Γενικά Ο παπαγάλος μου έπεσε από το κλαδί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους
Σήμερα το πρωί ενώ ήταν όλα φυσιολογικά ο Ρίκο έπεσε από το κλαδί του κ έπεσε στην σχάρα του κλουβιου
Δεν μπορούσε να ξανά ανέβει από μόνος του κ τον έβαλα εγώ πάνω κ ξανά συνεβει το ίδιο πάλι, έπεσε ανάσκελα κ έδειχνε ανίκανος να μπορεί να γυρίσει για να ανέβει μόνος του.
Όταν τον ανέβασα έδειχνε να πονάει στην φτερούγα του γιατί την άνοιγε. Τον έλεγξα και δεν υπάρχει καθόλου αίμα, ούτε σπάσιμο. Όλα είναι φυσιολογικά.
Είχε σοκαριστεί όμως
Τρώει κανονικά τώρα κ πίνει νερό κ τώρα που σας γράφω, μεταφέρεται από το ένα κλαδί στο άλλο σαν να μην έχει συμβεί κάτι.
Το απόγευμα ξανά έπεσε όμως αλλά η όρεξη του δεν έχει αλλάξει.
Με προβληματίζει αυτό κ σκέφτηκα ότι μέσα στην εβδομάδα του έπεσαν κάποια φτερά πτήσεις. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να κάνει αναπήδηση ή ελαφρύ πέταγμα μέσα στο κλουβί του κ να πέφτει για αυτόν τον λόγο;
Κατά τα άλλα δείχνει μια χαρά κ ορεξατος πολύ...
[automerge]1667673774[/automerge]
Μόλις είδα ότι ένα κλαδί που του το έχω πιο ψηλά από το άλλο δυσκολεύτηκε να πηδήξει. Μάλλον εκεί έπεσε. Το πρόβλημα είναι ότι το κλαδί αυτό είναι πολύ καιρό σε αυτή τη θέση. Παίζει ρόλο το ότι έχασε κάποια φτερά;
 
@Sina Μπορεί να παίζει ρόλο.
Και η δικιά μου ενώ το πέταγμα της είναι εξαιρετικό καθώς έχασε πάρα πολλά φτερά πτήσης το έχανε λίγο.
Μόλις μεγαλώσουν τα φτερά του θα είναι καλύτερα
Να του δίνεις καθημερινά αυγό/αυγοτροφή για την πιο γρήγορη ανάπτυξη των φτερών
 
@Ledagcc του δίνω πολύ συχνά αυγό, σκέφτηκα για κάποια βιταμίνη. Την είχα προσπαθήσει κ παλαιότερα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Είχα βάλει μέσα στην τροφή του κ την ξεχώριζε κ δεν την έτρωγε πάντα κ στο νερό του που είχα βάλει δεν είχε πιει νερό όλη μέρα...το κατάλαβα αυτό γιατί όταν την επόμενη του το άλλαξα κ του έβαλα σκέτο νερό τσακίστηκε να πάει να τρέξει στην ποτίστρα του, που σημαίνει ότι διψαγε κ δεν είχε πιει.
 
Σήμερα το πρωί ενώ ήταν όλα φυσιολογικά ο Ρίκο έπεσε από το κλαδί του κ έπεσε στην σχάρα του κλουβιου
Δεν μπορούσε να ξανά ανέβει από μόνος του κ τον έβαλα εγώ πάνω κ ξανά συνεβει το ίδιο πάλι, έπεσε ανάσκελα κ έδειχνε ανίκανος να μπορεί να γυρίσει για να ανέβει μόνος του.
Μαλλον μπερδευτηκα..στεκοταν στο κλαδι και έπεσε ανάσκελα κ έδειχνε ανίκανος να μπορεί να γυρίσει για να ανέβει μόνος του?
Ηταν σε χαμηλοτερο και πηγε να φτασει αλλο κλαδι πιο ψηλα και έπεσε ανάσκελα κ έδειχνε ανίκανος να μπορεί να γυρίσει για να ανέβει μόνος του?
Εκανε κατεβασια σε χαμηλοτερο και δεν στηριχθηκε σωστα και επεσε ανασκελα?
Σε τι αποσταση ειναι το ενα κλαδι απο το αλλο ?
Ειναι καινουρια κλαδια πιο χοντρα απο οτι ειχε συνηθισει?
Οσα φτερα και να χασουν πτησης δεν μπορουν να ανυψωθουν νομιζω αλλα μεσα στο κλουβι μου φαινεται λιγο
δυσκολο.
Ευχαριστω
Sorry για τις ερωτησεις αλλα μπερδευτηκα. Τα παιδια που εχουν εξειδικευμενες γνωσεις μαλλον θα μπορεσουν να σε βοηθησουν περισσοτερο απο μενα.Τουλαχιστον ας εχουν αρκετες πληροφοριες
 
