς η ευαισθησία δεν είναι πάντοτε θετικό στοιχείο

Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς Γιάννη, όμως... Καλύτερα ευαίσθητος με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται, παρά αναίσθητος και χωρίς καμία υπόσταση και οντότητα. Γιατί αυτό σημαίνει αναισθησία για μένα. Ένα τίποτα!

Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς Γιάννη, όμως... Καλύτερα ευαίσθητος με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται, παρά αναίσθητος και χωρίς καμία υπόσταση και οντότητα. Γιατί αυτό σημαίνει αναισθησία για μένα. Ένα τίποτα!
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο!

Back