Γενικά Ο νέος μας φίλος, ένα αρσενικό κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kolinikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Να σας παρουσιάσω τον νέο μας φίλο (δεν έχει ακόμα όνομα το σκέφτομαι ακόμη) ένα αρσενικό κοκατιλ 10 μηνών σύμφωνα με τον προηγούμενο κάτοχο που μου τα έλεγε λίγο περίεργα γενικά γιατί ζήτησα φωτογραφίες από τους γονείς του πτηνού και είπε πως του τον έδωσε ένας γνωστός του πριν δύο βδομάδες και του είπα να του πει να μου στείλει μια φωτογραφία ο γνωστός του και μετά τον ρώτησε και καλά τον γνωστό του αλλά τους γονείς του μικρου τον ένα τον έφαγε μια γατα και ο άλλος γονιός πέθανε από κάποια ασθένεια και όταν είπα ότι αποκλείεται να μην έχει μια παλιά φωτογραφία μιας και μου είπε ότι τους είχε 4 χρόνια είπε θα ρωτήσει ξανά και από τότε καμια απάντηση μέχρι σμρ που του έστειλε και είπε πως είναι σε καραντίνα με κορώνα (θα περάσω αύριο από το μαγαζί που δουλεύει έτσι από περιέργεια αν με δουλεύει ή όχι🤣)
Ο μικρός ήταν σε αρκετά κακή διατροφική κατάσταση μιας και όταν πήγα να τον πάρω είχε μέσα στο κλουβί μόνο τσοφλια από ηλιόσπορο και ολόκληρο καλαμπόκι από αυτό που δίνουν στις κότες(για κανέναν λόγω δεν μπορούσε να το φάει) όταν τον έφερα σπίτι την πρώτη μέρα έπεσε με τα μουτρα στο φαι ενώ είχε πολύ καλή διάθεση βρήκα τρία φτερά πτήσης στον πάτο του κλουβιου και αίματα στις πατηθρες και λέω χτύπησε τον έπιασα να τον ελέγξω και είχε ένα blood feather στην δεξιά φτερούγα το αφαίρεσα τον καθάρισα έβαλα betadine και το πρωί ήταν μέσα στην τρελή χαρά και πλήρως επουλωμενη η πληγή με την δικιά μου τα βρήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο (δεν ειχα την δυνατότητα για καραντίνα) την πτώση φτερών πτήσης την αποδίδω σε κακή διατροφή γιατί δεν έχει ξαναπέσει πούπουλο για πούπουλο μετά από πολυβιταμηνουχο σκεύασμα στο νερό για δύο μέρες.
Αν έχετε ιδέες για όνομα όλες αποδέκτες αρκεί να είναι ancient Greek related γιατί την μικρή μου την λένε Ίριδα 😅😬.
(Πολύ Μεγάλο κείμενο)
 

Συνημμένα

  • 2022-02-23-23-32-43-305.webp
    2022-02-23-23-32-43-305.webp
    76,9 KB · Προβολές: 75
  • 2022-03-03-19-35-31-137.webp
    2022-03-03-19-35-31-137.webp
    72,6 KB · Προβολές: 36
  • 2022-03-03-19-37-38-823.webp
    2022-03-03-19-37-38-823.webp
    98,4 KB · Προβολές: 37
Κάτι δεν πάει καλά με το πρώτο σκέλος που έγραψες. Προφανως κάποιο ψέμα σου έχει πει γι'αυτό όλο αυτό το μπέρδεμα. Γενικά η συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνεται ρίσκο εμένα προσωπικά. Όπως και να έχει εσύ ξέρεις και εσύ αποφασίζεις! Να σου ζήσει να ευχηθώ !
 
@HxC γενικά κάπου βρωμάει η όλη φάση γιατί είπε πως ο ένας γονιός ήταν "πιτσιλωτος" (pearl) και όντως ώντας αρσενικό έχει στην πλάτη του πέρλες που αχνοφαινοντε κάτι που γίνεται στα νερά αρσενικά περλ κάποιες φορές σημασία έχει πως τα παει καλά το πουλάκι είναι σίγουρα αρσενικό που ήθελα τώρα από δω και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
Είχε άλλο ένα αρσενικό που του έλειπε όλη η ουρά και μου είπε πως την μέρα που έστειλε τις φωτογραφίες τους έφυγε και έτσι όπως τον έπιασε του έμειναν όλα τα φτερά στο χέρι κάτι ειναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί και εγώ έχει χρειαστεί να πιάσω ατσαλα την δικιά μου μια φορά γιατί ήταν ανοιχτή η εξώπορτα και την άρπαξα όπως όπως πάνω στην αφηρημαδα μου που ξέχασα την πόρτα λίγο ανοιχτή αγχώθηκα και την άρπαξα στην κυριολεξία έπιασα πουλί στον αέρα 🤣 αλλά ούτε χνούδι δεν της έφυγε ξέρω γω.
 