Μήπως να του έδινες τη βιταμίνη, την ημερήσια δόση της όμως, όχι όσο αραιώνεις στο νερό, ανάμεικτη με αυγοτροφή ή πασπαλισμένη σε κάτι άλλο που τρώει, π.χ. σε ένα φρούτο;
 
@φιλομαθης τα κλαδάκια του τα γνωρίζει είναι πολύ καιρό μέσα στο κλουβί του κ κινείται ανεξάρτητος.
Το πώς έπεσε δεν το ξέρω, εκείνος ήταν στη θέση του στο σαλόνι κ εγώ μέσα στο δωμάτιο έκανα δουλειές. Δεν είδα πως έπεσε το πρωί.
Τώρα όμως που τον παρατηρούσα είδα ότι για να μεταφερθεί από το χαμηλό κλαδί του στο πιο ψηλό δυσκολεύτηκε αρκετά. Είναι όμως γνώριμη απόσταση για εκείνον, την κάνει καθημερινά. Μπορεί να ήταν κ άτυχη η στιγμή κ απλά να έπεσε κ να σοκαρίστηκε. Του το χαμήλωσα για καλό κ για κακό πάντως για να είναι στην ίδια ευθεία όλα τα κλαδιά του μέχρι να μεγαλώσουν τα φτερά του τουλάχιστον αν όντως φταίει αυτό.
[automerge]1667678650[/automerge]
@ianos ναι κάπως έτσι πρέπει να τον ξεγελάσω γιατί αλλιώς δεν θα φάει ούτε θα πιει.
Άρα πιστεύετε ότι ίσως να φταίνε κ τα φτερά του;
Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ από την ώρα που έγινε...
 
Άρα πιστεύετε ότι ίσως να φταίνε κ τα φτερά του;
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται υπεραπλουστευμένη η εξήγηση ότι του λείπουν φτερά και για αυτό ξαφνικά δυσκολεύεται να πάει από πατήθρα σε πατήθρα, δεδομένου ότι η απόσταση λογικά θα πρέπει να είναι μικρή.
Στη θέση σου θα το παρακολουθούσα το ζήτημα και αύριο και μπορεί να κατέληγα να επισκεφτώ πτηνίατρο για εξετάσεις ή να στείλω δείγματα.
Πάντως αν δώσεις βιταμίνες σε στερεή μορφή ενώ η αναγραφόμενη δοσολογία είναι για διάλυση σε νερό, τότε πρέπει να υπολογίσεις, βάσει των ποσοτήτων νερού που πίνει το είδος μέσα στην ημέρα, πόση σκόνη να δώσεις (που θα είναι σίγουρα λιγότερη από αυτή που βάζεις στο νερό).
 
