Φροντίδα Ο παπαγάλος μου με δάγκωσε

Omorfoulis

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2018
Μηνύματα
1.313
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπερα, ελπιζω να είστε ολοι καλα! Σημερα ο παπαγαλος μου ενω τον τάιζα ενα φυλλαρακι μπροκολο κ μου εδινε ενα παιχνιδικι( κορδονακι) πανω στο φυλλο να παιξουμε με δαγκωσε απαλα χωρις να πονεσω στο δαχτυλο μου. Να το εκανε για να τον χαιδεψω;απο περιέργεια ή επειδη ειχα μεσα στο κλουβι το δαχτυλο μου; Τον ταιζα ενω ηταν μεσα στο κλουβι του! Δεν τον εχω βγαλει ακομη εξω εχω υπομονη να με μαθει καλυτερα! Τωρα οτν του μιλαω καθεται κοντα μου στο κλουβι, χωρις να φοβαται.
 
Το κάνει γιατί το ράμφος του είναι τα "χέρια του". Όπως εμείς με τα χέρια πιάνουμε, δοκιμάζουμε, τσεκάρουμε οτιδήποτε το ίδιο και αυτός. Ήταν ενθαρρυντικό το ότι σε έπιασε χωρίς να σε δαγκώσει δυνατά γιατί αν το θέλει μπορεί να το κάνει. Αν ένιωσες οτι σπρώχνει το δάκτυλό σου προς τα πίσω, θέλει να το βγάλεις και στο ζητάει ευγενικά. Αν απλά το δάγκωσε είναι περίεργος για σένα και προσπαθεί να "χτισει" σχέση. Υπομονή και το ένα θα φέρει το άλλο. Συνέχισε έτσι.
 
Το δάγκωμα από τη λίγη εμπειρία που έχω μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα... Τεστάρει υλικά και την υφή τους, παίζει, αμύνεται, σου ζητάει να σταματήσεις κάτι που το ενοχλεί, σου ζητάει να συνεχίσεις κάτι που θέλει (π.χ. χαδακια), σε χαϊδεύει κι αυτό με τον τρόπο του κτλ... Αν δε δάγκωσε δυνατά, γνώμη μου ότι είναι καλό σημάδι...
 
Δάγκωμα που δε βγάζει αίμα... Δε θεωρείται δάγκωμα!
Όπως σου είπαν,το ράμφος τους είναι το βασικό εργαλείο, σπάνε σπόρους,τρώνε, σκαρφαλώνουν ροκανίζουν και δοκιμάζουν με αυτό. Έτσι και με εσένα τώρα.. Ανιχνεύει και σε δοκιμάζει.
Να ξέρεις οτι όταν προσπαθούμε να εξημερώσουμε ή γενικά να πλησιάσουμε ένα παπαγάλο,το πρώτο και μεγάλο βήμα που καταφέρνουμε είναι αυτό... Το να καταφέρουμε να μας ακουμπήσει ο παπαγάλος. Εγώ θα παρέμεινα ήρεμος και με το άλλο δάχτυλο θα προσπαθούσα να τον ακουμπήσω κι εγω απαλά...όταν θα με άφηνε θα τον επιβράβευα τόσο με ενθουσιασμό αλλά και με λιχουδιά που ξέρω οτι του αρέσει.
 
Ηρεμη παρεμεινα ωσπου με αφησε! Τον εβλεπα οτι κοιτουσε συνεχως το δαχτυλο μου κ ημουν ετοιμη για αυτο. Αλλα δεν τον ακουμπησα την επομενη αυτο θα κανω . Να μην βιαστω να βαλω το χερι μεσα στο κλουβι με καποια λιχουδια.ή να το βαλω;
 
Μπορεις να ανοίξεις τη πόρτα και κρατώντας λιχουδια να βάλεις λίγο το χέρι σου μέσα... Τόσο,όσο δε θα το ταράξεις.
Και γενικά θα προχωράς τόσο... Και όσο εκείνο σου επιτρέπει... Βήμα βημά. Τώρα ξεκινάς να χτισεις σχέση εμπιστοσύνης και μη βιαστείς. Γιατί η βιασύνη τις περισσότερες φορές μας πάει πίσω.
 
Back
Top