Γενικά Ο παπαγάλος που με είδε στραβά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χτές που έκανα μια πλοήγηση στο forum διαπίστωσα πολλά και ένδιαφέροντα θέματα και η αλήθεια είναι οτι με βάλατε σε πολλές σκέψείς σχετικά με τι πουλί να διαλέξω... Με το mpiki(nanday nendey conure) δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις για την ακρίβεια στην αρχή οταν με έβλεπε άνοιγε το στόμα του να με φαει και μετά με έκραζε μέχρι να με ξεκουφάνει...1,5 χρονο και δεν τον είχα χαιδέψει.. Είχα όλη τη καλή διάθεση αλλα με είχε τελειως γραμμένο.. Μου είχαν πει οτι αν σε δει στραβά ο παπαγάλος απο την αρχή δύσκολα αλλάζει γνώμη..Ισχύει κάτι τέτοιο; Ο παπαγάλος δεν ήταν έτσι όταν τον έβλεπα στο pet shop πρίν τον αγοράσω.Απο την στιγμή που τον αγόρασα έγινε έτσι! Επίσης είχαμε φτάσει σε σημείο να έχει εξοικιωθεί τόσο με το σπίτι που τον είχα μονίμος ελεύθερο (ανοιχτό κλουβί απο πάνω) και τα βράδια κοιμόταν πάνω απο μία ντουλάπα χωμένος σε ενα πάπλωμα που είχα και το πρωί πάλι πίσω στο κλουβί!Λοιπόν για να μην σας κούραζω θέλω τα φώτα σας... Θέλω να αγοράσω έναν παπαγάλο τον οποιό θα τον έχω δίπλά μου ακριβώς στο δωμάτιο μου στον υπολογιστή (στον οποιό κάθομαι τουλαχιστον 5 ώρες την ημέρα) και θα ήθελα κατα προτιμηση μεγάλου μεγέθους ετσι ώστε να λέμε και καμιά κουβέντα... Μη σερφάρουμε μονο... Στο σπίτι μου δεν είμαι μόνος θα είναι και οι γονείς μου κι ετσι δεν θα είναι μόνος τις ώρες που δουλεύω..
 
Η αποψη μου ειναι πως και βεβαια δεν ισχυει η αποψη του "με ειδε στραβα εξ'άρχης". Στο χερι του καθενος ειναι αν θα τον δουνε απο τη καλη η την αναποδη. Μπορουσες με αλλα λογια να τον εχεις εκπαιδευσει τη στιγμη που λες οτι εβγαινε εξω απο το κλουβι και εκανε ανετος βολτα μεσα στο σπιτι.
Καταρχην κατα την αποψη μου παντα ειναι λαθος το οτι κοιμοταν εκτος κλουβιου και πανω στην ντουλαπα, πιο πανω σε επιπεδο απο εσενα εφοσον ειχε ηδη κυριαρχικη συμπεριφορα. Επισης παιζει μεγαλο ρολο το πως χειριζεσαι τις επιθεσεις ενος πουλιου. Εαν φωναζεις η τραβας το χερι σου ειναι σιγουρο οτι θα το ξανακανει.

Οσο για τον παπαγαλο που θελεις να παρεις εξαρταται απο το ποσο χωρο και τι ποσο θελεις να διαθεσεις αφου λες οτι απο χρονο μπορεις να τον καλυπτεις. Εχεις σκεφτει καποιο ειδος;

Διαβασε λιγο κι αυτα αν θελεις. Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου

Υπαρχει και αυτο το project (θα γινει και πινακας) που πιστευω θα σου δωσει καλες πληροφοριες. https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
 
@Mpikis, Το ''λάθος'' στην μεταξύ σας σχέση έγινε απο εσένα και όχι απο το αν ο παπαγάλος σε είχε δει ''στραβά''. Χωρίς να έχετε αλληλοεμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον, τον άφησες ελεύθερο να κυριαρχήσει αυτός στο χώρο σου. Πρώτα κατακτάτε η εμπιστοσύνη και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μερικές φορές έχουν μια μεγαλύτερη συμπάθεια προς το ένα φίλο (ίσως ο δικός σου να είχε συμπάθεια στις γυναίκες), αλλά και πάλι το λάθος έγινε απο εσένα 😉 Δεν μας είπες τι απέγινε ο παπαγάλος...

Δεν είχα δεί οτι απάντησες Ανεστη..
 
Καταπληκτικό το link με τα δικαιώματα.. Με έβαλε σε πολλές σκέψεις! Πραγματικά δεν είπα οτι ήταν καλό το οτι ήταν συνέχεια ελεύθερος και κοιμόταν στη ντούλαπα. Γιατί εκεί χτύπησε το κεφάλι του και πέθανε... Το αν'εφερα απλά για να δείξω το πόσο οικείο ήταν για αυτόν το περιβάλλον, ποσο είχε προσαρμοστεί έτσι ώστε να κανεί οτι θέλει... Θέλει να πετάξεί πετούσε ήθελε να φάει έτρωγε.. Προσπαθούσα να τον πλησιάσω αλλά, σίγουρα εγώ το είχα το πρόβλημα αλλα δεν ήξερα τι να κάνω ούτε και κάποιον να με συμβουλέψει! Πιστεύω οτι με την καθοδήγηση σας θα τα πάω πολύ καλύτερα την επόμενη φορά!
 
