Φροντίδα Ο παπαγάλος μου (Μονκ) είναι πολύ επιθετικός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sophiata
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sophiata

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιαν 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, έχω εναν πράσινο παπαγαλο monk τον οποιο πηρα απο την κολλητή μου πριν 4 μηνες αλλα μρ ξέρει πολυ περισσοτερο καιρό...το προβλημα που αντιμετωπίζω ειναι οτι οπως καθόμαστε μπορει ν με δαγκώσει χωρις λογο αλλα οχι τοσο δυνατά.. Το αληθινό προβλημα ομως είναι πως δεν συμπαθεί κανεναν απο την οικογένεια μου και τους επιτίθεται ολοι την ωρα πραγμα που τους κανει να νευριαζουν και να θελουν να τον επιστερεψουν πισω ενω εγω δεν θελω.. Θα μπορουσατε να μου πειτε μερικα τιπς για το τι μπορω να κανω;
 
Πολλά πουλιά που έχουν μεγαλώσει στο χέρι και ιδίως μόνα τους ή αποκόπηκαν νωρίς απο την παρουσία άλλων πουλιών έχουν σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. Το όπως κάθεστε να δαγκώσει χωρίς λόγο δεν το καταλαβαίνω. Είναι σε κάποια απόσταση και σου επιτίθεται απο μακριά? Το χαιδεύεις και ξαφνικά εκεί που είναι ήρεμος σε δαγκώνει? Στους άλλους σε τι φάση επιτίθεται?
 
Και εμεις ειχαμε θεμα με τον δικο μας στην αρχη δαγκωνε πολυ. Και τωρα ακομα δαγκωνει που και που και ενω εχει δεθει με ολη την οικογενεια επιτιθεται συχνα στην μητερα μου και χωρις κανεναν λογο και αγρια μαλιστα, δεν εχουμε καταλαβει γιατι, σε μενα που και που οταν ειναι σε καποιο ταδε μερος που του αρεσει και τον παιρνω στο χερι μου μονο τοτε, ενω στον πατερα μου ποτε μα ποτε. Περιεργη συμπεριφορα.
 
@Kleos τοτε θα φταίει η ράτσα λογικα...
[automerge]1643050039[/automerge]
@Φοίβος εμενα δεν με δαγκώνει ολους τους αλλους ομως που ζουμε στο ιδιο σπίτι και προσπαθουν να του δινουν σημασια την μια φέρεται κυριος και την αλλη δαγκώνει ειδικά αν πανε να τον παρουν απο εμενα
[automerge]1643050056[/automerge]
@Tony Forpus ναι
[automerge]1643050137[/automerge]
Παρατηρώ οτι εχει και σεξουαλικές ορέξεις μπορει να φταίει αυτο;Θα βοηθούσε η στείρωση;
 
ειδικά αν πανε να τον παρουν απο εμενα
Μόνη σου δίνεις την απάντηση. Σε ποιον θα άρεσε αυτό;

Ο δικός μου τα πάει καλά με όλους εκτός από τον αδερφό μου που τον έχει άχτι και τον κυνηγάει.
Μπορεί να πάει σε κάθε ώμο αλλά θα φοβηθεί εάν πας να τον ακουμπήσεις και μπορεί να κάνει κίνηση να σε φοβίσει-δαγκώσει.
Νομίζω ότι άμα του δείξεις ότι φοβάσαι και τρέχεις να κρυφτείς, τότε αυτός το καταλαβαίνει και τόσο περισσότερο σε κυνηγάει.
 
Back
Top