Γενικά Ο φοβισμένος μου Χούλιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αααχχ είναι πολύ όμορφος!

Βίκη μου μιας και το έχεις μόνο 24 ώρες είναι απόλυτα λογικό να είναι φοβισμένος και ντροπαλός... Θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί στο περιβάλλον... :) Με υπομονή και επιμονή θα εξοικειωθεί και θα ημερέψει!

Το κλουβί να το έχεις στο ύψος των ώμων σου και να πηγαίνεις και να του μιλάς γλυκά και ήρεμα.. Όταν αλλάζεις νερό και τροφή να το κάνεις με πολύ προσεκτικές κινήσεις και αργά ώστε να μην στρεσαριστεί και φοβηθεί κι άλλο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Αλίκη το κλουβί το εχω αρκετά χαμηλά αλλά θελω να του αλλαξω μερος αμεσα. Το συγκεκριμενο το αγορασα γιατι αυτος που το πουλουσε μου ειπε οτι ειναι ηδη εκπαιδευμενο να καθεται στο χερι. Ειχε δυο-ενα αρσενικο και ενα θυληκο! Το θυληκο καθοταν πανω στο χερι μου περπατουσε στους ωμους κτλ. Αυτος ηταν πολυ πιο ζωηρος. Τον κρατησα λιγο και μετα εφυγε και τον κυνηγουσαν τοσα πολλα ατομα που νομιζω εχει υποστει μεγαλο σοκ. Χθες που τον εφερα σπιτι επιχειρησα να τον βγαλω αλλα με δαγκωνε και μου εφυγε πισω απο μια μεγαλη συρταριερα. Μεχρι να τον πιασουμε φωναζε και εβγαζε ο καημενος εναν περιεργο ηχο. Δεν ξαναεπιχειρησα να τον πειραξω. Τον αφηνω να ηρεμησει αλλα με ανησυχει που μενει ακινητος για ωρες χωρις να κανει τπτ. Δεν ξερω αν κοιμηθηκε το βραδυ γτ τον σκεπασα με μια πετσετα και δεν ηθελα να τον ενοχλω ελεγχοντας τον. Του μιλαω,του σφυριζω, του τραγουδαω και λιγο αλλα τπτ παραπανω. Προσπαθω να μην τον φοβιζω με αγαρμπες κινησεις. Λες σε λιγες μερες να συνελθει;
 
Ναι θα συνέλθει απλά όλα αυτά σίγουρα! Απλά δε ξέρω πότε... Θέλει το χρόνο του.. Μην το πιάνεις συνεχώς... Άστο για λίγες μέρες να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, να νιώσει άνετα και μετά σιγά σιγά θα ξεκινήσεις την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή.. Τα παπαγαλάκια όμως είναι κοινωνικά και έξυπνα ζώα οπότε αν το θέλεις πολύ θα το καταφέρεις!

Μπορείς να διαβάσεις πολλά άρθρα στο forum μας για την εκπαίδευση και τι πρέπει να κάνεις.
Ξεκίνα με αυτά: Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar
Διαχωρισμος φυλου στα παπαγαλακια Budgie
Ηλικια Budgie
Παπαγαλάκια και εκπαίδευση
Πως να κανετε το Budgie σας να μιλησει
Παπαγάλος Budgie που δαγκώνει και φοβάται


Αυτό διάβασε το για όταν θα τον αφήνεις έξω από το κλουβί να πετάει: Πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι

Καλό διάβασμα! 😛
 
Σ'ευχαριστω πολυ Αλικη! Δεν ηξερα οτι μιλανε κιολας τα πολυ μικρα. :)
 
Πολύ όμορφο είναι Βίκυ μου, να το χαίρεσαι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Πανεμορφο πουλακι να το χαιρεσαι! Φαινεται οτι ειναι μικρο σε ηλικια, εχεις ολο τον χρονο μπροστα σας να γινετε κολλητοι. Και ισως να του παρεις και μια παρεα καποια στιγμη, ε;
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Σας ευχαριστω :) Οπως μου ειπαν ειναι 34 ημερων. Σιγουρα θα του παρω παρεα καποια στιγμη. Ηθελα ομως πρωτα να το μαθω γιατι οχι μονο ειναι η πρωτη φορα που αποκτω παπαγαλακι αλλα και κατοικιδιο γενικοτερα. Σας ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση!
 
Καλημερα σε ολους. Δυστυχως ο παπαγαλος μου δεν εχει καμια προοδο και νομιζω πως καθε μερα ειναι ολο κσι πιο τρομοκρατημενος. Επιχειρησα να επικοινωνησω με το παιδι που μου το πουλησε και που υποτιθεται πως εχει pet shop στα Γιαννενα αλλα μου εβγαλε οτι ο αριθμος δεν υπαρχει. Δεν εχω προσπαθησει να τον αγγιξω αν και υποτιθεται πως τον πληρωσα πιο ακριβα απο τα υπολοιπα παπαγαλακια που υπηρχαν εκει γιατι αυτος ηταν ηδη εκπαιδευμενος να καθεται στο χερι. Δεν ξερω τι να κανω και στεναχωριεμαι να τον βλεπω ετσι ακινητο και χωρις να τον ακουω. Τρεμει αν του αλλαξω νερο η' αν του βαλω καποιο φρουτο.
 
Καλημέρα, είναι πάρα πολύ μικρό το διάστημα που το έχεις.
Όλοι οι παράγοντες δικαιολογούν να είναι ανασφαλές.
Η μικρή του ηλικία, η πρόσφατη μετακίνηση, η πρόσφατη αλλαγή κατοικίας του, τροφής του, η πρόσφατη αλλαγή των ήχων του χώρου που ζει, ίσως ακόμα ακόμα και της θερμοκρασίας του χώρου. Η φωνή σου και η μορφή σου που του είναι νέα.
Όσο πιο έξυπνο είναι ένα πλάσμα τόσο πιο επιφυλακτικό είναι.
Άσε να συνηθίσει πρώτα το καινούργιο του κλουβί, και εσένα και μετά προσπαθείς να το πιάσεις.
Να κάθεσαι καθιστή κοντά στο κλουβί και να του μιλάς. Και τα χέρια σου να τα βάζεις απαλά και ήρεμα για τις αλλαγές τροφής και νερού.
Μην απογοητεύεσαι. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και αυτό θέλει υπομονή.
 
Εχεις απολυτο δικιο Μαρια. Οσως επειδη κι εμενα ειναι η πρωτη μου φορα να ειμαι λιγο ανυπομονη. Τον παρατηρησα τωρα οτι βγαζει ηχους με μουσικη και καθως γυρνουσα τις σελιδες ενος τετραδιου. Επισης καθησα κοντα στο κλουβι μιλωντας του γλυκα κι αυτο με πλησιασε, αλλαξε θεση αλλα εγω η χαζη τρομαξα γιατι ποτε δεν εκανε τιποτα οταν του μιλουσα και ξαναπομακρυνθηκε. Δεν το βαζω κατω, εχω πολυ ορεξη να ασχοληθω μαζι του. Αν του βαζω να ακουει αλλα παπαγαλακια στο ιντερνετ ειναι βασανιστικο και οχι καλο γι αυτον ε;
 
Όχι δεν είναι βασανιστικό για μικρά διαστήματα μπορείς να του βάζεις να ακούει φωνές πουλιών 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
Back
Top