Να προσθέσω οτι τον είχα ενάμιση χρόνο και τον τελευταίο μισό χρόνο τον είχα ελεύθερο! Στην αρχή ήταν συνέχεια στο κλουβί ετσι ώστε να μπορέσω να τον πλησιάσω! Δηλαδή με λίγα λόγια αυτός ηθέλε να είναι πιο πάνω απο εμένα κι εγώ νόμιζα οτι του αρέσει το πάπλωμα... Τι να πω...
 
Εγω θα στο πω με τον δικο μου τροπο. Εχουμε σε ολα τα πραγματα αυτο που θα δωσουμε. Δεν γινεται να τα κανουν ολα οι αλλοι. Το δικο σου βημα το κανεις τωρα που αποφασισες να μαθεις περισσοτερα πριν παρεις μια ζωουλα στα χερια σου! Θα πρεπει να κουραστεις πολυ για να αποκτησεις αυτο που θελεις αλλα αναλογη θαναι και η ικανοποιηση σου που το πετυχες! Αυτη ειναι και η μαγικη σχεση μας μαζι τους! Μας κανουν καλυτερους παντα!Καλη συνεχεια. Μην παρεις στραβα απο την αρχη μια φιλικη κουβεντα! Εδω μαθαινει ο ενας απο τον αλλο και ολοι μαζι προχωραμε!
 
Φιλε mpiki πολυ λυπαμαι για τον παπαγαλο σου που πεθανε ετσι! Ειμαι σιγουρος οτι πολλες φορες θα τον σκεφτεσαι και θα σε πληγωνει το γεγονος οτι εφυγε ετσι χωρις να σε αφησει να τον πλησιασεις οπως θα ηθελες. Σου ευχομαι μεσα εδω απο το φορουμ να βρεις τις απαντησεις ετσι ωστε το επομενο παπαγαλακι να δεθει μαζι σου και να γινετε καλη παρεα για πολλα χρονια. Τωρα οσον αφορα το θεμα υπολογιστη δεν ξερω αν επηρεαζεται η υγεια του παπαγαλου απο την θερμοτητα και τις αναθυμιασεις που αποβαλλει ο υπολογιστης απο την πισω πλευρα του τροφοδοτικου και των ανεμιστηρων.
 
εσυ ειχες ολη την καλη διαθεση για να εχεις μια πολυ καλη σχεση με τον παπαγαλο σου. Νομιζω οτι ηταν θεμα απειριας. εσυ εκανες οτι νομιζες καλυτερο και σιγουρα ασχοληθηκες αρκετα με το πουλι. αν ειχες διαβασει ελαχιστα πραγματα για παπαγαλους θα ηξερες οτι ποτε δεν πρεπει να ειναι το κλουβι (η να μενει το πουλι γενικοτερα) σε υψος μεγαλυτερο απο το υψος των ματιων σου. του δινεις την εντυπωση οτι εχει το πανω χερι με οτι αυτο συνεπαγεται σε ολες τις σχεσεις. ειμαι σιγουρος οτι εχεις διαθεση,υπομονη και χρονο απο οτι καταλαβα για να αποκτησεις καινουργιο φιλο. εδω μεσα καθε μερα μαθαινουμε και νεα πραγματα γιατι υπαρχει κοσμος που γουσταρει να μοιραζεται τις εμπειριες και τις αποριες του.
καλη περιηγηση στο site και θα δεις οτι θα μετανοιωσεις που δεν το ειχες ψαξει παλιοτερα στο θεμα του κονουρα σου.
 
Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!ΝΑΙ το πιστεύω ότι ήταν θέμα απειρίας! Οντως αν είχα βρεί νωρίτερα το φόρουμ όλα θα ήταν διαφορετικά! Τώρα τα σχέδια μου για μεγαλύτερο παπαγάλο ολοένα και αλλάζουν λόγω των τιμών... Θα μου πείτε ότι πληρώνεις παίρνεις αλλα πάλι μου κακοφαίνεται όταν μου λεεί ο άλλος Ζακό 2000ευρώ!
 
2000€ Ζακό; Αν είναι δυνατόν! Πάνω από 1500€ δεν έχω ξανάκουσει...
 
