Γενικά Ο νέος μου παπαγάλος, ένα πανέμορφο lovebird

ΣΩΤΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2008
Μηνύματα
42
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σε ολους.
Πριν μερικες μερες απεκτησα επιτελους τον καινουριο μου παπαγαλο.
Ειναι ο Ερμης (εφοσον ειναι αρσενικο βεβαια :), ενα πανεμορφο Lovebird δυομισι μηνων περιπου.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ Αντωνη που μεσω αυτου του forum μου τον χαρισε.
Πριν απο χρονια ειχα ενα κοκατιλ, το οποιο ερχοταν στο χερι μου και του αρεσε να το χαιδευω με τις ωρες. Επισης ελεγε και καναδυο λεξουλες και σφυριζε οπως του ειχα μαθει. Διστυχως ομως αρρωστησε και ψοφησε.
Απο τοτε δεν ξαναπηρα πουλι, και πριν λιγο καιρο αποφασισα να παρω καποιο. Εψαχνα καποιο μικρο σε ηλικια, και οταν μου προσφερε ο Αντωνης το συγκεκριμενο το θεωρησα μεγαλη ευκαιρια.
Ειναι πανεξυπνο και παιχνιδιαρικο. Στις 2 εβδομαδες περιπου που το εχω εχει γινει αρκετα ημερο. Οταν βαζω το δαχτυλο μου στα καγκελα του κλουβιου, ή καθεται ακινητο κοιτωντας με υποπτα ή φευγει λιγο πιο περα αλλα πολυ ηρεμα. Δεν βιαζομαι βεβαια, οπως εχω διαβασει στο φορουμ αλλα και οπως ειχα δει με το κοκατιλ που ειχα, ο χρονος κυλαει υπερ μου, πιστευω οτι θα ερθει η ωρα που θα ερχεται στο χερι μου.
Τις επομενες ημερες θα βαλω και φωτο να τον δειτε.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως μπορω να βαλω φωτο;
Απο λιχουδιες τι μπορω να του δινω;
Αν του βγαλω την τροφη για μερικες ωρες και βαλω μετα λιγη πανω στο χερι μου για να ερθει, ειναι σωστο; Το θεωρω λιγο σκληρο, αλλα θα ηθελα και τη γνωμη των πιο εμπειρων.
Σταματαω την πολυλογια, thanks που με ακουσατε (ή μαλλον διαβάσατε 🙄)
 
εγω για να μαθουν τα Lovebirds μου να τρωνε απο το χερι μου οταν το θελω αυτο εκανα και δεν με φοβουνται καθολου πια! Αλλα τους εδινα ηλιοσπορους για να τα δελεασω που τους αρεσε πολυ! Τωρα για την φωτο... Θα πας εκει που λεει γρηγορη απαντηση και θα δεις ενα μλπε κουτακι που λεει επεξεργαστης κειμενου! Πατα το και μετα θα προχωρησεις προς τα κατω και θα δεις ενα αλλο μπλε κουτακι που λεει διαχειρηση συννιμενων αρχειν! Θα πατησεις εκει και θα σου βγαλει ενα παραθυρο που θα λεει browse! Θα το πατησεις και θα κατεβασεις την φωτο! Ειναι πολυ απλο! Μην σου ακουγεται παλουκι, α! Και να σου ζησει ο νεος σου φιλαρακος!
 
Να το χαιρεσαι το νεο σου πουλακι!

Αρχικα αστο να συνηθισει το νεο του σπιτι και δωσε του ενα κλουβι με χωρο και παιχνιδια! Σιγα σιγα θα ερθουνε ολα! Δεν χρειαζεται ακομη να το ζορισεις με την τροφη. Ειναι σε περιοδο προσαρμογης και ακομη δεν εχεις προσπαθησει με ολους τους αλλους τροπους. :D Να καθεσαι διπλα του οσο περισσοτερο χρονο μπορεις και να του μιλας, να κανεις ηρεμες και αργες κινησεις και να το δελεαζεις με λιχουδιες εξω απο το κλουβι αρχικα και μολις αρχισει να τις παιρνει και απο μεσα. Να το παρακινεις να ερχεται αυτο να τις παρει απο το χερι σου κρατωντας το χερι σου οχι ακριβως διπλα του αλλα λιγο πιο περα απο εκει που καθεται, ετσι θα του φυγει σιγα σιγα η οποια φοβια προς εσενα.

