Φροντίδα Ο παπαγάλος "βλάπτει" τα κανάρια;

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ακούσει ότι όταν είναι στον ίδιο χώρο καναρίνια με παπαγάλους, ότι ο παπαγάλος "χαλάει" το καναρίνι, σταματά το κελάηδημα κλπ. Η Ευαγγελία μου από τότε που προσαρμόστηκε είναι πολύ ζωηρή και ομιλητική και ηχορυπαντική! :D Τα κανάρια (πέρασαν την περίοδο της πτερόροιας και τώρα είναι πάλι πλουμιστά) μάνουν προσπάθειες να κελαηδήσουν αλλά με το που βάζει φωνές ο παπαγάλος, σταματάνε. Η δε Ευαγγελία μιμείται το κελάηδημα του Αστερία, μπέρδεμα δηλαδή. Λέτε να τα βάζω σε διαφορετικό χώρο; Επηρεάζει όντως το ένα είδος το άλλο; Υπάρχει περίπτωση τα κανάρια να ζηλεύουν που ασχολούμαι τόσο με την παπαγαλία, της μιλάω κλπ? Μιλάω και σε αυτά, αλλά είμαι παπαγαλάκιας :)
 
Αν μιλαμε για τον ιδιο χωρο τοτε η το ενα η το αλλο, δυστυχως, κποψη μου παντα γιατι το περασα και 'γω. Δεν ειναι παντως κανονας αλλα...
 
Νικολέττα κι εγω εχω το ίδιο θέμα.
Ο ρίκο το καναρίνι όμως δεν σταματάει το κελάηδημα..Φουσκώνει το στήθος και κελαηδάει όσο πιο δυνατά μπορεί! Δυστυχως πιστευω κι εγω οτι το κελάηδημα επηρρεάζεται, αλλά από κει και πέρα δεν βλέπω κατι κακό στον να συμβιώνουν στον ίδιο χώρο.. Και οι σπίνοι μου ειναι διπλα στον Ρικο και δεν ειναι και πολύ μελωδικοί αλλά δεν τον βλάπτουν.
Πιστεύω όλα εξαρτωνται απο την οπτικη γωνία μας. Αν σε ενδιαφερει το κελάηδημα, τοτε ασε τα καναρια σε άλλο δωματιο/χωρο..
 
Νικολέττα αν τα καναρίνια είναι φωνής επιβάλεται να είναι σε άλλο χώρο.
Όχι μόνο σε άλλο να μην ακούνε καν τα παπαγαλάκια.
Αν είναι χρώμστος, στάσης ή απλά δεν υπάρχει πρόβλημα.
 
Καλημέρα Νικολέτα! Τί είδους παπαγαλο έχεις;

Αν είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους παπαγάλος που βγαζει δυνατές κραυγές, το καναρίνι σου μπορεί να τρομάζει και να μην κελαηδάει περιστασιακά. Ετσι καλό θα είναι να τα έχεις σε χωριστούς χωρους.

Αν έχεις κοινά μικρά παπαγαλάκια, το καναρίνι σου δεν κινδυνέυει σε καμία περίπτωση. Θα έλεγα μάλιστα οτι επειδή οι παπαγάλοι είναι μιμητικά πουλιά, και αν είναι σε νεαρή ηλικία, μπορεί να μάθουν το κελάηδημα του καναρινιού Ετσι θα εχεις 2 σε ένα!
Τα φιλοξενούμενα πουλιά σου μπορουν να συμβιώνουν στο ίδιο χώρο σε διαφορετικά κλουβιά φυσικά, χωρίς κανένα πρόβλημα
 
Τζωρτζίνα μου έχω το κοινό παπαγαλάκι, αλλά όσο μπόι του λείπει τόση φωνάρα έχει
 
H φωνούλα των Budgie δε συγκρίνεται με τίποτα με τις κραυγές των άλλων παπαγάλων!:D

Πιστευω πως δεν θα έχει πρόβλημα με το καναρίνι σου! Εχοντας χρόνια κοινά καναρίνια και κοινά παπαγαλάκι στον ίδιο χώρο, ουδέποτε είχαν πρόβλημα τα καναρίνια. Ισα ίσα που σαν καλοί δάσκαλοι που είναι, έμαθαν στο παπαγαλάκι μου που είναι εξίσου καλός μαθητής, να μιλάει απταίστως την καναρινίστικη γλώσσα:D

Το παπαγαλάκι σου είναι Θηλυκό; Ειναι μόνο του ή εχει παρεούλα;
 
Είναι η Ευαγγελία μου και προς το παρόν είναι μόνη της, αλλά από του χρόνου που θα μετακομίσω θα αποκτήσει και παρεούλα :D
Μου την χάρισε ο Θεοδόσης (teo2) στις 25.6.2008 :)
 
Back
Top