@ianos το λέω γιατί όταν κουνιέται κ κάνει πήδημα από το ένα κλαδί στο άλλο (όπου χρειάζεται) καταλαβαίνω ότι νιώθει μια αστάθεια ή ανασφάλεια από την συμπεριφορά του. Είναι ήδη στρεσαρισμενος αρκετά ακόμα..
Ναι θα πάω να του πάρω σίγουρα κάποια βιταμίνη ή συμπλήρωμα
 
Όταν ένα πουλί πέφτει από την πατήθρα του είναι συνήθως επειδή δυσκολεύεται να την πιάσει και να διατηρήσει την ισορροπία του.
Μπορεί να είναι πολύ λεπτή ώστε τα πόδια του πουλιού να μην μπορούν να την πιάσουν καλά, ώστε να μπορεί να ισορροπήσει.
Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους ένας παπαγάλος μπορεί να πέσει από την πατήθρα του.
Ο πρώτος είναι, ότι είναι ένα υπερβολικά αδέξιο ή παιχνιδιάρικο πουλί.
Ο δεύτερος λόγος μπορεί να οφείλεται στο κόψιμο των νυχιών του.
Και ο τρίτος, σημαντικότερος και ο πιο συνηθισμένος, είναι ότι ο παπαγάλος μπορεί να έχει ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.
Θα μπορούσε να κυμαίνεται από μια προσωρινή λοίμωξη έως ένα πιο σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί άμεση θεραπεία, επομένως είναι καλύτερο να γίνει επίσκεψη στον κτηνίατρο για να αξιολογηθεί η υγεία του.
Μερικές από τις πιο κοινές εξηγήσεις για έναν παπαγάλο που πέφτει ξαφνικά από την πατήθρα του είναι: μόλυνση του αυτιού, διατροφικές ελλείψεις, όγκοι, νευρολογικές διαταραχές και αταξία, δηλαδή έλλειψη συντονισμού των μυών κατά τη διάρκεια εκούσιων κινήσεων, όπως το πέταγμα.

Νομίζετε ότι μπορεί να έχει κάτι σοβαρό;
Ναι, πιστεύω ότι δεν είναι φυσιολογικό.
Εάν δεν έχεις πτηνίατρο η γνώμη μου είναι να επικοινωνήσεις με την κυρία Δουκάκη γνωρίζει από παπαγάλους και πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει.

 
Καλημέρα, πήγαμε στον πτηνιατρο ναι.
Στην αρχή δεν φαινόταν κάτι με την πρώτη ματιά, ύστερα όμως από την συζήτηση του περιστατικού κ στην προσπάθεια να τον πιάσει κ να τον βγάλει έξω από το κλουβί του ο γιατρός είδε ότι υπάρχει αστάθεια κ ότι "σκουντουφλαει" στην προσπάθεια του να αποδράσει αδέξια.
Του χορήγησε λοιπόν κορτιζόνη μια φορά την ημέρα 0,1 ml. Κτηνιατρική αντιβίωση zodon στην ίδια ποσότητα και antistress σταγόνες 2-3 την ημέρα.
Στο σημείο που έχουμε φτάσει μέχρι και σήμερα η κορτιζόνη μειώθηκε στο 0,05 ml, η αντιβίωση έμεινε σταθερή κ το ίδιο κ οι σταγόνες.
Αύριο θα ξανά μιλήσω με τον γιατρό του για νέες οδηγίες.
Μου είπε επίσης πως καθώς θα κάνει αυτή την αγωγή θα πρέπει να τρέφεται πολύ καλά και να του ανεβάσω την σχάρα ψηλότερα ώστε να μην έχει πάλι κάποιο ατύχημα κ αν έχει τουλάχιστον να μην χτυπήσει πολύ άσχημα.
Η διάθεση του είναι στα φυσιολογικά, σίγουρα τον έχει επηρεάσει το ότι τον πιάνουμε (ενώ δεν θέλει) για να του χορηγήσουμε τα φάρμακα στο στόμα. Παρόλα αυτά, τρώει κανονικά, πίνει νεράκι και κινείται πολύ καλά στο κλουβακι του. Ατυχήματα δεν έχουμε κανένα προς το παρόν και σε πτήσεις στο δωμάτιο που έκανε πετάει κ προσγειώνεται πολύ καλά μπορώ να πω.
Είναι γενικά όπως έχω ξανά πει ένα αρκετά φοβικό πουλί αλλά θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον κ την βοήθεια σας, έχω πάρα πολύ άγχος δεν θέλω να μου πάθει τίποτα....
 
