Φροντίδα Ο παπαγάλος μου με φοβάται λίγο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης beljohn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

beljohn

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
76
Πόλη
Χίος
Καλημέρα! Πριν λίγο πήγα τον παπαγάλο μου (ringneck) σε έναν γείτονα για να του κόψει τα φτερά (ήξερε εννοείται) και επειδή τρομοκρατήθηκε πολύ , τώρα πάω να τον πιάσω και φεύγει μακριά. Θα ηρεμήσει από μόνος του ή θα πρέπει να κάνω κάτι εγώ;

Καλή σχολική χρονία!
 
@beljohn
Βάλε τον παπαγάλο στο κλουβί του και άφησε τον στην ησυχία του.
Είναι λογικό που απομακρύνεται από εσένα, έχει στρεσαριστει αρκετά.
Γιατί θέλεις να του κόψεις τα φτερά;
Είναι επικίνδυνο να γίνεται αυτό από ανθρώπους χωρίς εμπειρία.
Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι μπορεί να τραυματίσει άσχημα το πουλάκι κάποια λάθος κίνηση.
Τελικά τα κατάφερε και τα έκοψε ο γείτονας σου;
 
Πρώτον δεν με αφήνει να τον πιάσω, κάθεται στο κουρτινόξυλο και είναι έτοιμος να κοιμηθεί.
Δεύτερον ήθελα να του κοπούν τα φτερά γιατί φοβάμαι μην φύγει έξω όπως το κοκατίλ μου. Επίσης δυσκολεύομαι να τον βάλω στο κλουβί του και τώρα μπορεί να είναι ευκολότερο. Σε αυτόν που το πήγα είχε εμπειρία στο κόψιμο φτερών καθώς είχε και εκείνος παπαγάλους όπως Μακάο, parakeet κ.α. Τα κατάφερα να τα κόψει αν και ακόμα μπορεί να πετάξει αλλά με λιγότερη ευκολία και όχι μεγάλες αποστάσεις.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τι μπορώ να κάνω τώρα;
 
@beljohn
Θα προσπαθήσεις με την τροφή να τον βάλεις μέσα στο κλουβί και να τον αφήσεις δύο τρεις ημέρες να ηρεμήσει.
Όταν βγει έξω ίσως του είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στο καινούργιο τρόπο πτήσης και θέλει αρκετή προσοχή να μην γίνει κανένα ατύχημα.
 
Πόσους παπαγάλους εχεις; Ρωτάω επειδή θυμάμαι από προηγούμενα ποστς σου που είχες 2-3 ρινκνεκ. Το κόψιμο των φτερών έχω ακούσει και θετικά και αρνητικα σχόλια όσον αφορά προς την εξημερωση τους αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνούν με το κόψιμο των φτερών. Θα σου πρότεινα να αγόραζες ένα ήμερο παπαγαλάκι, γιατί τα άγρια ότι και να κάνεις εξημερωνονται πανδυσκολα και άμα, για οποιοδήποτε είδος και να επιλέξεις θα πληρωσεις κάποια χρήματα παραπάνω για το ήμερο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο, εκεί θα νιώσεις την πραγματική αγάπη προς τον παπαγάλο σου και αυτός προς εσένα. Στα λέω αυτά επειδή και εγώ στην αρχή που ασχολιομουν και δεν είχα τις καταλληλες γνώσεις είχα πάρει τόσα άγρια 4 μπάτζι, 2 κοκατιλ, και ένα ρινκνεκ, και έκανα το λάθος και πήρα και έναν κονιουρο άγριο αλλά για καλή μου τύχη επειδή ήταν μικρό σε ηλικία εξημερώθηκε χωρίς να κάνω κάτι και τώρα έχουμε δεθεί πολύ. Το ρινκνεκ το πήγα πίσω στο κατάστημα με επιστροφή χρημάτων, δέχτηκε ο ιδιοκτήτης επειδή ήταν και πολύ τρομαγμένο όσο το είχα, και τα υπόλοιπα τα έχω δώσει σε φίλο.
 
Θα προσπαθήσεις με την τροφή να τον βάλεις μέσα στο κλουβί και να τον αφήσεις δύο τρεις ημέρες να ηρεμήσει.
Οκ θα προσπαθήσω ευχαριστώ!
ίσως του είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στο καινούργιο τρόπο πτήσης και θέλει αρκετή προσοχή να μην γίνει κανένα ατύχημα.
Μπορεί ακόμα να πετάξει τουλάχιστον 7-8 μέτρα τουλάχιστον.
Πόσους παπαγάλους εχεις;
2 (ένα ήμερο ringeck και ένα άγριο)
Θα σου πρότεινα να αγόραζες ένα ήμερο παπαγαλάκι
Δεν είναι και τα 2 άγρια... Το ένα όπως έχω ξανά γράψει στο παρελθόν είναι εξημερωμένο

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!
 
Αυτο που πρωτα κανετε οτι κανετε και αφου το κανετε μετα ζητατε βοηθεια ειναι πραγματικα εκπληκτικο!

Εχω μια απορια.
Αφου ο γειτονας στον οποιο απευθύνθηκες ηταν τοσο εμπειρος ωστε να κοψει τα φτερα του πουλιου,δεν ηταν το ιδιο εμπειρος ωστε να σου απαντήσει και για τα προβληματα που προεκυψαν?

Επειτα η λογικη του να κοψεις τα φτερα στο πουλάκι επειδη δεν μπορεις να το πιασεις σημαινει οτι ειτε εχεις επιλεξει λαθος κατοικίδιο,ειτε οτι δεν πρεπει να βγαινει εκτος κλουβιου εως ότου εξημερωθει.
Αν ηταν σκυλος και δεν μπορουσες να τον πιασεις δηλαδη τι θα συνεβαινε?
Θα του εκοβες τα ποδια?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top