Γενικά Ο παπαγάλος μου φοβάται το σκοτάδι

Κάτια

Πρώην Νίνα
Εγγραφή
22 Φεβ 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Κάθε φορά που σβήνω το φώς το βράδυ ο Μάρκος μου χτυπιέται σαν τρελός! Πότε θα το συνηθίσει επιτέλους; Τι να κάνω για να τον βοηθήσω να ξεπεράσει την φοβία του;
 
Γειά σου Κάτια και καλοσήρθες στο φόρουμ:)

Θα ήθελα να μας έλεγες λίγες πληροφορίες για τον Μάρκο (ηλικία, πότε τον πήρες), για να μπορέσουμε κάπως να σε βοηθήσουμε.

Εγώ θα σου πρότεινα έαν δεν το κάνεις ήδη, να σκεπάζεις μ'ένα πανί όλο το κλουβί το βράδυ και να είναι σε κάποιο ήσυχο μέρος που να μην περνάνε συνέχεια κάποιοι και να αναβοσβήνουν το φώς.

Αυτά από μένα, περιμένω να μας ενημερώσεις...
 
Μπορείς επίσης να βάλεις ένα φωτάκι νυκτός! 😉
 
"Έχω έναν παπαγάλο... Είναι πολύ φοβισμένο). Είναι περίπου 2 χρονών και τον έχω περίπου μισό χρόνο..."
Κάτια αντέγραψα τα σχετικά με το Μάρκο από άλλο σου post, για να συνεχίσω σχετικά με το φόβο του το βράδι. Από τη φύση τους, στη φύση κοιμούνται όσες ώρες έχει σκοτάδι, έχουν ανάγκη >10 ώρες ήσυχο ύπνο. Για να νοιώσουν ασφάλεια σκεπάζουμε με σεντόνι αδιαφανές το κλουβί τη συνηθισμένη ώρα & αποφεύγουμε κινήσεις & θορύβους που τα τρομάζουν. Αν λίγο μετά το σκέπασμα εξακολουθεί να ζητά την παρέα μας ή μιλάει ή δείχνει να θέλει να βγει, ήρεμα αλλά σταθερά θα του δώσουμε να καταλάβει ότι είναι ώρα για ύπνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ησυχάζει το βράδυ είναι να έχει μια ευχάριστη επικοινωνία μαζί μας την ημέρα, να έχει προσαρμοσθεί στο περιβάλλον, να ακολουθεί ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, δραστηριότητες, εκπαίδευση κλπ. Διαβάζοντας σχετικά άρθρα θα καταλάβεις τη συμπεριφορά του, το χαρακτήρα του πανέμορφου Μάρκου & θα αποκτήσετε μια δημιουργική και ευχάριστη & για τους δύο σχέση!
 
εγω κατι που κανω στα δικα μου τα πουλακια κατια, αν κ δεν ειναι παπαγαλοι ειναι το εξης. Οταν τα μεταφερω στο δωματιο του υπνου τους δε κλεινω τη πορτα απευθειας ουτε το φως. Αρχικα τα βαζω εκει στο μισοσκοταδο πρωτα να προσαρμοστουν με το λιγοστο φως, κ οταν ηρεμησουν κλεινω ολα τα φωτα απο εξω κ τη πορτα επισης. Μηπως κλεινεις το φως αποτομα κ χανει τον προσανατολισμο του η δεν ειανι προετοιμασμενος για υπνο με αποτελεσμα να φοβαται κ να φτερουγιζει; Φαντασου εμας στη θεση του,ξαφνικά σκοταδι εκει πουμασταν χαλαροι,θα τρομαζαμε.σκεψου το κ αυτο παντως μηπως συμβαινει κατι τετοιο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
και εμενα το εκανε αυτο αλλα απο οταν αρχισα να το σκεπαζω ολα σταματησαν πλεον κοιμαται σαν "πουλακι"!
 
Προσπάθησα να τον σκεπάσω με πανί πολλές φορές αλλά τότε φοβάται και χτυπιέται ακόμα περισσότερο😱. Το φως δεν του το σβήνω απότομα αλλά τον έχω πρώτα στο μισοσκόταδο όταν όμως σβήσω και το τελευταίο φως πάλι τα ίδια κάνει!😕
 
Καλή ιδέα το φωτάκι νυκτός. Θα μπορέσει να κοιμηθεί όμως ή θα τον ενοχλεί το φωτάκι;
 
Θα μπορεί, μην ανησυχείς (κι εγώ στην ροζέλα μου έχω φωτάκι τη νύχτα και κοιμάται μια χαρά)! 😉 Απλά το φωτάκι να μην είναι κολλητά στο κλουβί του για να μην τον "χτυπάει" πολύ το φως. :)
 
Back
Top