Οσο για την διατροφη του αν διαβασεις στο αναλογο φορουμ για διατροφη παπαγαλων θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες. 😉

ενδεικτικα σου βαζω μερικα λινκς...
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/
https://community.petbirds.gr/threa...ατροφή-των-καναρινιών-και-των-lovebirds.5998/
https://community.petbirds.gr/threads/Διατροφη-lovebirds.1930/
 
Να σου ζησει το νεο σου πουλακι! Περιμενουμε φωτο! Λοιπον για επισυναψη αρχειου κοιτα κ στο ποστ με το νουμερο 4 που εχει παραθεσει αναλυτικοτατα ο Σταυρος..https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-ενός-Νέου-Θέματος-και-Απάντηση-σε-ένα-Μήνυμα.5087/
Τωρα εαν του αφαιρεσεις τη τροφη το βρισκω λιγο σκληρο κ θα ελεγα να μη το επιχειρησεις. Ομως μπορεις να βρεις κατι το οποιο να τον τρελαινει κ καθε μερα απο λιγο να βαζεις το χερι σου μεσα δινοντας του το. Μπορει τις πρωτες φορες ναμη γινεται τιποτα. Αλλα μετον καιρο κ επειδη το πουλακι ειναι πολυ μικρο ακομα πιστευω θα σε συνηθισει κ θα σε εμπιστευτει.σιγα σιγα ολα. Οπως παραθετει κ ο φοιβος, ψαξε κ στο φορουμ εχει απειρα θεματα για Lovebirds που αναφερει πολλα για λιχουδιες κτλ.
 
εγω απο τα δικα μου τουλαχιστον ειδα οτι τους αρεσει το καρπουζι το μαρουλι ο ηλιοσπορος και παρα πολυ ο κουκουναροσπορος! Αλλα να προσεξεις γιατι πρεπει να του τα δινεις με μετρο!
 
Μπορείς ακόμα για να τον δελεάσεις :D να βάλεις στο δάχτυλο σου λίγο μέλι. Οι δικοί μου τρελένονται και έρχονται και το γλύφουν. Και μήλο... :)
 
να πω και εγω εντελως καλοπροεραιτα οτι το Lovebird δεν συγκαταλεγεται στους παπαγαλους, ουτε καν στους μικρους παπαγάλους(οπως οι κονουρες).
τα Lovebirds ειναι παπαγαλάκια. Οπως και τα bungies .

το λεω γιατι πολλοι εδω μεσα εχουν λανθασμενη εντυπωση και ειναι βασικο πιστευω αυτο να το ξερουμε ολοι μας!
 
Νασο αν και το θεμα δεν ειναι αυτο, τα Lovebirds κατατασσονται στους παπαγαλους.


Order: Psittaciformes
Family: Psittacidae
Subfamily: Psittacinae
Tribe: Psittaculini
Genus: Agapornis
 
να σου ζησει το καινουργιο σου παπαγαλακι μπορεις να βαλεις στο χερι 1-2 φρουτα πουτου αρεσουν και σιγασιγα θα πλησιαζει το χερι σου πιο πολυ και στο τελος μελιγη υπομονη ολα θα πανε καλα!
 
αν και ειμαστε εκτος θεματος απλα επειδη δε μου ακουγεται σωστο να αποκαλουμε τα παπαγαλακια τα bungies, παπαγαλους γιαυτο το εθιξα.

εγω ξερω οτι ναι μεν ανηκουν ολα στην οικογένεια των παπαγαλωειδών αλλα αλλοι οι παπαγαλοι(μικροι, μεσαιοι, μεγαλοι) και αλλο τα κοκατιλ τα Lovebirds kai ta bungies. Οχι οτι ανηκουν σε αλλη οικογένεια αλλα δεν συμπεριλαμβανονται στην κατηγορια παπαγαλοι!
τεσπα ο καθενας τη γνωμη του ειπεκαι αν κρινει ο σταυρος ας τα σβησει λογο off topic.
 
Back
Top