@Sina Ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη ενημερωση
Ευχομαι και πιστευω ολα θα πανε καλα. Σου ανεφερε ο γιατρος την αιτια της ασταθειας? Εκανε καποιοα διαγνωση?
 
Κ εγώ σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου 🙂
Αστάθεια και νευρολογικά συμπτώματα αναφέρει η συνταγή του που μου έγραψε τα φάρμακα του.
Γενικά όμως ανέκαθεν είχε μια αδεξιότητα, δεν ξέρω κατά πόσο θα τον βοηθήσει όλο αυτό αν ήταν κάτι που πάντα είχε. Επίσης ήταν και είναι αρκετά φοβικός. Όταν έπεσε γινόταν στην Αθήνα ασκήσεις με πολεμικά αεροσκάφη κ ίσως να φοβήθηκε αρκετά σε σημείο που τινάχτηκε κ επεσε ατσουμπαλα από το κλαδί του...(ήμουν στο διπλανό δωμάτιο οπότε δεν ξέρω πως ακριβώς συνεβει)
Γενικά είμαι πολύ προβληματισμένη με την αγωγή του και κατά πόσο αυτή την αδεξιότητα την είχε κ από πριν κ τι διαφορά περιμένω εγώ στο τέλος της αγωγής...Φοβάμαι μην του δίνω τζάμπα φάρμακα, μην τον αναστατώνω κι άλλο στην προσπάθειά μου να του χορηγησω φάρμακο στο στόμα...γενικά είμαι αρκετά αγχωμενη από όσο μπορείς να καταλάβεις κ περνάνε διαφορά από το κεφάλι μου 🤯
 
Καλημέρα, πήγαμε στον πτηνιατρο ναι.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, γρήγορα περαστικά!
Θέλεις να μας αναφέρεις ποιος είναι ο κτηνίατρος-πτηνίατρος που παρακολουθεί το πουλάκι;
 
Καλημέρα, είναι πολύ καλά. Από την Δευτέρα κόψαμε εντελώς την κορτιζόνη εφόσον είχαμε μειώσει την ποσότητα της πρώτα κ την αντιβίωση.
Τις σταγόνες antistress μου είπε ότι μόνο καλό θα του έκαναν να τις συνέχιζα αν και εφόσον ο Ρίκο καθόταν με ευκολία να τις πάρει. Του εξήγησα πως είχε στρεσαριστεί πάρα πολύ με την διαδικασία αυτή καθώς δεν θέλει να τον πιάνεις και ότι έκανε σαν τρελός. Τότε μου είπε να τις διακόψω και να τον αφήσω να ηρεμήσει εφόσον είναι καλύτερα.
Πετάει μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρεται από το ένα κλαδί στο άλλο χωρίς δυσκολία και καμιά πτώση.
Σκέφτομαι να κατεβάσω αν όχι στην αρχική της θέση την σχάρα τότε λίγο πιο κάτω και να επαναφέρω τα παιχνιδάκια του. (Τα είχα αφαιρέσει για να μην μπλεχτεί κάπου εκείνος κ να είναι πιο άνετος στις κινήσεις του)
Τον Ρικο από την αρχή που τον έχω τον παρακολουθεί ο κύριος Αχιλλέας Ακρίβος.
 
@Sina Ευχαριστουμε για την ενημερωσει και ολα να πανε καλα απο εδω και περα. Καλο θα ειναι να τον παρατηρεις ακομα πιο πολυ απο εδω και περα και οτι δεις να επικοινωνησεις με τον γιατρο. Καλη συνεχεια
 
@φιλομαθης σε ευχαριστώ πολύ!!! Ναι τον έχω πολύ στον νου μου, γι'αυτό κ σκέφτομαι να κατεβάσω λίγο την σχάρα κ όχι εντελώς στον πάτο του κλουβιου του ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
 
Back
Top