Γενικά Ο φιλοξενούμενος μου, ένα cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Natalia_
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Natalia_

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα… Πριν από μερικά χρόνια (2009), σας είχα παρουσιάσει το φιλαράκι μου τον Ηλία, που δυστυχώς τον έχασα το 2016 Χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία απλά μόλις «έχασε» και εκείνος την επαφή με ένα μέλος της οικογένειας μας. Το άτομο που λάτρευε ηταν ο σύζυγος μου και όταν έφυγε απο την ζωή, έφυγε και ο Ηλίας μου μαζί του…
Περάσε καιρός και αποφάσισα απλώς να παραμείνω με την ενασχόλησή μου με καναρίνια και φυσικά τα άλλα ζωάκια που έχω. Πριν από λίγο καιρό, μου ζήτησαν να φιλοξενήσω ένα κοκατίλ Που μου έχει κλέψει τα μυαλά. Τα πάει πάρα πολύ καλά με τα σκυλιά μου και με τα καναρίνια μου, είναι βέβαια διαφορετικά κλουβιά με τα καναρίνια αλλά δίπλα-δίπλα, Κάθε απόγευμα βγαίνει για την βόλτα μέσα στο σπίτι όπου κάνει τα δικά του νούμερα και πετάει και όταν βαριέται προσγειώνεται στο κεφάλι μου, ενώ τα πρωινά μέχρι να καθαρίσουμε το κλουβί να αλλαξουμε νερό, να Συμπληρώσουμε φαγητό, μιλάμε με τις ώρες εκείνος μου κουνάει το κεφάλι πάνω κάτω και κάποιες φορές ανοίγει τα φτερά του σα να θέλει να μ’ αγκαλιάσει. Δεν ξέρω πολλά για αυτή τη ράτσα και θα το εκτιμούσα εάν μπορεί κάποιος να μου πει περισσότερα καθώς είναι πολύ φιλικό πτηνό, τον εχω αγαπήσει και θελω το καλυτερο γι αυτόν όσο καιρό θα ειναι φιλοξενούμενος μου
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου Ναταλια!

Τα βασικα που χρειαζεται ειναι τακτικη καθαριοτητα του εξοπλισμου του και μια ισσοροπημενη διατροφη που θα αποτελειται απο ενα καταλληλο ,για το ειδος,μειγμα σπορων.
Λαχανικα περισσοτερο και φρουτα λιγοτερο ειναι και αυτα μεσα στο μενου και ισως καποια αυγοτροφη.

Για ποσο καιρο θα το φιλοξενεις?
Ειναι ημερο πουλακι,βγαινει απο το κλουβι?
 
@Tony Forpus καλησπέρα ! Απο καθαριότητα είμαστε κάθε μέρα σχεδον σε αλλαγή Οποτε δεν υπάρχει τετοιο θέμα… παμε στην διατροφή… του εχω πάρει έτοιμη τροφή για κοκατιλ και φυσικά του βάζω αυγό και μήλο (οπως στα καναρια μου). Απο φρούτα γενικά κατι αλλο δεν εχω δοκιμάσει ή λαχανικό γιατι φοβάμαι μην πάθει τιποτα !
Ειναι πολυ ήμερη, βγαίνει 2 φορές της ημέρα εξω, με την διαφορα οτι τα πρωινά ειναι για 2 ώρες ενώ το απόγευμα ειναι συνέχεια εκτος κλουβιού και καθόμαστε παρέα … ακομα και στις δουλειές του σπιτιού παρέα είμαστε !
 
Ριξε μια ματια εδω για να μην αγχωνεσαι τι κανει και τι οχι!

 
@Φοίβος καλημερα!
Θα τον εχω για τουλάχιστον 6 μήνες ακομα. Ειναι κοριτσι…απλα εγω εχω ακομα μεινει στο οταν ειχα το αρσενικο μου (κονούρα)!
 

Συνημμένα

  • 40EE1372.webp
    40EE1372.webp
    51,3 KB · Προβολές: 15
Back
Top