Κοίτα, για καλό κ για κακό καλύτερα θαταν να τον έβαζες καραντίνα για 40 μέρες. Εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλά κ ναναι όλα μια χαρά. Πάντως ο μικρός έκανε την τύχη του μετά τις κακουχίες που πέρασε.
 
@MARY58 μακάρι να μπορούσα να τον βάλω καραντίνα προληπτικά αλλά έχω έλλειψη χώρου μιας και μένω σε μονόχωρη γκαρσονιέρα και είναι ήδη όλα πολύ οριακά στον χώρο δυστυχώς πρέπει να ρισκάρουμε κάποιες φορές ευχόμενοι να πάμε όλα καλά πάντως ο μικρός την έχει καταβρει με την καινούργια του παρέα και τον άπλετο χώρο του.
[automerge]1646331980[/automerge]
Γιατί πριν δεν θα έλεγα πως ζούσε σε μεγάλο κλουβί
 
Σε καταλαβαίνω. Ωραίο ζευγάρι ομολογουμένως. Από ονόματα σκέφτομαι το Ιάσονας ή Αλκιβιάδης. Άντε σύντομα κ "παππούς".☺️
 
Ωραίο ακούγεται το Ιάσων θα το έχω στα υπόψιν
Για να γίνω παππούς θέλουν λίγο ακόμα για να είναι έτοιμα μιας και είναι 10 μηνών λογικά το αρσενικό και 8 η θηλυκιά.
Στους 18 μήνες δεν είναι έτοιμα αναπαραγωγικά τα κοκατιλ;
[automerge]1646332674[/automerge]
Τα είδα να κάνουν κάτι πονηριές αλλά είναι μικρά ακόμα έχω την εντύπωση αν μπορούσα να ανεβάσω εύκολα βίντεο θα σας ανέβαζα ένα να δείτε.
 
Καλησπέρα, να τα χαίρεσαι και τα δυο.
πολυβιταμηνουχο σκεύασμα στο νερό για δύο μέρες
Συνέχισε τις πολυβιταμίνες για 10 μέρες.
Η καλή διατροφή θα τον βοηθήσει να ομορφύνει και άλλο.
[automerge]1646333733[/automerge]
Αν έχετε ιδέες για όνομα όλες αποδέκτες αρκεί να είναι ancient Greek related γιατί την μικρή μου την λένε Ίριδα
Αν έχετε ιδέες για όνομα όλες αποδέκτες αρκεί να είναι ancient Greek related γιατί την μικρή μου την λένε Ίριδα
Ερμής !
 
Αν έχετε ιδέες για όνομα όλες αποδέκτες αρκεί να είναι ancient Greek related γιατί την μικρή μου την λένε Ίριδα
Να το χαίρεσαι,
Σχετικα με την ονοματοδοσία βάζεις δυσκολα, 😁εγω θα επέλεγα το Απόλλων η Έκτωρ
 
Καταλήξαμε σε όνομα...
Το όνομα μας θα είναι Έκτωρ!
Να το χαίρεσαι,
Σχετικα με την ονοματοδοσία βάζεις δυσκολα, 😁εγω θα επέλεγα το Απόλλων η Έκτωρ
Ο Έκτορας και η Ίριδα λοιπόν το τέλειο ζευγάρι 😅
 
@Tony Forpus μήπως τον λένε και Μινχαουζεν; 🤔😂
[automerge]1646462658[/automerge]
@kolinikos άρα όπως καταλαβαίνεις πλέον ως νονός του δικαιούμαι όταν με το καλό σου χαρίσει πολλούς απογόνους το μερίδιο μου. 😂
Να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου.
 
@Ιωάννης 2021 δεν είναι ήμερος αλλά ούτε άγριος με ανέχεται προς το παρόν μια ημιαγρια κατάσταση δλδ η Ίριδα μόλις έφερα τον Έκτορα απομακρύνθηκε λίγο βέβαια που και αυτή την πήρα άγρια και είχαμε φτάσει σε επίπεδο να ανεβαίνει που και που πάνω μου σιγά σιγά θα τα καταφέρω και με τους δύο πιστεύω.
[automerge]1646468036[/automerge]
@kom εννοείται αυτό δεν σκοπεύω στο κέρδος από τα πουλάκια μου έχω ήδη τάξει δύο βέβαια γιατί με το που έμαθαν συγγενείς και φίλοι πως πήρα αρσενικό ήθελαν μικρά 🤣
 
Back
Top