Ασθένειες Ο παπαγάλος μου έσπασε το νύχι του

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά έτρωγα έναν λωτό σήμερα και όταν το είδε ο παπαγάλος μου φρικαρε και άρχισε να χτυπιέται στο κλουβί με αποτέλεσμα το σπάσιμο ενός νυχιού. Του βγήκε λίγο αίμα. Σοβαρό η θα περάσει;
 
Βάλε μια φωτογραφία Ντέιβιντ.
 
Αν έχει σταματήσει το αίμα, δεν βλέπω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Να προσέχεις μόνο να μην το πειράζει μόνος του και ερεθιστεί.

Θύμισε μου, για ποιο είδος παπαγάλου πρόκειται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Προσωπικά από τη φωτογραφία δε βλέπω να έχει σπάσει το νύχι. Παρατηρώ ένα ερεθισμό από το χτύπημα πιο ψηλά από το νύχι. Δε νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό. Σου προτείνω να αφήσεις το πουλί να ηρεμήσει χωρίς να το ενοχλείς.
Χθες κάναμε μια συζήτηση εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Σκέφτομαι-να-κόψω-τα-φτερά-στο-Κοκατίλ-μου.31096/ και για το λόγο ότι ο παπαγάλος είναι στην κατοχή σου περίπου μια εβδομάδα και το βγάζεις εκτός κλουβιού, χωρίς να έχει αναπτυχθεί μεταξύ σας εμπιστοσύνη σου ανέφερα να μη το επαναλάβεις διότι είναι επικίνδυνο.
Με αφορμή το σημερινό συμβάν ήθελα να σε βάλω σε σκέψεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο παπαγάλος βρισκόταν εκτός κλουβιού.
 
Παιδιά τι να κάνω; Σήμερα το χτύπησε πάλι ενώ σκαρφάλωνε και τώρα του πονάει πάρα πολύ. Το βάζει συνεχείς μέσα στα πούπουλα του.

Τώρα για την ακρίβεια
 
Τώρα για την ακρίβεια
Ντέιβιντ τώρα ο παπαγάλος σου τέτοια ώρα έπρεπε να κοιμάται.
Παιδιά τι να κάνω; Σήμερα το χτύπησε πάλι ενώ σκαρφάλωνε και τώρα του πονάει πάρα πολύ. Το βάζει συνεχείς μέσα στα πούπουλα του.
Πώς είναι δυνατόν ενώ σκαρφαλώνει στο κλουβί να χτυπάει το πόδι του; Μήπως τρόμαξε πάλι από κάτι; Μήπως το κλουβί είναι ακατάλληλο; Το να σηκώνει το πόδι του και να το βάζει μέσα στα φτερά του είναι λογικό αφού πονάει.
Θα χρειαστεί να ανεβάσεις φωτογραφία για να δούμε την τωρινή του κατάσταση.
 
Ντέιβιντ, συγγνώμη που θα σου το πω, αλλά δεν το χειρίστηκες μέχρι τώρα καλά το θέμα με τον παπαγάλο, προφανώς λόγω του ενθουσιασμού και της αγάπης σου για αυτόν. Όπως σου έχει ειπωθεί πολλές φορές, το πουλί έπρεπε να είναι ήσυχο για αρκετές ημέρες ώστε να αποδεχθεί το νέο του περιβάλλον κι εσένα, να πάψει να φοβάται και να είναι ανήσυχο. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από αύριο το πρωί να περνάς χρόνο με τον παπαγάλο, και να κάθεσαι σε απόσταση από αυτόν τόση ώστε να μην φοβάται.
Έχει κάνει κάποια πτήση ο παπαγάλος μέσα στο σπίτι; Αν ναι, τότε ίσως να χτύπησε κατά τη διάρκειά της το ποδαράκι του.
Έχει το κλουβί του επικίνδυνα σημεία; Αν ναι, ίσως αυτό να ευθύνεται
Άλλη μια πιθανότητα είναι ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού πανικού, που δεν είναι καθόλου απίθανος για το είδος του. Για την περίπτωση αυτή, νομίζω ότι ένα φωτάκι νυχτός στο δωμάτιο που κοιμάται, θα βοηθούσε.
Επίσης ο ύπνος και η ξεκούραση βοηθά πολύ στα τραύματα, οπότε προσπάθησε να του τα εξασφαλίσεις άμεσα, καθώς και την ακολουθία του ημερησίου φωτός. Δλδ, όταν βασιλεύει ο ήλιος ο μικρός σου θα πρέπει να κοιμάται κι όταν ξημερώνει να ξυπνά.
Εύχομαι να γίνει σύντομα καλά.
 
ντειβιντ θα συμφωνησω με τον γιαννη. Πρεπει να ξεκινησης την σχεση σας απο την αρχη. Πραγματικα απο το μηδεν. αυτο το πουλακι οπως το περιγραφης πρεπει καθε μερα να εχει και ενα θεμα. κανεις πολη καλα και αναφερεις οτι σε απασχολη, και εδω ημαστε, η γνωμη μου ειναι εαν ο παπαγαλος σου ειναι ακομα τσιτα, να μην τον βγαζης καν εξω απο το κλουβι του. Οι κινησεις σου να ειναι ηρεμες. Θα σου προτεινα να μην τρως τον λαχταριστο ζουμερο λοττο σου σε αποσταση αναπνοης απο τον φιλο σου, κανοντας τους γνωστους ηχους απολαυσης, για να τον κανεις να λειγουρευτη τον λοττο. Για το μονο πραγμα που ειμαι συγουρος ειναι οτι ασχολησε μαζι του και τον παρατηρης. μπραβο. Προσεξε λιγο τις κινησεις σου, ηρεμες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top