Κι όμως εδώ στην Θεσσαλονίκη τον έχω βρεί και 2000...Αυτό ομώς που μου κάνει εντύπωση είναι οτι υπάρχει μια άγνοια όσον αφορα το θέμα... και λίγοι ειναι οι πετσοπιστες που κάνουν σώστη δουλεία! Για παράδειγμα είχα παει σε ενα και μου λέει αυτος ο ζακό κάνει 500 ευρώ.. Και αν πήγαινες κοντά του ήταν έτοιμος να σε φάει.. Ενώ τις προάλλες πήγα σε ενα πετ σοπ στη γειτονια μου και είχε ενα ζακο και μου τον εδινε 1500 ευρω άλλα ανοιξε το κλουβί μπροστά μου και τον χαίδευα για να μου δείξει πόσο ήμερος ήταν! Μπορεί κάποιος να μου πεί ποια πράγματα πρέπει να προσέχω πριν αγοράσω έναν παπαγάλο.. Ετσι ώστε να είμαι σχεδόν σίγουρος γι αυτο που θα αγοράσω. Για παράδειγμα μου είχαν πει ότι η ηλικια φαίνεται απο το μάτι.. Αν είναι μονοχρωμο τοτε ειναι μικρός αν εχει γυρω γύρω απο το ματι αλλο χρώμα ειναι μεγαλύτερος.. Κ. Α. (δεν ξέρω αν και αυτά τα παραδείγματα που σας λέω ειναι σωστά. Γι αυτό σας τα λέω για να μου πείτε!)
 
Με το μάτι φαίνεται αν είναι μωρό ή όχι από εκεί και πέρα για μεγαλύτερη ηλικία δεν την υπολογίζεις ακριβώς.. Ο Ζακό με τα 500€ ήταν άγριος και μη σου πω παράνομα πιασμένος.. Όταν ένα πουλί είναι ήμερο, είναι γιατί όσο ήταν νεοσσός το ταίζανε ανθρώπινα χέρια με σύρηγγα.. Αυτό είναι όμως που κάνει τη τιμή τους για μερικούς απλησίαστη. Γνώμη μου, σχεδόν κανένας πετσοπάς δεν ξέρει τί του γίνεται και για αγορά παπαγάλου, να μιλήσεις και να βρεις εκτροφείς.. Θα βρεις πουλί και σε καλύτερη τιμή και θα είναι έμπειροι ώστε να σου λύσουν όποια σου απορεία! Αν θες ντε και καλά να Ζακό, φρόντησε να διαθέτεις πολύ χρόνο σε αυτόν καθώς είναι πουλιά με ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση.. Βέβαια για όποιν παπαγάλο και ν απάρεις θα πρέπει να διαβάσεις πολύ πρώτα...
 
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν Eclectus!
Γενκά όμως το καλύτερο είναι να βρεις πουλί από εκτροφέα, ταισμένο στο χέρι! Παπαγάλοι μεγάλου μεγέθους αν δεν είναι ταισμένοι στο χέρι εκπαιδεύονται δύσκολα! Πρέπει να ξέρεις κ να αφιερώνεις αρκετό χρόνο κάθε μέρα! Με πολύ προσοχή! Κάνε μια έρευνα σχετικά με τα διάφορα είδη που σε ενδιαφέρουν, διάβασε όσο μπορείς! Κ αν έχεις απορίες ρώτα!
 
Διάβασα όλη τη παραπάνω κουβέντα, την οποία την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί είμαι και εγώ απο Θεσ/νίκη και ενδιαφέρομαι για παπαγάλο μεγάλου μεγέθους και το συμπέρασμα μου είναι, οτι σε όποιον petshopa πήγα και ρώτησα κατάλαβα οτι όσα ξέρουν για ελικόπτερα άλλα τόσα ξέρουν και για παπαγάλους! Και πήγα σε αρκετά μαγαζιά! Αυτό το πράμα μου έκοψε λίγο τα φτερά! Δέν ξέρω αν υπάρχουν εκτροφείς στην Θεσ/νίκη. Αν κάποιος ξέρει κάτι ή κάποιον θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει γιατί είναι μία αγορά που θέλει πολύ προσοχή! Μία απο τις πρώτες μου επιλογές είναι ο αμαζονίου. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολυ!
 
Δέν ξέρω αν υπάρχουν εκτροφείς στην Θεσ/νίκη.

Δεν ξέρω να σου προτείνω κάποιον εκτροφέα στην Θεσσαλονίκη αλλά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ: parrotdisevalley.gr/GR/index.php

Μία απο τις πρώτες μου επιλογές είναι ο αμαζονίου. Ποιά είναι η γνώμη σας;

Οι παπαγάλοι αμαζονίου είναι αρκετά θορυβώδεις παπαγάλοι με αρκετά δυνατή φωνή και θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση διότι μπορούν να γίνουν επιθετικοί και δύσκολοι χαρακτήρες, αν δεν τους τεθούν κάποια όρια.:)

Αρχικά διάβασε τα παρακάτω:
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου

Ύστερα ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:
https://community.petbirds.gr/threads/orange-winged-amazon-amazona-amazonica.6385/
https://community.petbirds.gr/threads/blue-fronted-amazon-amazona-aestiva.5012/

Και μην ξεχάσεις όταν με το καλό πάρεις τον παπαγάλο σου να εφαρμόσεις αυτό: Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης

Μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις και να προβείς σε αγορές, ενημερώσου για το είδος που θέλεις να πάρεις για να μην μετανιώσεις αργότερα και δεν το θέλεις και αναγκαστείς να τον δώσεις. 😉
 
Back
Top