Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά! Όπως διαβάσατε και από τον τίτλο έχω στην κατοχή μου ένα αρσενικό φλώρο. Ναι ναι ξέρω, πολύ από σας θα σκεφτήκατε"μα πως γίνεται σε άλλα post να λέει ότι είναι κατά της αιχμαλωσίας και τώρα να μας λέει πως έχει ένα φλώρο;" Η ιστορία είναι λίγο περίεργη αλλα θα σας την διηγηθώ όσο καλύτερα μπορώ. Ήταν μια μέρα του Ιουλίου και εγώ πήγαινα στο Pet Shop για να πάρω τροφή για τα καναρίνια μου. Όπως ήμουν στο μαγαζί και χάζευα τα παπαγαλάκια ξαφνικά πέφτει το βλέμμα μου πάνω στον φλώρο. Η αλήθεια είναι πως μου φάνηκε περίεργο που τον είδα στο μαγαζί καθώς το παιδί που δουλεύει εκεί δεν έφερνε ποτέ άγρια πουλιά. Αποφασίζω, λοιπον, να πάω να τον ρωτήσω σχετικά με το θέμα. Μου είπε πως του τον έφερε ένα παιδί πριν μια εβδομάδα το οποίο έκανε "εξάσκηση" στο στόχο ώστε να βελτιώσει το σημάδι του(παιρετερω να πω πως μισώ τους κυνηγούς). Το "φιλεσπλαχνο" αυτό παιδί του είπε πως τον λυπηθυκε να τον σκωτωσει και έτσι του το πήγε στο μαγαζι(εδώ να σημειωθεί πως το χτύπησε στην φτερούγα του). Μου λέει ο πετσοπας πως τον χαρίζει και δεν θέλει λεφτά. Αμέσως μου πάει στο μυαλό να το πάρω και μόλις γιατρεύει η πληγή να το αφήσω ελεύθερο. Δεν το σκεφτωμαι περισσότερο και τον παίρνω στην στιγμη. Γυρίζω σπίτι του ετοιμάζω το κλουβί και πάω να τον βάλω μέσα. Λέω ας κοιτάξω και λίγο την πληγή... Και τι να δω; Δεν το είχε τραυματισει αλλά του είχε κόψει όλη την φτερούγα. Για να μην τα πολυλογώ περισσότερο αφού η επιστροφή του στην φύση ήταν αδύνατη αποφάσισα να τον κρατήσω. Είναι γενικά ένα ήσυχο πουλί αλλά πολύ βρώμικο!Η διατροφή του είναι πολύ προσεγμένη καθώς τρώει τα ίδια φρούτα λαχανικά και βότανα που τρώνε τα καναρίνια μου. Το μείγμα τροφής που του παρέχω είναι αυτό της Manitoba indigena. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε ελεύθερα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator: